22 Mayıs 2020 Cuma

Hasanpaşa Köfte Tarifi


Köfte severek yaptığımız ve bir o kadar da severek yediğimiz yemeklerin ilk sıralarında gelir. Yemek yapmak kolay iş değildir. Doğru bir tarifle yemek yaparsanız ise yemek yapmaktan daha kolay bir iş yoktur. İnsanlar özellikle köfte yemeklerinde kıvam tutturma konusunda korkarlar ve bu yemeği yapmaya girişmezler. Sizlere öyle bir köfte tarifi vereceğiz ki hem yaparken çok eğleneceksiniz hem de menünüze altın harflerle yazıp bu günden sonra sürekli bu köfteden yapacaksınız. Sizden istediğimiz bizlerin verdiği tarifi uygulamanız biz sizlerin üstünlük alabileceğiniz yerleri tarifin içinde en ince ayrıntısına kadar vereceğiz. Sizlerin yapması gereken ise sadece uygulamak. Emin olun yemeğimiz bittiğinde yüzünüz de gülümseme sonuna kadar olacak. Hazırsanız yemeğimize başlayabiliriz. Kolay gelsin.

MALZEMELER

5 Kişilik Hasan Paşa Köfte Malzemeleri: 

1 tane soğan
1,5 kilo kıyma
1 su bardağı bayat ekmek içi
1 tane yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon

Biz Türkler yemek yemeyi ve yapmayı seven bir milletiz. Bu yüzden yapacağımız yemeğe çok özen gösteririz. Bundan dolayı kullandığımız malzemelerin kalitesine dikkat ederiz. Kullandığımız malzemeleri taze olanlarından alırız. Baharat konusuna gelirsek hiç bir miktar belirtemeyiz çünkü herkesin damak tadı farklı olduğuna göre bu kendi tercihiniz olacaktır.

Püre İçin Gereken Malzemeler:

4 adet haşlanmış patates
2 çay bardağı süt
2 kaşık sıvı yağ
Tuz

Püreyi hazırlamak için temiz ve içi sağlam olan patateslerden seçmeliyiz. Yağ ve tuzu ailenizin yiye bileceği şekilde ayarlamalıyız. Süt olarak a marketten hazır süt kullanmak yerine köy sütü kullanırsanız köfteniz daha lezzetli olacaktır.

Domates Sosu İçin Gereken Malzemeler:

2 yemek kaşığı salça
3 adet domates
Sıvı yağ
Bu yemekte sosun daha güzel bir kıvam tutması için öncellikle hazır konserve salçalar yerine evimiz de yaptığımız el yapımı salça kullanırsak aha ayrı bir lezzet katar. Domatesi de marketten daha olgunlaşmış olarak seçersek daha güzel bir renk verir sıvı yağın miktarını da sosun miktarına göre ayarlayınız.

Üzerini Süslemek İçin Gereken Malzemeler:

Kaşar peyniri
Yeşilbiber
Domates

Nasıl Pişirilir?

İlk aşama olarak bir tezgâhın üzerine kap alıyoruz kabın içine kıymayı koyuyoruz tek başına biraz yoğurduktan sonra bir adet kuru soğanı alıp doğruyoruz ve içine aktarıyoruz. Daha sonra bayat ekmek içini de katıp iyice yoğuruyoruz son olarak ta üzerine karabiber kimyon ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz ve bir köşede ağzını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
İkinci aşama olarak dinlenen köfte harcını koparıp yumurta büyüklüğüne avucumuzun içinde yuvarlıyoruz ve bir kenara diziyoruz bu işlem bittikten sonra yaptığımız yuvarlakların içini baş parmağımızla köftelerin içini oyacağız. Daha sonra bir tepsi alıp dibini yağlayacağız ve köfteleri yağlanmış tepsiye düzeceğiz.
Üçüncü aşama olarak yaptığımız köfteleri önceden ısınmış fırının içine koyup iyice kızarana kadar bekleyeceğiz. Daha sonra bir kap alıp içine püre için önceden haşlanmış patatesleri koyup iyice ezeceğiz ve üzerine süt dökeceğiz ikisini birlikte yoğurup üzerine sıvı yağ ve tuz ekleyip karıştıracağız. Bu yaptığımız püreyi kızarmış köftelerin içine kaşıkla koyacağız.
Dördüncü aşama olarak daha sonra bir kâsenin içine domates salçası koyun ve üzerine domatesleri rendeleyin.
 İyice karıştırdıktan sonra içine sıvı yağ dökün ve tekrar karıştırmaya başlayın, bu da bittikten sonra domates sosunu da köftelerle kenarına dökün ve tepsiyi tekrar fırına sürün. Daha sonra kaşar peynirini eritin ve üzerine rendelenmiş domates ve yeşil biberi pişirin ve tekrar köftelerin üzerine dökün fırına koyun ve piştikten sonra servis tabaklarına koyun. bu arada köfte kıvamını tutsun diye koyduğunuz bayat ekmek içini isteğinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz ve böylece güzel bir iş ortaya koymuş olacaksanız herkese afiyet olsun.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder