Biz Türkler yemek yapmayı da yemeyi de çok severiz bu yüzden
yemek kültürümüze düşkünüzdür. Genellikle eskide kalan kültürlerimiz günümüzde
değişime uğrasa da hala devam etmektedir. Bu yemek ülkemizin Trabzon şehrinde
yapılan ve insanlar tarafından çok sevilen bir yemektir. Bu yemeği özel ve
önemli günlerinde yaparlar çünkü bu yemek o şehirde önceden kalan bir miras gibidir.
Biz insanlar et yemeği yapmayı severiz bu yemekte dana eti ile yapılan bir
yemektir bu yüzden insanlar çok sevmektedir. Bu yemekte insanlara faydalı
birçok besin vardır ve etin bütün faydalarını vücudumuza taşıyacak kadar yüce
gönüllü bir yemektir. Sebze ve daha birçok baharat vardır. Bu da bu köfteye çok
farklı lezzet ve tat vermektedir.
Akçaabat köfte bizlerin sadece Trabzon bölgesinde değil her yerde
yaptığımız bir köfte olmakla birlikte orada başlangıç aldığı için öyle
isimlendirilen biz sizlere tarifini yaptıkça ağızlarınızdan su akıtacak
muhteşem bir yemektir. .bu yemekle ilgile size kısa bilgiler vereceğim ve
malzemelerini sizi anlatacağım haydi başlayalım.
Malzemeler
Bu tip yemeklerde malzeme seçerken ailenizin damak tadı ve
malzemelerin bayat olmaması çok önemli bir durumdur. Bu ikisine de dikkat
edersek harika bir yemek çıkarabiliriz.
10 Kişilik Evde Akçaabat Köfte Malzemeleri:
750 gr dana kıyma
300 gr yağlı kuzu
boşluk eti
6 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
2 su bardağı Trabzon
ekmeği kırıntısı
4 tane domates
3 tane sivri biber
Bu tür yemeklerde malzemeler çok önemlidir. Peki, bu yemeklerde
hangi malzemelere dikkat edilmelidir. Öncelikle kullandığımız ete dikkat etmeliyiz.
Bu yemekte kullanılan et bayat olmamalı ve dana eti olmalıdır. Buna özellikle
önem gösterilmelidir. Bu kıymanın iyi çekilmiş olması gerekmektedir. Bazı
baharatlarda malzeme miktarı belirtmemiştir. Bunu sizlerin tercihinize bıraktık
şimdi size yapılışından kısaca bahsedelim. Haydi anlatalım.
Nasıl Yapılır?
İlk aşama olarak bir kap alıyoruz ve bu kabın içine ekmekle
beraber çekilmiş kıymayı koyuyoruz daha sonra kıymayı sadece biraz yoğuruyoruz
ve daha sonra üzerine karabiber tuz ve rendelenmiş sarımsağı ilave edin ve
hepsini birlikte iyice yoğurun
İkinci aşama olarak kıyma kıvamına gelince kıymayı rulo
haline getirip avucumuzla yuvarlak toplara hafif şekilde bastırın ve kıymaya şeklî
verin dışarıda bırakmayın dolaba koyun çünkü tadı bozulabilir.
Son olarak içinde yağ konulmuş ve yağ kızartılmış bir
tavanın içine koyup önlü arkasını pişiriyoruz. Daha sonra yanında atıştırma
olarak tavaya biber ve domates koyarak közlüyoruz. Ve servis tabağına düzüyoruz
herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder