Bazı yemekler yapıldığı şehrin ya da bölgenin adıyla anılır.
Bunun örneği adana kebap olabilir. Birçok örnek verebileceğimiz bu türe
pilavlardan da Uludağ pilavını örnekleyelim.
Uludağ’da değil o yörede ortaya çıktığı için ona bu isim verilmiş ayrıca
çok kolay bir şekil de yapabileceğiniz bu yemeğe kuş üzümlü pilav da denir ki
bu halk ağzıdır. Pilav zaten halka mal olmuş bir yemeğimizdir. Bulgur ile
pirinç arasında tatlı bir rekabet olsa da hangi pilavı yaparsanız yapın lezzet
konusunda ikisi de birbirinden ayrılamayacak kadar lezzetlidir. Birazdan size
anlatacağımız bu pilavı yaptığınız vakit bu pilavdan asla vazgeçemeyeceksiniz.
Size biraz uzun anlatacağız ki yemekle arası çok iyi olmayan arkadaşlarımızda
bu işin üstesinden çok kolay bir şekil de gelsin. Haydi, hazırsanız yemeğe
geçelim.
Malzemeler
Malzeme bir yemeğin en önemli noktası ve başlangıcıdır.
Malzeme seçerken elinize ne gelirse almak yerine seçerek almanız sizlerin
yemeği için en faydalı durum olacaktır. Malzemelerde ne kadar tazelikten yana
olursanız yemeğiniz de tatta o kadar bonkör olacak ve muhteşem bir tat
bırakacaktır istisnai malzemeler dışında bayat malzeme yemeklerde kullanılmaz.
Gelin malzemelere bakalım.
8 Kişilik Uludağ Pilavı Malzemeleri
4 bardak baldo pirinç
300 gram kuşbaşı et
1 bardak kuş üzümü
1 tane portakal
Karabiber
2 tane havuç
2 kaşık tereyağı
2 bardak kestane
Tuz
Yemeğimiz sizlerin de gördüğü gibi malzemesi bol bir yemek
bu yemeği yapmak ve sofranıza koymak korktuğunuz kadar zor olmayacak. Biraz
usta işi bir yemek olarak görmekte haklısınız. Yazımıza dikkat ederseniz sizde
usta olmamanıza karşın yemeğimizi çok kolay bir şekil de yapacaksınız.
Nasıl Pişirilir?
Yemeği sizlere aşama aşama anlatalım ki sizler çok hızlı ve
tadı tuzu yerinde bir şekil de bu yemeği yapın.
Çoğu pilavda olduğu gibi bu pilav yemeğin de de işe pirinçle
başlayalım. Eğer yemeğinizin daha güzel ve tane tane olmasını istiyorsanız
tuzlu suda pirinci 30 dk. bekletin ve sonra pirinci bol suyla yıkayıp süzgeçten
geçirin.
İkinci aşama olarak tereyağını eritin ve pirinçle birlikte
kestaneleri de atın unutmayın kestaneler önceden pişirilmiş bir şekil de olması
gerekmektedir.
İkinci aşama çok önemlidir. Etleri doğrayın ve güzelce
haşlayın. Bunu yaptıktan sonra kızaran pirincin içine su ile birlikte şeker kuş
üzümü et ve havuçları güzelce atın ve karıştırmaya devam edin aslında zor gibi
görünen çok kolay yemeklerden bir tanesidir. Bu yemeğimiz.
Bu aşama ikinci ve en zor aşamaydı, başarı ile geçtiniz
tebrik ederiz. Son aşama olarak kısık ateşte pişmiş aşın üstüne portakal kabuğu
ve baharatları güzel ce atıp yerleştirin. Uludağ pilavı olarak bulunan
pilavımız hazır durumdadır. Siz yiyenlere afiyet olsun.
İsterseniz yanında haydari ve salata tarzı şeylerle sunumda
daha renkli bir olay yaratabilirisni.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder