19 Mayıs 2020 Salı

Evde Söğürmelik Kebap Nasıl Yapılır


Kebap heğimizin sevdiği bir yemktirki vejeteryan değilseniz. Bununla birlikte türkiye olarak 7 farklı bölgede yaşayan 7 ayrı kültür taşıyn insanlarız. Bu külterlrin karması ise en çok yemek kültürümüze yansımıştır. Yeemk kültürü olarak dünyanın en gelişmiş ve en zengin yenmek kültürüne sahibiz. Her çeşit yemek her bölgemizde fazlasıyla zevkli bir şekil de yaplır. Sizlere bugün farklı bir yemek olan söğülmeli kebabın tarifini vereceğiz. Bu yemek çoğunuzun ayrı ayrı bildiği ama ikisini bir arada duyduğunuz nadir yemelerden biri olabilir ama eviniz de üstelik fırına gitmeden bu yemeği  çok kolay bir şekil de nasıl yapacağız sizlere onu anlatmak istiyorum.

Malzemeler

Malzemeler bir yemek için en önemli noktadır. Siz ne kadar malzemeyi doğru seçerseniz yemeğiniz o kadar farklı ve güzel olacaktır.  Biz size 6 kişilik kalabalık bir aileye bu yemeğin nasıl yapılacağını anlatacağız. Sizler aile  sayısına göre malzemeleri çoğaltabilir yada azaltabilirsiniz.

6 kişilik Söğülmeli Kebap Malzemeleri

750 gram kıyma
2 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Maydanoz
Yarım bardak sıvı yağ
Bunlar köfte yapmak içn lazım olan malzemeler olmakla birlikte şöyle de bir durum vardır. Bazı malzemelerin miktarını yazmadık. Örneğin tuz siz tuzlu bir yemek seviyorsanız tuzu bol tarsınız. Ya da aileniz de bir tansiyon hastası varsa az atarsınız. Onun için bazı malzemelere miktar yazılmaz.

Söğürme İçin Gerekli Malzemeler

7 tane söğürmelik patlıcan
2 tane domates
3 tane yeşil biber
Tuz
Bu malzemeler için de yapmanız gereken közlemek ve soymaktır. Özellikle biber, domates ve patlıcanı iyice közleyip yumuşadıktan sonra kabuklarından ayırmanız gerekecek.

Sosu İçin Gerekli Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı
Sos için de tereyapı yeterlidir.

Nasıl Pişirilmeli

Önce köftelik harcı hazırlamanız yemeğin tadı için en uygun başlangıçtır. Kıymayı , ince rendelenmiş soğanı ve diğer malzemeri katıp harcı iyice yoğurmanız gerekecektir. Bu harç olan malzeme birazdan söğürmeli kabap için muhteşem köfteler halini alacak ve bizlere nefis bir yemek halini alacaktır
İkinci aşamada yapmanız gereken ise harcı köfte haline getirmek ve orta büyüklükte yumak haline getirmektir. Bunu yaptıktan sonra yapmanız gereken ise köftekeri  tavada kızartmaktır. Bununla yemeğin et kısmını büyük miktarda hallettik. Acele etmeyin bu işi yavaş yavaş halledeceğiz.
Haydi kızlar üçüncü aşamaya geçelim. Üçüncü aşamada közlenmiş ve kabukları soyulmuş domates biber patlıcan ürünlerimizi kabımıza koyalım ve yağı akratıom üstüne. Gördüğünüz gibi yemeğimizi yapmak son derece kolay bir durumdur.
Son aşamaya geldk dostlarım. Eti bir kanera koyun ve söğülmeyi güzel bir şelilde tepsiye yatırın. Köftelik etleri de istediğiniz şekil de yemeğe yerleştirin. Bununla birlikte son olarak kızgın yağda ğişirilmiş tereyağınıdı düzgün şekil de boca edin işte yemeğimiz bu kadar dostlarım. Hiç zorlanmadan yemeğimizi hazır hale getirdik afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder