15 Mayıs 2020 Cuma

Fırında Domates Çorbası Tarifi


Çorbalar, yemeklerimizin vazgeçilmezleri arasında. Pek çok kişi domates çorbasını seviyor öyle değil mi? Gelin şimdi birlikte fırında domates çorbası tarifi hakkında bilgilere göz atarak, malzeme listesi hakkında da bilgi sahibi olalım. Daha sonra da hazırlanışı hakkında bilgilere ulaşarak, leziz mi leziz çorbalarımızı yapalım.

Malzemeler Nelerdir?

Aslında domates çorbası tarifi için gerekli malzemeler genel olarak evlerimizde bulunan malzemelerdir. Fakat bilmeyenler için kısaca bilgiler vermek gerekirse, malzeme listesi şu şekildedir.
·         3 adet domates
·         1 adet soyulmuş soğan
·         2 adet defneyaprağı
·         2 çorba kaşığı salça
·         2 çorba kaşığı tereyağı
·         3 çorba kaşığı kadar un
·         1 bardak et suyu
·         Zeytinyağı
·         Su
·         Tuz
·         Tanelenmiş kara biber
       Üzeri için ise, daha lezzetli olması için, kaşar peynir bulundurulursa gayet iyi olur. Bunun yanı sıra süsleyerek servis etmek isteyenler için de maydanoz tercih edilebilir.

Hazırlanışı Ve Pişirme

Elbette ki fırınlanmış domates çorbası için en önemli malzeme domatestir öyle değil mi? Doğal ve leziz domateslerden tercih ederek, tadını daha iyi bir hale getirebilirsiniz. Bunun için mevsiminde yapılırsa eğer daha mantıklı bir çorba seçimi olacaktır. Tercih edilen domatesler ilk olarak iri iri dilimlenmelidir. Domatesi kabuğu ile doğrayabilirsiniz. Ya da isteğe göre kabuğunu soyabilirsiniz. Daha sonra soğanları da dilimleyerek fırın tepsisine dizebilirsiniz. Tadını verebilmesi için, tane karabiber, tuz ve zeytinyağı eklemelidir. Daha önce ısıtılması gereken ve 220 derece olması gereken fırında yarım saat pişirilmelidir.
Bu işlemler tamamlandıktan sonra, bir çorba tenceresine yağ ve tereyağı ilave edilmelidir ki artık çorba ocakta pişecek. Bu içeriğe un eklemesi yaparak, un kavrulmalıdır. Unun kokusunu hissedene kadar kavurma işlemini gerçekleştirerek salçanızı da ekleyiniz. Domates ve soğanları ekleyerek su ekliyoruz. Et suyu da ilave edilerek defne yağı atılarak tuz ve karabiber ekleniyor. Karıştırılarak pişirilmelidir. Daha sonra defneyaprağı ve tane karabiberler alınarak, kaşar peynir, maydanoz ile servis edilebilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder