18 Mayıs 2020 Pazartesi

Farklı Mantı Tarifi


Hepimiz farklı yemekleri severiz. İsmi farklı olmasına gerek yok. Özellikle gün şeklinde yapılan ortamlarda bunun tarifini ver güzel ol muş deyince sadece bana ait bir tarifi var canım kusura bakma lafı dünyada çok az hissedilebilen bir gururdur. Mantı hepimizin evinde yapabileceği çok kolay bir yemek türüdür. Bu yemek türünü her hanım da yapamaz. El lezzeti denen şey çok farklıdır. Onun içindir ki farklı mantı yapabilmek sizin her anlamda hem aşçılık hem de bir kadın ve ya erkek olarak baştan son bir ayrıcalığınız olacaktır. Bugün sizeler tavada mantı yapma işlemini anlatacağız. Hepimiz haşlayarak yâda fırınlayarak mantı yemeği yapmış ve afiyetle yemişizdir ya tavada. Bundan sonra ondada misler gibi mantılar hazırlayacaksınız. Sadece ufak farklarla harika bir mantı ustası olacaksınız.
Öncelikle kaç kişilik bir mantı yapacağımıza karar vermeliyiz. Normalde insanlar 2 ve ya 3 kişilik tarifler söylerler bu işin kolay kısmıdır. Biz size.

5 Kişilik Mantı Tarifi

Malzemeler

Mantı İçi Hazırlamak İçin

300 gram kıyma) kuzu ve ya dana size kalmış bir olaydır. Sadece şunla yapılır lafına inamayım unutmayın ki damak zevki çok farklı bir duru8mduır.
2 adet kuru soğan
Tuz ve karabiber
Bu malzemeler bizim olmazsa olmazımızdır. Ancak karabiber bazı insanlarımızda alerjik reaksiyonlar gösterebilir, onun için tercihe göre konulması daha iyi olacaktır.
Sosu İçin Gerekli Malzemeler
700 gram yoğurt
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kaşık salça
Pul biber
Nane
Bu malzemelerle harika bir sos hazırlamanız mümkündür. Şunu da bilmeliyiz daha kalabalık bir aile için sayılar artabilir yâda daha az aileler için azalabilir. Nane ve biberin oranını yazmadık. Bunlar baharattır ve baharatlar tamamen sizlerin damak zevkine göre ayarlanmalıdır.

Hamur İçin Gerekli Malzemeler

4 bardak un
2 adet yumurta
Ilık su
Tuz
Ununuzu ekmeklik un olarak seçerseniz hamuru yapmak ve açmak daha kolay olacaktır. Su miktarında korkmayın hamur olana kadar suyu koyun ama leğenle de su aktarmayın.

Nasıl Pişirilmeli

Mantı pişirmek çok kolay iştir önce hazırlayalım sonrada pişirelim beraber. Hadi başlayalım
Hamuru yapmak için unu bir kaba koyun ve kabın demirden olması9na dikkat edin ki plastik kaba yapışma daha fazla olur. Öncelikle yumurtaları kırıp karıştırın. Sonra bir bardak ılık su koyup yoğurmaya başlayın. Hamur kulak memesi kıvamına gelince bu işte ilk aşama başarılı olmuştur demektir.
Hamuru dinlenmekte bırakırken yapmanız gereken iç harcını yapmaktır.  Hamur bekleye dursun yapmanız gereken kolaydır. Etle diğer malzemeleri karıştırıp harcı hazırladık ve şimdi asıl zor iş olan yufkaya geçeceğiz.
Hamur biraz dinlendikten sonra yapılması gereken çok kolaydır. Ortalama bir yumak keserek merdane ile en ince yufkamızı açacağız. Ama en ince buna dikkat edin. Bu işlemden sonra yapmanız gereken yine kolaydır. Mantı kalıbınız varsa bu yufkayı kalıba yatırın. Sonra kalıp içinde olan boşluklara harcı koyup ikinci yufkayla da kapatın. Daha sonra bu mantıları kesin. Bu işlem de bu kadardır. Sonraki işlem sosu hazırlamaktır.
Sos için yapılması gereken
Salçayla naneyi kavurmak ve tereyağını eritmek ama bunu en sonda yapın. Ya da şansınız varsa ikisini bir arada yapın olmayanlar için sarımsakla yoğurdu da  yapa bilirsiniz  ve bu dediğimiz pişirmeyi yaparak bekletin.
Son olarak mantıyı geniş bir tavada iki tarifi olarak kızartırız ve biraz bekledikten sonra sosla terbiyeleriz ve sunuma hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder