16 Mayıs 2020 Cumartesi

Evde Akçaabat Köfte Tarifi


Biz Türkler yemek yapmayı da yemeyi de çok severiz bu yüzden yemek kültürümüze düşkünüzdür. Genellikle eskide kalan kültürlerimiz günümüzde değişime uğrasa da hala devam etmektedir. Bu yemek ülkemizin Trabzon şehrinde yapılan ve insanlar tarafından çok sevilen bir yemektir. Bu yemeği özel ve önemli günlerinde yaparlar çünkü bu yemek o şehirde önceden kalan bir miras gibidir. Biz insanlar et yemeği yapmayı severiz bu yemekte dana eti ile yapılan bir yemektir bu yüzden insanlar çok sevmektedir. Bu yemekte insanlara faydalı birçok besin vardır ve etin bütün faydalarını vücudumuza taşıyacak kadar yüce gönüllü bir yemektir. Sebze ve daha birçok baharat vardır. Bu da bu köfteye çok farklı lezzet ve tat vermektedir.  Akçaabat köfte bizlerin sadece Trabzon bölgesinde değil her yerde yaptığımız bir köfte olmakla birlikte orada başlangıç aldığı için öyle isimlendirilen biz sizlere tarifini yaptıkça ağızlarınızdan su akıtacak muhteşem bir yemektir. .bu yemekle ilgile size kısa bilgiler vereceğim ve malzemelerini sizi anlatacağım haydi başlayalım.

Malzemeler

Bu tip yemeklerde malzeme seçerken ailenizin damak tadı ve malzemelerin bayat olmaması çok önemli bir durumdur. Bu ikisine de dikkat edersek harika bir yemek çıkarabiliriz.

10 Kişilik Evde Akçaabat Köfte Malzemeleri:

750 gr dana kıyma
300 gr yağlı kuzu boşluk eti
6 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
2 su bardağı Trabzon ekmeği kırıntısı
4 tane domates
3 tane sivri biber
Bu tür yemeklerde malzemeler çok önemlidir. Peki, bu yemeklerde hangi malzemelere dikkat edilmelidir. Öncelikle kullandığımız ete dikkat etmeliyiz. Bu yemekte kullanılan et bayat olmamalı ve dana eti olmalıdır. Buna özellikle önem gösterilmelidir. Bu kıymanın iyi çekilmiş olması gerekmektedir. Bazı baharatlarda malzeme miktarı belirtmemiştir. Bunu sizlerin tercihinize bıraktık şimdi size yapılışından kısaca bahsedelim. Haydi anlatalım.

Nasıl Yapılır?

İlk aşama olarak bir kap alıyoruz ve bu kabın içine ekmekle beraber çekilmiş kıymayı koyuyoruz daha sonra kıymayı sadece biraz yoğuruyoruz ve daha sonra üzerine karabiber tuz ve rendelenmiş sarımsağı ilave edin ve hepsini birlikte iyice yoğurun
İkinci aşama olarak kıyma kıvamına gelince kıymayı rulo haline getirip avucumuzla yuvarlak toplara hafif şekilde bastırın ve kıymaya şeklî verin dışarıda bırakmayın dolaba koyun çünkü tadı bozulabilir.
Son olarak içinde yağ konulmuş ve yağ kızartılmış bir tavanın içine koyup önlü arkasını pişiriyoruz. Daha sonra yanında atıştırma olarak tavaya biber ve domates koyarak közlüyoruz. Ve servis tabağına düzüyoruz herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder