30 Mayıs 2020 Cumartesi

Kadınbudu Köfte

Yeşilçam filmlerini özellikle Kemal Sunal filmlerini izleyen kişilerin bu yemeği duymama imkânı yoktur. Sizlere hem tarihi eski hem de lezzeti tatlı mı tatlı bir yemeğin tarifini vereceğiz, beyler ve bayanlar. Hepimizin isteği evde ve iş yerinde aşçı olanlar için güzel bir yemekle hoş bir sunum yapmaktır. Bunun için de sürekli yemek yapan insanlar zora düşerler. Her gün farklı yemek pişirmek kolay bir şey değildir gerçekten. Sizlere bugün vereceğimiz tarifle artık daha başka bir yemeğiniz de olmuş olacak ve menünüz çıtayı bir tık üste çekecek. İsmi tuhaf olan bu yemeğin tarihçesini bilmiyoruz ve kafadan uydurma konuşmak istemiyoruz. Bildiğimiz bir nokta var ki bu yemeğin tadı harika ve yemeğin tarifini biz çok iyi biliyoruz hazırsanız bu işe başlayalım.

Malzemeler

Özellikle bu tür malzemesi bol yemekler de malzeme seçimi yemeğin yüzde 51lik kısmını oluşturur. Siz ne kadar malzeme seçimine özen gösterir ve bizim tarifi ettiğimiz malzemelerin en temiz bayat olmayan ve de tazelerini seçerseniz yemeğin tadı da görüntüsü de harika olacaktır. Malzemelerin ismini verdikten sonra sizler için püf noktaları da anlatıp yaptığınız işte en iyi olmanızı sağlayacağız.



 6 Kişilik Kadınbudu Köfte Tarifi:

250 gr yağlı kıyma
1 tane yumurta
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak 1,5 bardak haşlanmış pirinç
Tuz
Karabiber
Kimyon
1,5 bardak un
Bu yemeği yaparken bazı malzemelerin önemi çok fazladır ve bunları kullanırken dikkat etmeliyiz mesela kıymayı özel olarak dana etinden kullanırsak yemeğinize farklı bir tat ve lezzet katacaktır.
Pirinci özel olarak ince pirinç veya köftelik pirinç kullanırsanız sizin için daha iyi olur. Sebzeleri özel olarak kendi elimizden seçmeliyiz ve taze olup olmadığına özen göstermeliyiz. Bu arada baharatlarda da her hangi bir miktar belirtmeye gerek yoktur çünkü her insanın damak tadı farklıdır. Sizden isteğimiz eğer alerjiniz yoksa bütün baharat isimlerini kullanın.

Köfteleri Kızartmak İçin Gereken Malzemeler:

1 su bardağı Ayçiçek yağı
1 çay bardağı galeta un
1 adet yumurta
Yemekte farklı lezzetler yaratmak istiyorsanız öncelikle kullandığımız malzemeleri özenle seçmeliyiz mesela bu yemekte köy yumurtası kullanırsanız inanınki yemeğinize farklı bir lezzet verecektir. Galeta ununu katkısız alırsanız daha mutlu oluruz. Son olarak kullandığımız yağın kalite değerine dikkat etmeliyiz.

Nasıl Pişirilir?

İlk aşama olarak bir temiz kabın için pirinci aktarıyoruz. üzerine bir miktar tuz serpin ve biraz su ekleyin pirincin yumuşayıncaya kadar bekleyin. Farklı bir tava alın ve ocağın üzerine koyun ve üzerine biraz yağ koyalım ve içine ince doğranmış soğanları katıp kavuralım, biraz kavrulana kadar bekleyelim daha sonra kavrulan soğanların üzerine sarımsakları da katıp iyice kavuralım. Son malzeme olarak içine kıymayı koyun hepsini birlikte tekrar kavurun.
İkinci aşama olarak içi çok geniş olan bir kâse alalım ve kâsenin içine çiğ kıymadan biraz katalım. Üzerine biraz un, haşlanmış pirinç, yumurta ve soğumaya bırakılan kavrulmuş kıyma hepsini birlikte yoğuralım yoğrulan hamuru bir poşete sarıp buzdolabına koyup dinlendirelim.
Üçüncü aşama olarak harcı dolaptan çıkarın ve küçük toplar halinde yuvarlak şeklini verin.  bir kabın içine atın yuvarlanan köfteleri yumurtaya daha sona galeta ununa batırıp önceden ısınmış kızgın yağın içine atıp kızartalım. Son olarak bir servis tabağına boşaltalım servis ederken yanında püre ve sotelenmiş sebzeler eşliğinde serviste buluna bilirsiniz böylece daha güzel ve harika bir görünüşe sahip olur. İnsanlar tarafından ilgi gören bir yemek olarak bilinir ve çok sevilir. Herkese afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder