Kebap heğimizin sevdiği bir yemktirki vejeteryan değilseniz.
Bununla birlikte türkiye olarak 7 farklı bölgede yaşayan 7 ayrı kültür taşıyn
insanlarız. Bu külterlrin karması ise en çok yemek kültürümüze yansımıştır. Yeemk
kültürü olarak dünyanın en gelişmiş ve en zengin yenmek kültürüne sahibiz. Her
çeşit yemek her bölgemizde fazlasıyla zevkli bir şekil de yaplır. Sizlere bugün
farklı bir yemek olan söğülmeli kebabın tarifini vereceğiz. Bu yemek çoğunuzun
ayrı ayrı bildiği ama ikisini bir arada duyduğunuz nadir yemelerden biri
olabilir ama eviniz de üstelik fırına gitmeden bu yemeği çok kolay bir şekil de nasıl yapacağız
sizlere onu anlatmak istiyorum.
Malzemeler
Malzemeler bir yemek için en önemli noktadır. Siz ne kadar
malzemeyi doğru seçerseniz yemeğiniz o kadar farklı ve güzel olacaktır. Biz size 6 kişilik kalabalık bir aileye bu
yemeğin nasıl yapılacağını anlatacağız. Sizler aile sayısına göre malzemeleri çoğaltabilir yada
azaltabilirsiniz.
6 kişilik Söğülmeli Kebap Malzemeleri
750 gram kıyma
2 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Maydanoz
Yarım bardak sıvı yağ
Bunlar köfte yapmak içn lazım olan malzemeler olmakla
birlikte şöyle de bir durum vardır. Bazı malzemelerin miktarını yazmadık.
Örneğin tuz siz tuzlu bir yemek seviyorsanız tuzu bol tarsınız. Ya da aileniz
de bir tansiyon hastası varsa az atarsınız. Onun için bazı malzemelere miktar
yazılmaz.
Söğürme İçin Gerekli Malzemeler
7 tane söğürmelik patlıcan
2 tane domates
3 tane yeşil biber
Tuz
Bu malzemeler için de yapmanız gereken közlemek ve
soymaktır. Özellikle biber, domates ve patlıcanı iyice közleyip yumuşadıktan
sonra kabuklarından ayırmanız gerekecek.
Sosu İçin Gerekli Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
Sos için de tereyapı yeterlidir.
Nasıl Pişirilmeli
Önce köftelik harcı hazırlamanız yemeğin tadı için en uygun
başlangıçtır. Kıymayı , ince rendelenmiş soğanı ve diğer malzemeri katıp harcı
iyice yoğurmanız gerekecektir. Bu harç olan malzeme birazdan söğürmeli kabap
için muhteşem köfteler halini alacak ve bizlere nefis bir yemek halini
alacaktır
İkinci aşamada yapmanız gereken ise harcı köfte haline
getirmek ve orta büyüklükte yumak haline getirmektir. Bunu yaptıktan sonra
yapmanız gereken ise köftekeri tavada
kızartmaktır. Bununla yemeğin et kısmını büyük miktarda hallettik. Acele
etmeyin bu işi yavaş yavaş halledeceğiz.
Haydi kızlar üçüncü aşamaya geçelim. Üçüncü aşamada
közlenmiş ve kabukları soyulmuş domates biber patlıcan ürünlerimizi kabımıza
koyalım ve yağı akratıom üstüne. Gördüğünüz gibi yemeğimizi yapmak son derece
kolay bir durumdur.
Son aşamaya geldk dostlarım. Eti bir kanera koyun ve
söğülmeyi güzel bir şelilde tepsiye yatırın. Köftelik etleri de istediğiniz
şekil de yemeğe yerleştirin. Bununla birlikte son olarak kızgın yağda
ğişirilmiş tereyağınıdı düzgün şekil de boca edin işte yemeğimiz bu kadar
dostlarım. Hiç zorlanmadan yemeğimizi hazır hale getirdik afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder