Mutluluk toplanıp sohbetlerle başlar ve biz ülkemizde
toplanırsak ki toplanan birde kadınlar olursa orada son derece iyi donanmış bir
masa kesinlikle olacaktır. Masada her türlü yemekler salatalar ve sonrasında
birbiri ardına gelen kekler. Bizler yemeyi sevdiğimiz kadar uğraşmayı yani
yapmayı da seven bir milletiz. Evde boş kaldığımızda mutlaka yeni bir pasta kek
yaparız. Şimdi size normal portakallı kek tarifinden farklı bir kek tarifi
vereceğiz. Yoğurtlu portakallı kek tarifi. Çoğunuz portakalla yoğurt bir araya
gelerek bir kek olur mu diye düşünürsünüz ama düşünmekle kalmayın biz bunu
yaparız. Şimdi size portakallı yoğurtlu kek tarifini en ince ayrıntısına kadar
anlatıp en iyi keki yapacağız hadi başlayalım.
Malzemeler
Malzemeler kısmı en önemli kısmımızdır. Her malzemenin
seçilirken püf noktası vardır. Önümüze gelen yoğurdu ya da yumurtayı alırsak bu
kek yine yapılır ama tadı istediğimiz gibi olmaz önce malzemeleri tanıyalım
sonra da nasıl yapıldığını ve püf noktalarını anlatırız.
10 Kişilik Yoğurtlu
Portakallı Kek
Yoğurtlu portakallı kek için gerekli malzemeler
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1.5 bardak yoğurt
1.5 bardak sıvı yağ
1.5 bardak taze sıkılmış portakal
suyu
2 tane portakal kabuğu ince
rendelenmiş
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 bardak un
Bu malzemeler kek için yeterli olan malzemelerdir. Bu
malzemelerde bir eksiklik yoktur ve dikkat etmeniz noktalar vardır. Bu dikkat
etmeniz noktaları şöyle açıklayalım. Öncelikle köy yumurtası bulmaya dikkat
edin ki bu çok başka bir tat sağlar. Olmadı bulamadınız, o zaman yumurtanın
taze olmasına dikkat edin. Yoğurt da aynı şekil de önceliğiniz köy yoğurdu
olsun. Bulamazsanız yapacak bir şey yok normal yoğurtla da idare edebilirsiniz.
Nasıl Yapılır
Bu keki yapmak çok kolaydır. Sizleri yormadan 1 saat içinde
hem malzemeleri katıp hem de pişireceğiz. Öncelikle ne yapacağız? Haydi,
kadınlar başlayalım.
Başlangıç olarak normal portakallı kek de olduğu gibi
yumurta ve şekeri katıp iyice çırpalım. Tam bir kremaya benzeyene kadar bu iş
devam etmelidir.
Şimdi ikinci aşamaya geçelim. Hazırladığımız yumurta şeker
karışımına önce yoğurdu aktaralım ve ardından rendelenmiş portakal kabukları
ile destekleyelim. Taze sıkılmış portakal suyunu da kattığımız zaman ikinci
aşamayı da tamamlamış oluruz. Bunları iyice ama iyice çırpıp harmanlayalım.
İkinci aşamamız da böylece tamamlanmış oldu ve artık sıra 3 aşamada. 3 aşamada
üstüne unu, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek yine çırpalım. Bu kadar çok
çırpmamızın faydasını pişerken ve piştikten sonra kıvamında göreceksiniz.
Son olarak kek kalıbını iyice yağlayalım ve içine
boşaltalım. Biz bunları yaparken fırınımız çoktan 180 dereceye gelmiş olmalı ve
fırına keki verin. 30 dk. sonra çok hoş tatlı bir kek sizlerle buluşmuş
olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder