4 Mayıs 2020 Pazartesi

En Kolay Yoğurtlu Portakallı Kek


Mutluluk toplanıp sohbetlerle başlar ve biz ülkemizde toplanırsak ki toplanan birde kadınlar olursa orada son derece iyi donanmış bir masa kesinlikle olacaktır. Masada her türlü yemekler salatalar ve sonrasında birbiri ardına gelen kekler. Bizler yemeyi sevdiğimiz kadar uğraşmayı yani yapmayı da seven bir milletiz. Evde boş kaldığımızda mutlaka yeni bir pasta kek yaparız. Şimdi size normal portakallı kek tarifinden farklı bir kek tarifi vereceğiz. Yoğurtlu portakallı kek tarifi. Çoğunuz portakalla yoğurt bir araya gelerek bir kek olur mu diye düşünürsünüz ama düşünmekle kalmayın biz bunu yaparız. Şimdi size portakallı yoğurtlu kek tarifini en ince ayrıntısına kadar anlatıp en iyi keki yapacağız hadi başlayalım.

Malzemeler

Malzemeler kısmı en önemli kısmımızdır. Her malzemenin seçilirken püf noktası vardır. Önümüze gelen yoğurdu ya da yumurtayı alırsak bu kek yine yapılır ama tadı istediğimiz gibi olmaz önce malzemeleri tanıyalım sonra da nasıl yapıldığını ve püf noktalarını anlatırız.

 10 Kişilik Yoğurtlu Portakallı Kek

Yoğurtlu portakallı kek için gerekli malzemeler

4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1.5 bardak yoğurt
1.5 bardak sıvı yağ
1.5 bardak taze sıkılmış portakal suyu
2 tane portakal kabuğu ince rendelenmiş
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 bardak un
Bu malzemeler kek için yeterli olan malzemelerdir. Bu malzemelerde bir eksiklik yoktur ve dikkat etmeniz noktalar vardır. Bu dikkat etmeniz noktaları şöyle açıklayalım. Öncelikle köy yumurtası bulmaya dikkat edin ki bu çok başka bir tat sağlar. Olmadı bulamadınız, o zaman yumurtanın taze olmasına dikkat edin. Yoğurt da aynı şekil de önceliğiniz köy yoğurdu olsun. Bulamazsanız yapacak bir şey yok normal yoğurtla da idare edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır

Bu keki yapmak çok kolaydır. Sizleri yormadan 1 saat içinde hem malzemeleri katıp hem de pişireceğiz. Öncelikle ne yapacağız? Haydi, kadınlar başlayalım.
Başlangıç olarak normal portakallı kek de olduğu gibi yumurta ve şekeri katıp iyice çırpalım. Tam bir kremaya benzeyene kadar bu iş devam etmelidir.
Şimdi ikinci aşamaya geçelim. Hazırladığımız yumurta şeker karışımına önce yoğurdu aktaralım ve ardından rendelenmiş portakal kabukları ile destekleyelim. Taze sıkılmış portakal suyunu da kattığımız zaman ikinci aşamayı da tamamlamış oluruz. Bunları iyice ama iyice çırpıp harmanlayalım. İkinci aşamamız da böylece tamamlanmış oldu ve artık sıra 3 aşamada. 3 aşamada üstüne unu, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek yine çırpalım. Bu kadar çok çırpmamızın faydasını pişerken ve piştikten sonra kıvamında göreceksiniz.
Son olarak kek kalıbını iyice yağlayalım ve içine boşaltalım. Biz bunları yaparken fırınımız çoktan 180 dereceye gelmiş olmalı ve fırına keki verin. 30 dk. sonra çok hoş tatlı bir kek sizlerle buluşmuş olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder