Malzemeler
Özellikle bu tür malzemesi bol yemekler de malzeme seçimi
yemeğin yüzde 51lik kısmını oluşturur. Siz ne kadar malzeme seçimine özen
gösterir ve bizim tarifi ettiğimiz malzemelerin en temiz bayat olmayan ve de
tazelerini seçerseniz yemeğin tadı da görüntüsü de harika olacaktır. Malzemelerin
ismini verdikten sonra sizler için püf noktaları da anlatıp yaptığınız işte en
iyi olmanızı sağlayacağız.
6 Kişilik Kadınbudu Köfte Tarifi:
250 gr yağlı kıyma
1 tane yumurta
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak 1,5
bardak haşlanmış pirinç
Tuz
Karabiber
Kimyon
1,5 bardak un
Bu yemeği yaparken bazı malzemelerin önemi çok fazladır ve
bunları kullanırken dikkat etmeliyiz mesela kıymayı özel olarak dana etinden
kullanırsak yemeğinize farklı bir tat ve lezzet katacaktır.
Pirinci özel olarak ince pirinç veya köftelik pirinç
kullanırsanız sizin için daha iyi olur. Sebzeleri özel olarak kendi elimizden
seçmeliyiz ve taze olup olmadığına özen göstermeliyiz. Bu arada baharatlarda da
her hangi bir miktar belirtmeye gerek yoktur çünkü her insanın damak tadı
farklıdır. Sizden isteğimiz eğer alerjiniz yoksa bütün baharat isimlerini
kullanın.
Köfteleri Kızartmak İçin Gereken Malzemeler:
1 su bardağı Ayçiçek
yağı
1 çay bardağı galeta
un
1 adet yumurta
Yemekte farklı lezzetler yaratmak istiyorsanız öncelikle kullandığımız
malzemeleri özenle seçmeliyiz mesela bu yemekte köy yumurtası kullanırsanız
inanınki yemeğinize farklı bir lezzet verecektir. Galeta ununu katkısız
alırsanız daha mutlu oluruz. Son olarak kullandığımız yağın kalite değerine
dikkat etmeliyiz.
Nasıl Pişirilir?
İlk aşama olarak bir temiz kabın için pirinci aktarıyoruz.
üzerine bir miktar tuz serpin ve biraz su ekleyin pirincin yumuşayıncaya kadar bekleyin.
Farklı bir tava alın ve ocağın üzerine koyun ve üzerine biraz yağ koyalım ve
içine ince doğranmış soğanları katıp kavuralım, biraz kavrulana kadar
bekleyelim daha sonra kavrulan soğanların üzerine sarımsakları da katıp iyice kavuralım.
Son malzeme olarak içine kıymayı koyun hepsini birlikte tekrar kavurun.
İkinci aşama olarak içi çok geniş olan bir kâse alalım ve kâsenin
içine çiğ kıymadan biraz katalım. Üzerine biraz un, haşlanmış pirinç, yumurta
ve soğumaya bırakılan kavrulmuş kıyma hepsini birlikte yoğuralım yoğrulan
hamuru bir poşete sarıp buzdolabına koyup dinlendirelim.
Üçüncü aşama olarak harcı dolaptan çıkarın ve küçük toplar
halinde yuvarlak şeklini verin. bir
kabın içine atın yuvarlanan köfteleri yumurtaya daha sona galeta ununa batırıp
önceden ısınmış kızgın yağın içine atıp kızartalım. Son olarak bir servis
tabağına boşaltalım servis ederken yanında püre ve sotelenmiş sebzeler
eşliğinde serviste buluna bilirsiniz böylece daha güzel ve harika bir görünüşe
sahip olur. İnsanlar tarafından ilgi gören bir yemek olarak bilinir ve çok
sevilir. Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder