Biz yemeyi seven milletlerin başında geliriz. Sadece yemek
değil bizim tatlı ve pastalarla da aramız çok iyidir. Hele birde elleri hamarat
kadınlarımız vardır ki onlar başımızın tacı ve nefis tatların ustasıdır. Bu
ustalarımızın yemek yapmakta ki ustalıklarından hiçbirimizin şüphesi yoktur.
Peki, ülkemiz de pasta konusunda nasılız. Gençlerimiz bu işi merak etse de
eskilerimiz o kadar da bu iş hakkında bilinç yok. Biz sizlere hem gençler
için hem de diğerleri için en güzel ve en kolay portakallı kek tarifini
anlatacağız merak etmeyin. Bu iş düşündüğünüzden daha da kolay. Hazırsanız
başlayalım. Sizden ricamız harfi harfine dediklerimizi yapın. Teşekkürü kek
masaya geldiğinde alırız.
Malzemeler (10 kişilik)
Norma şartlarda az kişiye pasta olsun yemek olsun hazırlamak
daha kolaydır. Sizler için kalabalık bir aileye göre anlatalım ki zoru
başarınca basiti her hâlükârda yaparsınız.
En Kolay Portakallı Kek Tarifi İçin Gereli Malzemeler
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 bardak yağ
Bir bardak süt
1 tane portakal ve suyu
1 tane portakal kabuğu rendelenmiş
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
4 bardak un
Size malzemeleri söyledik ve şimdi yapılışından
bahsedeceğiz. Bunu yapmadan önce püf noktalardan bahsedelim ve daha geniş bir
şekil de aydınlanalım. Yumurta köy yumurtası olursa bizler için harika bir
pastanın ilk adımı atılmış olur. Pasta için şeker yemekte tuza benzemez
kıvamını yakalayamazsanız sonradan üstüne ekleme şansınız yoktur. Süt de
olmazsa olmazdır. Süt pasta için yumuşama sağlayacaktır. Bununla birlikte bu
malzemeler kritik ve önemli noktadır.
Nasıl Pişirilir
Yapılışı en kolay iştir. Siz malzemeleri doğru ayarladıktan
sonra 20 dk. da hazırlayıp fırından pişmiş alırız. Başlayalım hadi.
Önce ilk malzemeleri katalım. Yumurtaları kıralım ve içine
şekeri dökelim karıştırmaya başlayalım. Süt ve sıvı yağı daha sonra önceden
hazırladığımız portakal suyu ama doğal olacak kabukları atıp iyice çırpalım. Bu
işlemi yaptıktan sonra yapmanız gereken en kolay iş un ve kabartma tozunu ilave
etmek ve karıştırmaya devam etmektir
Daha sonra kalıba döküp fırına verin ve 1800 derecede
pişirin çok güzel bir pasta oldu afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder