5 Mayıs 2020 Salı

En Hızlı Sade Bulgur Pilav Tarifi


 Ülkemiz de birçok öğrenci ailesinden uzakta yaşıyor bir de halk dilinde öğrenci evine yani bekâr evine çıkmışlarsa yemek ne olacak derdi başlar gider. Kız öğrenciler bu konu da şanslıdır aralarında illa ki yemek yapmayı bilen bir kişi çıkar. Belli mi olur ya yoksa? Erkek öğrenciler de ise genel de yoktur. Her gün döner ayran ve hazır makarna biraz insanı sıkar. Peki, pilav yapmaya ne dersiniz. Hem kolay hem de tam öğrencinin cebine göre 30 dakikada sofraya koyulacak bir yemek yanına da yazın buz gibi ayran veya cacık bak ağzımız sulanmaya başladı bile.
Biz öğrenciler diyoruz ama yeni evlenen birçok çiftte bu yemeği nasıl yapacağını bilmeyebilir. Bulgur bizim halk kültürümüz olmakla birlikte gariban yemeği olarak nitelendirilen bir espriye de sahiptir. Ama bu iş aslında böyle değildir. Ülkemizin savaşa girdiği vakitler de ya da yoksulluğun zirve olduğu noktalarda bulunan tek yemek olduğu için böyle bir algı vardır. Gelin tarihimizin aynası olan sade bulgur pilavının yapılış şekline bir bakalım.

Hangi Malzemeler Olmalıdır?                                                                                                                                                                                 

3-5 Kişilik

1.       Tencerenin dibini kaplayacak kadar yağ) bunun için tam olarak şu kadar demiyoruz. Çünkü bazıları 5 kişiye hazırlıyor bazıları ise 2 kişiye onun için yağ olarak herkesin tenceresine göre yağı koyması daha uygundur.
2.        3 bardak bulgur) bulgur 3 bardak yeterlidir. Bununla birlikte bulgura dikkat edin çünkü bulgurunda çeşitleri vardır. Onun için pilavlık bulgur lazımdır.
3.       1. Kaşık tereyağı) zaten yağ koydunuz ama tadında harika bir koku ve tat olsun da istiyorsanız tereyağını da eklemeyi unutmayın.
4.       1 adet tavuk bulyon) tavuk bulyon tavuk suyu koyamayacak kişiler için bir tavuk tadı yaratır ve tadını çok harika bir hale getiri yalnız bulyonun son kullanma tarihine dikkat edin.
5.       3 bardak bulgur için 5 ila 6 bardak su) su her zaman bulgurun iki katıdır. Bazı bardaklar büyük olduğu için ona göre su koyun ki pişmiş aşa su katmak zorunda kalmayın.
6.       Tuz ) bulyon tuzlu bir durumdur eğer bulyon koyarsanız tuzu ona göre az atın ki çok tuzlu bir pilav olmasın.

Nasıl Pişirilir?

Nasıl pişirileceği konusu da kolaydır sizler için anlatalım.
1.        Yağı tencereye koyduktan sonra ateşi açın ve bulguru ekleyin. Ortalama bir iki dakika yağda bulguru kavurun.
2.       Rengi değişmeye başladıysa isteğe göre tereyağını ekleyin.
3.       Sonra suyu ekleyin ve tuzunu atın kapağı kapatın.
4.       15 ila 20 dk. kısık ateşte kaynatın
İşimiz bu kadardır. Bu kadar basit bir yemeği sunum olarak da güzel yapın ki etkileyici basit bir yemek olsun. Hemen yanına bir cacık yapın. Bu cacıkla birlikte bulguru koyduğunuz tabakların yanına birer tane maydanoz ve yeşillik yaprağı koyun alın size basit ve etkili bulgur pilavı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder