Çorbalar, yemeklerimizin vazgeçilmezleri arasında. Pek çok
kişi domates çorbasını seviyor öyle değil mi? Gelin şimdi birlikte fırında domates çorbası tarifi hakkında
bilgilere göz atarak, malzeme listesi hakkında da bilgi sahibi olalım. Daha
sonra da hazırlanışı hakkında bilgilere ulaşarak, leziz mi leziz çorbalarımızı
yapalım.
Malzemeler Nelerdir?
Aslında
domates çorbası tarifi için gerekli
malzemeler genel olarak evlerimizde bulunan malzemelerdir. Fakat bilmeyenler
için kısaca bilgiler vermek gerekirse, malzeme listesi şu şekildedir.
·
3 adet domates
·
1 adet soyulmuş soğan
·
2 adet defneyaprağı
·
2 çorba kaşığı salça
·
2 çorba kaşığı tereyağı
·
3 çorba kaşığı kadar un
·
1 bardak et suyu
·
Zeytinyağı
·
Su
·
Tuz
·
Tanelenmiş kara biber
Üzeri için ise, daha lezzetli
olması için, kaşar peynir bulundurulursa gayet iyi olur. Bunun yanı sıra
süsleyerek servis etmek isteyenler için de maydanoz tercih edilebilir.
Hazırlanışı Ve Pişirme
Elbette ki fırınlanmış domates çorbası için en
önemli malzeme domatestir öyle değil mi? Doğal ve leziz domateslerden tercih
ederek, tadını daha iyi bir hale getirebilirsiniz. Bunun için mevsiminde
yapılırsa eğer daha mantıklı bir çorba seçimi olacaktır. Tercih edilen
domatesler ilk olarak iri iri dilimlenmelidir. Domatesi kabuğu ile
doğrayabilirsiniz. Ya da isteğe göre kabuğunu soyabilirsiniz. Daha sonra
soğanları da dilimleyerek fırın tepsisine dizebilirsiniz. Tadını verebilmesi
için, tane karabiber, tuz ve zeytinyağı eklemelidir. Daha önce ısıtılması
gereken ve 220 derece olması gereken fırında yarım saat pişirilmelidir.
Bu
işlemler tamamlandıktan sonra, bir çorba tenceresine yağ ve tereyağı ilave
edilmelidir ki artık çorba ocakta pişecek. Bu içeriğe un eklemesi yaparak, un
kavrulmalıdır. Unun kokusunu hissedene kadar kavurma işlemini gerçekleştirerek
salçanızı da ekleyiniz. Domates ve soğanları ekleyerek su ekliyoruz. Et suyu da
ilave edilerek defne yağı atılarak tuz ve karabiber ekleniyor. Karıştırılarak
pişirilmelidir. Daha sonra defneyaprağı ve tane karabiberler alınarak, kaşar
peynir, maydanoz ile servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder