9 Mayıs 2020 Cumartesi

En Hızlı Mantı Tarifi


Nefis yemeklerimiz içinde yer alan başlıca yemeklerdendir mantı. Neredeyse sevmeyeni yoktur seveni ise çoktur. Bu güze yemeği anlatacağız bugün sizlere. Biz Türkiye devleti ve içinde yaşayan halk olarak zengin bir yemek kültürüne zaten sahibiz. Bunu sadece biz kendi aramızda değil dünya da biliyor ki UNESCO Gaziantep başta olmak birçok ilimize ödül verdi. Bize rakip gösterdikleri Çin ve brezilya yanımızdan bile geçemedi. Yani yemek konusunda da tek olduğumuzu anlatmak istedik. Şimdi geçelim asıl işimize tarifimize. Sizlere hızlı bir şekil de mantı nasıl hazırlanır onu anlatacağız.

                     

Malzemeler  

5 Kişilik En Hızlı Mantı Tarifi 

5 kişiye mantı açacaksınız ve çok da hızlı bir şekil de bunu yapmanız gerekmekte ise sizlere anlatalım.

Hamuru İçin Gereken Malzemeler

5 bardak un
2 yumurta
Tuz ve ılık su
Sizlerin hamur yapması için gerekli malzemeler bunlardır. Çok ayrıntıya girmeden hem tat verici hem de çok güzel bir mantı hazırlamaya hazır olun. Bu malzemeler 5 kişilik bir yemek için hazırlanmış ürünlerdir. Siz sayınıza göre artırabilir ve azaltabilirsiniz.

Mantının İçi İçin Gerekli Malzemeler

300 gram kıyma
2 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz pul biber
Evet, arkadaşlar iyice hızlanıyoruz. Bunlarda içini yapmak için gerekli olan malzemelerdir. Kıyma miktarı size kalmış olmakla birlikte soğanı az yapmayın. O zaman et hamura yapışır kalır.

Sosu İçin Gerekli Malzemeler

500 gram yoğurt
Nane
Tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
 Tuz
Pul biber
Bu malzemelerle öyle güzel bir sos hazırlayacağız ki parmaklarınızı yemekle kalmayacaksınız, mantıyı da tabakta ki son tanesine kadar tüketeceksiniz.

Nasıl Pişirilir

Hamuru açın: bu işte en önemli okta ilk önce olacağı için hamuru açmaktır. Sadece bunun için değildir Tabiki hamur dinlenmek isteyen bir ürün olduğu için ilk olarak onu yapın. Hamur nasıl yapılır? Hemen demir bir kaba unu alıp yumurtaları kırın karıştırıp tuzunu atın ve suyunu koyun sonra yumuşayıp da halk tabiri ile kulak memesi kıvamında olana kadar yoğurun. Yufka açmak için hamurdan birkaç yumak kesip dinlenmeye için bırakın.
İç harcı yapın: iç harcı yapın ve bu arada hamurumuz biraz dinlensin merak etmeyin işin sonuna çok yaklaşıyoruz. Güzelce et soğan ve diğer malzemeleri katın harç hazır. Üstünü güzelce örtün lazım olacak.
Yufka açın: yufkaları açmanın zamanı geldi. Hamurda dinlenmiş oldu, şimdi merdane ile açabileceğimiz en ince hamuru açıp mantı kalıbının üzerine serelim hazırladığımız harcı güzelce deliklere koyalım ve ikinci mantı yufkasıyla da üstünü kapatalım.
Mantıları keselim: mantıları kalıptan yavaşça kesip bir kaba alalım, bu işlemden sonra sosu hazırlamaya geçeceğiz ama önce mantıyı kaynatmak için bir tencerede 10 bardağa yakın suyu kaynaması için bırakın.
Sosu hazırlayın: yapmanız gereken son iş de osu hazırlamak, sosu da malzemelerini ayarlayarak hazırladıktan sonra son ve en zevkli şama kaldı.
Mantıya sos katın: mantıyı tabaklara alın ve önce sosu sonra yoğurtlu sarımsağı tereyağı ile üstüne akıtın.
Afiyet olsun               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder