Nefis yemeklerimiz içinde yer alan başlıca yemeklerdendir
mantı. Neredeyse sevmeyeni yoktur seveni ise çoktur. Bu güze yemeği anlatacağız
bugün sizlere. Biz Türkiye devleti ve içinde yaşayan halk olarak zengin bir
yemek kültürüne zaten sahibiz. Bunu sadece biz kendi aramızda değil dünya da
biliyor ki UNESCO Gaziantep başta olmak birçok ilimize ödül verdi. Bize rakip gösterdikleri
Çin ve brezilya yanımızdan bile geçemedi. Yani yemek konusunda da tek
olduğumuzu anlatmak istedik. Şimdi geçelim asıl işimize tarifimize. Sizlere
hızlı bir şekil de mantı nasıl hazırlanır onu anlatacağız.
Malzemeler
5 Kişilik En Hızlı Mantı Tarifi
5 kişiye mantı açacaksınız ve çok da hızlı bir şekil de bunu
yapmanız gerekmekte ise sizlere anlatalım.
Hamuru İçin Gereken Malzemeler
5 bardak un
2 yumurta
Tuz ve ılık su
Sizlerin hamur yapması için gerekli malzemeler bunlardır.
Çok ayrıntıya girmeden hem tat verici hem de çok güzel bir mantı hazırlamaya
hazır olun. Bu malzemeler 5 kişilik bir yemek için hazırlanmış ürünlerdir. Siz
sayınıza göre artırabilir ve azaltabilirsiniz.
Mantının İçi İçin Gerekli Malzemeler
300 gram kıyma
2 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz pul biber
Evet, arkadaşlar iyice hızlanıyoruz. Bunlarda içini yapmak
için gerekli olan malzemelerdir. Kıyma miktarı size kalmış olmakla birlikte
soğanı az yapmayın. O zaman et hamura yapışır kalır.
Sosu İçin Gerekli Malzemeler
500 gram yoğurt
Nane
Tereyağı
2 yemek kaşığı
domates salçası
3 diş sarımsak
Tuz
Pul biber
Bu malzemelerle öyle güzel bir sos hazırlayacağız ki parmaklarınızı
yemekle kalmayacaksınız, mantıyı da tabakta ki son tanesine kadar
tüketeceksiniz.
Nasıl Pişirilir
Hamuru açın: bu işte en önemli okta ilk önce olacağı için
hamuru açmaktır. Sadece bunun için değildir Tabiki hamur dinlenmek isteyen bir
ürün olduğu için ilk olarak onu yapın. Hamur nasıl yapılır? Hemen demir bir
kaba unu alıp yumurtaları kırın karıştırıp tuzunu atın ve suyunu koyun sonra
yumuşayıp da halk tabiri ile kulak memesi kıvamında olana kadar yoğurun. Yufka açmak
için hamurdan birkaç yumak kesip dinlenmeye için bırakın.
İç harcı yapın: iç harcı yapın ve bu arada hamurumuz biraz
dinlensin merak etmeyin işin sonuna çok yaklaşıyoruz. Güzelce et soğan ve diğer
malzemeleri katın harç hazır. Üstünü güzelce örtün lazım olacak.
Yufka açın: yufkaları açmanın zamanı geldi. Hamurda dinlenmiş
oldu, şimdi merdane ile açabileceğimiz en ince hamuru açıp mantı kalıbının
üzerine serelim hazırladığımız harcı güzelce deliklere koyalım ve ikinci mantı
yufkasıyla da üstünü kapatalım.
Mantıları keselim: mantıları kalıptan yavaşça kesip bir kaba
alalım, bu işlemden sonra sosu hazırlamaya geçeceğiz ama önce mantıyı kaynatmak
için bir tencerede 10 bardağa yakın suyu kaynaması için bırakın.
Sosu hazırlayın: yapmanız gereken son iş de osu hazırlamak,
sosu da malzemelerini ayarlayarak hazırladıktan sonra son ve en zevkli şama
kaldı.
Mantıya sos katın: mantıyı tabaklara alın ve önce sosu sonra
yoğurtlu sarımsağı tereyağı ile üstüne akıtın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder