Kış sebzelerinin arasında vitamin ve diğer besin öğeleri
arasında en zengin olanlarından birisi karnabahardır turpgiller familyasından
olan bu lezzetli sebze doyurucu ve düşük kalorili olması sebebiyle diyet
yapanların her zaman başvurduğu kaynaklardan birisidir, içindeki doymuş ve
doymamış yağ oranları ile uzman diyetisyenler ve doktorlar tarafından özellikle
tavsiye edilmektedir
Bu muhteşem sebzeyi yemek için diyet listesinde bir programa
bağlı olmak zorunda değiliz istediğiniz de lezzet patlaması yapacak olan bu
sebzeyi değişik pişirme teknikleri ile masamıza bulundurmalıyız
Karnabahar, sebzelerin arasında en değerliler arasında yer
almaktadır, sindirime yardımcı olan bu güzel sebzeli sunum ve pişirme
teknikleri değiştirtildiğinde daha lezzetli ve adeta parmakları yedirecek kadar
enfes bir yemek haline getirebiliriz
Fırında Karnabahar Yapılması İçin Gereken Malzemeleri Öğrenelim
·
3 adet yumurta
·
Bir adet orta boy karnabahar
·
1 çay bardağı zeytinyağı
·
6 kaşık yoğurt (Büyük bir su bardağı
kullanabilirsiniz)
·
1 demet maydanoz
·
1 çorba kaşığı un
·
100 gr kaşar peyniri
·
Tuz karabiber ve baharatlar
Fırında Karnabahar Nasıl Yapılır
Malzemeleri sağladıktan sonra yapılışını başlayabiliriz
Öncelikle fırınımızın ayarlarını 180-200 dereceye
getiriyoruz ki tepsiyi hazırladığımızda beklemeden sıcak fırına sürelim
Karnabaharları küçük küçük ağaçlar gibi ayıralım ve sıcak su
ile haşlayalım
Haşlanmış olan karnabaharların üzerine baharatlar tuz ve
karabiber serperek daha önceden altını zeytinyağı ile yağladığımız fırın
tepsisine dizelim
Yoğurt. Yumurta ve zeytinyağını çırparak bir sos haline
getirelim
Bu sosu fırın tepsisine dizdiğimiz karnabaharların üzerine
dökelim
Kasar peynirini rendeleyerek soslu ve fırın tepsisine içine
yerleştirdiğimiz karnabaharların üzerine serpelim
Uygun derecede 180-200 arasında ısıtılmış olan fırınımızda
nar gibi kızarana kadar pişirelim,
Nar gibi kızarmış olan ve lezzet deryasında yolculuklarda
çıkaracak olan bu enfes yemeği yemek istediğimiz kadar porsiyonlara bölerek
afiyetle yiyelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder