3 Mayıs 2020 Pazar

Etli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?


Türkiye dünya mutfağına damga vuran bir ülkedir. Çoğu ülke bir elin parmağını geçmeyecek yemek çeşidi ile geçinirken bizim kadınlarımız erkek aşçılarımız müthiş usta olmakla birlikte tek çeşit malzeme ile 15 çeşit yemek yapabilirler. Bu kadar güzel bir ülkede diyet yapanlara Allah yardım etsin çok zor. Amerika da hamburgere dayalı obezite varmış, bizim ülkemiz dede bu abur cubur yaygın olmaya başlamışken asıl sevdiğimiz yemek ise etli yemekler. Bugün sizlere etli yemeklerden Bir tanesinden bahsedeceğiz.
Bulgur ülkemiz de filmlere bile konu olmuş, daha geleneksel olarak fakir yemeği olarak bilinen bir yemek olsa da aslı öyle değildir. Bulgur tam Türklerin sevdiği bir yemek çeşidi olmakla birlikte gerçekten de ekonomik bir yemektir.
Bazı insanlarımız bu yemeği çok basit bulur. Buna hiçbir zaman katılmadık. En kolay yemekler bile muhteşem tatlara örnek olabilir. Bununla birlikte bu yemeğin çok çeşidi vardır ve şimdi biz size etli bulgur pilavını anlatacağız.

Etli Bulgur Pilavı Tarifi

 Size şunu şu kadar koyun bitti demeyeceğiz. Size işin sırını iyice anlatalım ki siz sadece etli bulgur pilavı değil en güzel etli bulgur pilavını pişirin. Öncelikle yemeği yapmadan kaç kişilik bir yemek yapacağınıza karar verin ki nette bulunan yemekler ortalama 3 kişilik aileler içindir. Siz geniş bir aile olabilirsiniz onun için biz size kalabalık bir aile için yapılacak bulgur pilavını anlatalım.

10 Kişilik Bir Sofraya Etli Bulgur Pilavı Tarifi

1.       (250-350 gram et) Et seçimi tamamen size kalmıştır. Bu arada belirtelim tavukluda yapılabilir ama en çok ne kullanılır derseniz dana eti deriz. Eğer tam tadında çıkarayım derseniz 250 ila 350 gram et çok güzel olacaktır.
2.       5 bardak pilavlık bulgur) biz size ortalama bir tarif anlatıyoruz. Bunu iki bardak yazan da olur 10 bardak ta ama ortalama bir yemek için 5 bardak uygundur. Bulgurun pilavlık bulgur olmasına çok dikkat edin. Siz kalabalık bir aileye yemek yapacaksınız bardak sayısını çoğaltın.
3.       4 tane domates) domates koymak isteyen kişilerin yemekleri daha güzel olur ama karar sizin. Domates seçerken marketten her hangi bir domates alırsanız olur ama biz size organik domates bulmanızı öneririz. Organik domatesin o ekşimsi tadı tam bir salça kıvamında tat verir.
4.       4 biber, 2 soğan, 2 yemek kaşığı domates salçası, 2 kaşık biber salçası bu iki salçanın bir arada kullanımı hem tadı hem de acı tatlı dengesi içindir. Tereyağı veya margarin, normal yağ, tuz
Kullanacağımız malzemeler bu kadar olmakla birlikte sizlere şunu d diyelim sizin ana yemeğiniz bu olacaktır ve kalabalık bir aile olursunuz değişe de bilir.

Pişirme İşlemi

1.Etlerimizi eğer buzlu ise dolaptan çıkarıyoruz. Buzunu iyice erittikten sonra kıvamına göre 25 ila 40 dk. arası düdüklü tencereye koyup pişiriyoruz. Eğer et yaşlı bir hayvana aitse pişme işlemi uzun sürer onun için eti pişirme dk. Size kalmıştır.
2. pilav tenceremize yağımızı koyuyoruz. Margarin veya tereyağı ise eritin ve biraz sıvı yağ koyun.
3. önce biberi soğanı iyice kavurun bu iş ilk hamlemiz oldu.
4. salçayı ekledikten sonra pişecek bulguru kavurmayı unutmayın bu hem pişmesini kolay eder hem de mikropları öldürür.
5. su koyma işleminiz yarı yarıyadır. Siz kaç bardak bulgur koyduysanız iki katı su koyun, bundan sonra yarım saate yakın kapak kapalı pişip suyu çeksin pişince kapatın altını 10 dk. sonra servise hazır. Hepsi bu kadar işte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder