2 Mayıs 2020 Cumartesi

En Kolay Mantı Tarifi


Mutfak deyince pek çok dünya ülkesinin aklına Türkiye gelir. Biz bu gururu yattığımız yeden ya da torpille değil hak ederek almışızdır. Öyle ki ülkemiz turizm açısından çok meşhur bir ülke olurken hangi turiste ya da ülkemize gelen futbolcuya Türkiye’yi sorsak yemekleri harika diye ilk cümlelerini söylerler. Peki, biz sizlere şimdi hangi yemeğimizden bahsedeceğiz? Mantı tarifinden bahsedeceğiz. Bu kadar mantı tarifi varken sizlere bizim anlatacağımız farklılık nedir? Biz sizin kafanızı yoracak ve karma karışık bir şekil de değil açık ve basit hem de hızlı bir tarif anlatacağız. Bu tarifte etli ve sade mantı arasında karsakta daha kolay ve ucuz olan sade mantıdan bahsedeceğiz.

Malzemeler

5 Kişilik Kolay Mantı Tarifi
Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
4 bardak un
2 adet yumurta
Tuz
Ilık su
Hamur için gerekli malzemeler onlar olmakla birlikte yapmanız gereken işlemleri birazdan sıraladığımız da hamur yoğurmak ne kadar da kolay diyeceksiniz.

Harcı İçin Gerekli Malzemeler

2 adet kuru soğan
Karabiber tuz
Etli yapmak istiyorum diyenler için 300 gram et
Biz hem etliyi hem sadeyi anlatalım siz hangisini isterseniz yapın.

Sosu İçin Gerekli Malzemeler

700 gram yoğurt
3 diş sarımsak
2 kaşık tereyağı
2 kaşık salça
Tuz
Nane
Bunlar sos için gerekli malzemeler olmakla birlikte yine diyoruz sizin damak farkınız klasikten farklı olabilir o zaman yapmanız gereken şey malzemelerin azlığı- çokluğunu ve sevmiyorsanız bazılarını değiştirmektir. Bununla birlikte soğan ve etli isteyenler için soğan ve et değişmez.

Nasıl pişirilir

Sade mantı yapımı için ilk aşamanız hamuru açmaktır. Aynı zaman da etli içinde ilk işlemimiz budur. Hamur açmak için güzel demir bir kap bulmamız gerekmektedir. Plastik kapla bu iş biraz zor olur ki yapışma olasılığı çok yüksek olur. Unu kapa koyduktan sonra yapmanız gereken şey yumurtaları katmak ve karıştırmaktır. Sonra ılık su önce bir bardak yetmezse daha sonra 1 bardak daha ekleyerek hamur için yoğurmaktır.
Bunu yaptıktan sonra harcı hazırlamak gerekir. Harcı etli olanlar etle olmayanlar ise sade bir şekilde katmalı ve iyice birbirine katmalıdır.
Harcı hazırlayan iki tarafta hamuru yufka haline getirmeye başlaya bilirsiniz. İlk olarak iki yufka açın. Açtığınız bu iki yufkayı mantı kalıbına yerleştirdikten sonra harcı koyup ikinci yufkayla kapatın ve kesin. İki işlem içinde gerekli yere geldik. Sosu da anlattıktan sonra pişirme işlemini anlatacağız.
Sos için yağ nane tereyağı gibi malzemeleri pişirdikten sonra mantının üstüne aktarırız ama önce mantının nasıl hazırlandığını anlatalım.
Sade mantı pişirme
Sade mantıda yapmanız gereken kestikten sonra mantıyı fırınlayıp sosu dökmek ve bir gün bekletmektir. Bununla birlikte daha geç servis edilir bu mantı etli mantıya göre.
Etli mantıda ise kızartma ve kaynatma ile pişirip direk sosu dökerek hazır hale getire bilirsiniz. İki mantı içinde şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder