21 Mayıs 2020 Perşembe

Fırında Karnabahar Yemeği


Kış sebzelerinin arasında vitamin ve diğer besin öğeleri arasında en zengin olanlarından birisi karnabahardır turpgiller familyasından olan bu lezzetli sebze doyurucu ve düşük kalorili olması sebebiyle diyet yapanların her zaman başvurduğu kaynaklardan birisidir, içindeki doymuş ve doymamış yağ oranları ile uzman diyetisyenler ve doktorlar tarafından özellikle tavsiye edilmektedir

Bu muhteşem sebzeyi yemek için diyet listesinde bir programa bağlı olmak zorunda değiliz istediğiniz de lezzet patlaması yapacak olan bu sebzeyi değişik pişirme teknikleri ile masamıza bulundurmalıyız

Karnabahar, sebzelerin arasında en değerliler arasında yer almaktadır, sindirime yardımcı olan bu güzel sebzeli sunum ve pişirme teknikleri değiştirtildiğinde daha lezzetli ve adeta parmakları yedirecek kadar enfes bir yemek haline getirebiliriz
Bu lezzetli yemeğin değişik yapılma deliklerinden fırında karnabahar nasıl yapılır.

Fırında Karnabahar Yapılması İçin Gereken Malzemeleri Öğrenelim

·         3 adet yumurta
·         Bir adet orta boy karnabahar
·         1 çay bardağı zeytinyağı
·         6 kaşık yoğurt (Büyük bir su bardağı kullanabilirsiniz)
·         1 demet maydanoz
·         1 çorba kaşığı un
·         100 gr kaşar peyniri
·         Tuz karabiber ve baharatlar



Fırında Karnabahar Nasıl Yapılır

Malzemeleri sağladıktan sonra yapılışını başlayabiliriz
Öncelikle fırınımızın ayarlarını 180-200 dereceye getiriyoruz ki tepsiyi hazırladığımızda beklemeden sıcak fırına sürelim

Karnabaharları küçük küçük ağaçlar gibi ayıralım ve sıcak su ile haşlayalım
Haşlanmış olan karnabaharların üzerine baharatlar tuz ve karabiber serperek daha önceden altını zeytinyağı ile yağladığımız fırın tepsisine dizelim
Yoğurt. Yumurta ve zeytinyağını çırparak bir sos haline getirelim
Bu sosu fırın tepsisine dizdiğimiz karnabaharların üzerine dökelim
Kasar peynirini rendeleyerek soslu ve fırın tepsisine içine yerleştirdiğimiz karnabaharların üzerine serpelim
Uygun derecede 180-200 arasında ısıtılmış olan fırınımızda nar gibi kızarana kadar pişirelim,

Nar gibi kızarmış olan ve lezzet deryasında yolculuklarda çıkaracak olan bu enfes yemeği yemek istediğimiz kadar porsiyonlara bölerek afiyetle yiyelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder