31 Mayıs 2020 Pazar

Ispanaklı Kek


Sizlere bugün hem hafif hem de tadı yerinde bir tarifle geliyoruz. Bugün ki kek tarifimiz ıspanaklı kek. Çoğumuz böyle bir kek olduğunu dahi bilmiyor olabiliriz. Bundan aşağı yukarı bir saat sonra önce sizin gayretinizle sonra da bizim yardımımızla bu keki hazır etmiş olacağız. Evet, yanlış duymadınız tadı çok güzel olan bu kekimizin yapımı da kolay hem de bir o kadar hızlı bir şekil de hazırlanabiliyor. Ben hayatımda hiç kek yapmadım diyenler de olabilir merak etmeyin sizler için en ince ayrıntısına kadar anlatacağımız bu keki çok kolay bir şekil de siz de hazırlayabileceksiniz.



Malzemeler

4 Kişilik Ispanaklı Kek Malzemeleri:

1 tane yumurta
1 su bardağı seker
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
100 gr ıspanak
Vanilya
Kabartma tozu


 Kek yapmak gerçekten kolay bir iş değildir biz de bunu kabul ediyoruz ama emek verilince hem yemesi güzel hem de böyle güzel bir şeyi yapmanın gururu bir olur. Sizler için özellikle bu işi hiç yapmamış olanlar için birkaç tane püf noktadan bahsedelim. Unutmayalım ki malzemeler bu iş içinde yüzde ellilik bir kısma sahiptir. Yani malzemeyi doğru seçtiğimiz zaman işin çoğu gitmiş olur. Böyle bir kekte dikkat edeceğimiz birkaç malzeme vardır. Örnek olarak süt, sütü hazır süt değil de imkânımız varsa köy sütü kullanırsak çok başka bir kek hazırlarız. Yumurtada da aynı şekil de olur bu olay. Pırasaları da taze ve canlı görünüme sahip olanlardan seçmek çok önemlidir.

Üzeri İçin Gereken Malzemeler:
1 paket krem şanti
1 bardak süt

Nasıl Pişirilir?

İlk aşama olarak bir kabın içine yumurtaları kıralım. Yumurtaların içine toz şekerimizi ekleyelim daha sonra içine sıvı yağımızı katalım. üzerine rondo ile çekilmiş ıspanakları aktaralım.  Tekrar karıştıralım, daha sonra üzerine vanilya ve kabartma tozunu ekleyip rondonun içine bütün malzemeleri karıştıralım. bir kaba boşaltalım
İkinci aşama olarak bir fırını ayarlayalım fırın ısınana kadar bir tepsi alalım tepsinin içine hamuru aktaralım. fırının içine koyup bir yarım saat kadar pişmesini bekleyelim. Piştikten sonra çıkarıp dilimler halinde ayırıp servis tabaklarına düzelim ve harika ve mükemmel bir ikramda bulunalım herkese afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder