10 Mayıs 2020 Pazar

En Kolay Uludağ Pilavı Tarifi


Bazı yemekler yapıldığı şehrin ya da bölgenin adıyla anılır. Bunun örneği adana kebap olabilir. Birçok örnek verebileceğimiz bu türe pilavlardan da Uludağ pilavını örnekleyelim.  Uludağ’da değil o yörede ortaya çıktığı için ona bu isim verilmiş ayrıca çok kolay bir şekil de yapabileceğiniz bu yemeğe kuş üzümlü pilav da denir ki bu halk ağzıdır. Pilav zaten halka mal olmuş bir yemeğimizdir. Bulgur ile pirinç arasında tatlı bir rekabet olsa da hangi pilavı yaparsanız yapın lezzet konusunda ikisi de birbirinden ayrılamayacak kadar lezzetlidir. Birazdan size anlatacağımız bu pilavı yaptığınız vakit bu pilavdan asla vazgeçemeyeceksiniz. Size biraz uzun anlatacağız ki yemekle arası çok iyi olmayan arkadaşlarımızda bu işin üstesinden çok kolay bir şekil de gelsin. Haydi, hazırsanız yemeğe geçelim.

Malzemeler

Malzeme bir yemeğin en önemli noktası ve başlangıcıdır. Malzeme seçerken elinize ne gelirse almak yerine seçerek almanız sizlerin yemeği için en faydalı durum olacaktır. Malzemelerde ne kadar tazelikten yana olursanız yemeğiniz de tatta o kadar bonkör olacak ve muhteşem bir tat bırakacaktır istisnai malzemeler dışında bayat malzeme yemeklerde kullanılmaz. Gelin malzemelere bakalım.

8 Kişilik Uludağ Pilavı Malzemeleri

4 bardak baldo pirinç
300 gram kuşbaşı et
1 bardak kuş üzümü
1 tane portakal
Karabiber
2 tane havuç
2 kaşık tereyağı
2 bardak kestane
Tuz
Yemeğimiz sizlerin de gördüğü gibi malzemesi bol bir yemek bu yemeği yapmak ve sofranıza koymak korktuğunuz kadar zor olmayacak. Biraz usta işi bir yemek olarak görmekte haklısınız. Yazımıza dikkat ederseniz sizde usta olmamanıza karşın yemeğimizi çok kolay bir şekil de yapacaksınız.

Nasıl Pişirilir?

Yemeği sizlere aşama aşama anlatalım ki sizler çok hızlı ve tadı tuzu yerinde bir şekil de bu yemeği yapın.
Çoğu pilavda olduğu gibi bu pilav yemeğin de de işe pirinçle başlayalım. Eğer yemeğinizin daha güzel ve tane tane olmasını istiyorsanız tuzlu suda pirinci 30 dk. bekletin ve sonra pirinci bol suyla yıkayıp süzgeçten geçirin.
İkinci aşama olarak tereyağını eritin ve pirinçle birlikte kestaneleri de atın unutmayın kestaneler önceden pişirilmiş bir şekil de olması gerekmektedir.
İkinci aşama çok önemlidir. Etleri doğrayın ve güzelce haşlayın. Bunu yaptıktan sonra kızaran pirincin içine su ile birlikte şeker kuş üzümü et ve havuçları güzelce atın ve karıştırmaya devam edin aslında zor gibi görünen çok kolay yemeklerden bir tanesidir. Bu yemeğimiz.
Bu aşama ikinci ve en zor aşamaydı, başarı ile geçtiniz tebrik ederiz. Son aşama olarak kısık ateşte pişmiş aşın üstüne portakal kabuğu ve baharatları güzel ce atıp yerleştirin. Uludağ pilavı olarak bulunan pilavımız hazır durumdadır. Siz yiyenlere afiyet olsun.
İsterseniz yanında haydari ve salata tarzı şeylerle sunumda daha renkli bir olay yaratabilirisni.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder