7 Mayıs 2020 Perşembe

En Kolay Portakallı Kek Tarifi


Biz yemeyi seven milletlerin başında geliriz. Sadece yemek değil bizim tatlı ve pastalarla da aramız çok iyidir. Hele birde elleri hamarat kadınlarımız vardır ki onlar başımızın tacı ve nefis tatların ustasıdır. Bu ustalarımızın yemek yapmakta ki ustalıklarından hiçbirimizin şüphesi yoktur. Peki, ülkemiz de pasta konusunda nasılız. Gençlerimiz bu işi merak etse de eskilerimiz o kadar da bu iş hakkında bilinç yok. Biz sizlere hem gençler için hem de diğerleri için en güzel ve en kolay portakallı kek tarifini anlatacağız merak etmeyin. Bu iş düşündüğünüzden daha da kolay. Hazırsanız başlayalım. Sizden ricamız harfi harfine dediklerimizi yapın. Teşekkürü kek masaya geldiğinde alırız.

Malzemeler (10 kişilik)

Norma şartlarda az kişiye pasta olsun yemek olsun hazırlamak daha kolaydır. Sizler için kalabalık bir aileye göre anlatalım ki zoru başarınca basiti her hâlükârda yaparsınız.

En Kolay Portakallı Kek Tarifi İçin Gereli Malzemeler

4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 bardak yağ
Bir bardak süt
1 tane portakal ve suyu
1 tane portakal kabuğu rendelenmiş
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
4 bardak un
Size malzemeleri söyledik ve şimdi yapılışından bahsedeceğiz. Bunu yapmadan önce püf noktalardan bahsedelim ve daha geniş bir şekil de aydınlanalım. Yumurta köy yumurtası olursa bizler için harika bir pastanın ilk adımı atılmış olur. Pasta için şeker yemekte tuza benzemez kıvamını yakalayamazsanız sonradan üstüne ekleme şansınız yoktur. Süt de olmazsa olmazdır. Süt pasta için yumuşama sağlayacaktır. Bununla birlikte bu malzemeler kritik ve önemli noktadır.

Nasıl Pişirilir

Yapılışı en kolay iştir. Siz malzemeleri doğru ayarladıktan sonra 20 dk. da hazırlayıp fırından pişmiş alırız. Başlayalım hadi.
Önce ilk malzemeleri katalım. Yumurtaları kıralım ve içine şekeri dökelim karıştırmaya başlayalım. Süt ve sıvı yağı daha sonra önceden hazırladığımız portakal suyu ama doğal olacak kabukları atıp iyice çırpalım. Bu işlemi yaptıktan sonra yapmanız gereken en kolay iş un ve kabartma tozunu ilave etmek ve karıştırmaya devam etmektir
Daha sonra kalıba döküp fırına verin ve 1800 derecede pişirin çok güzel bir pasta oldu afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder