Pilav bizim en çok yaptığımız ve en çok sevdiğimiz
yemeklerden biridir. Özellikle öğrenciler pirinç pilavı nasıl yapılır diye çok
merak ediyorlar. Bu tazı bittiğinde bütün erkek ve kadın öğrencilerimiz
annelerini arayıp ‘’ anne bir pirinç pilavı yaptım ki sorma muhteşem’’ diye
anlatacaktır. Sadece öğrencilerimiz mi? Hayır onlar ülkemiz de yemek konusunda
en çok espriye konu alan kısım olduğu için onlardan bahsettik.
Ev hanımlarımız da bu
işe çok ihtiyaç duyar. Düşünsenize eşiniz işte siz evde en sevdiğiniz diziyi
izlerken bir de bakmışsınız ki işten gelme saati çok yaklaşmış. Gelip eşiniz ne
diyecek biliyorsunuz. Ben sabahtan akşama kadar çalıştım evde bir yemek bile
yok. Ne yapacağız. Hemen hızlıca pilav hem de pirin. Pilavı yapacağız. Yetişir
mi? Merak etmeyin çok hızlı bir şekil de yetişir. Evde domates yok salatalık
yok diye düşünmeyin sunuma da yardımcı olacağız.
Malzemeler
5 Kişilik Bir Pirinç Pilavı İçin Malzemeler
1. 4 su bardağı pirinç) bu işte başrolü
oynayacak oyuncumuz pirinçtir. Onun için bu kolay işi zor hale getirmemek için
baldo pirinç tercih edelim ve kırık pirinçten uzak duralım. İstediğiniz tadı yakalamak
istiyorsanız işe bu şekil de başlamakta fayda vardır.
2. Tereyağı) hepimiz köy kokusuna
bayılırız değil mi? Bizim için pilava bir köy havası katmanın bir tat şöleni
yapmanın en kolay yolu tereyağıdır. Ortalama böyle bir yemeğe bir yemek kaşığı
koyarsanız yeterli olacak ve muhteşem bir yemeğe giderken ilk adımları atmış
oluyoruz.
3. Sıvı yağ) tereyağı lezzete yolculuğunun
ilk adımıydı. Eğer yemek dibine tutmasın istiyorsanız sıvı yağ koymayı
unutmayınız.
4. Tuz) tuz atmak size kalmış bir şey ama
tuzsuz bir yemeğin tadı çıkmaz. Bununla birlikte tansiyonu olan kişiler için
tuz riskli olur onun için tuzun oranına karışmıyoruz.
5. Bulyon) tavuk et size kalmış ama bulyon
en güzel tat verici bir iştir. Sadece son kullanma tarihine dikkat edin. Eski
tavuk bulyonlar tadı kötü yapar.
6. 6 bardak su) bu konuda da dikkat edin
biz 6 diyoruz ama sizin bardağınız küçükse siz bunu 8 de yapabilirsiniz. Onun için
ideali 4 de 6dır.
Nasıl Pişer?
1. Pirinci
yıkamayla bu işe başlamaya ne dersiniz. Öncelikli işimiz bu olmalı ki işler
sağlık olarak kolay olsun.
2. Tencereyi
yağla buluşturduktan sonra yapacağınız çok basit olup pirinci 2 dk. kadar
kavurmaktır. Bu şekil de pirinç kızarmaya başlar.
3. Son
olarak suyu kattıktan sonra bulyonu ve tuzu da bu aşamada ekleyin.
4. Tencerenin
kapağını kapatın ve 15 ila 30 dk. Arasında kaynatın. İşte bu kadar afiyet
olsun.
Sunum İçin Öneriler
Sunum için pirinç pilavının yanına et kavurması harika bir lezzet
olarak muhteşem ikiliyi tamalar. İçecek olarak milli içeceğimiz ayranı yeşillik
olarak cacık yerine salata tercihi ile herkes için kolay olan bu yemek ile muhteşemliğe
ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder