8 Mayıs 2020 Cuma

En Hızlı Pirinç Pilavı Tarifi


Pilav bizim en çok yaptığımız ve en çok sevdiğimiz yemeklerden biridir. Özellikle öğrenciler pirinç pilavı nasıl yapılır diye çok merak ediyorlar. Bu tazı bittiğinde bütün erkek ve kadın öğrencilerimiz annelerini arayıp ‘’ anne bir pirinç pilavı yaptım ki sorma muhteşem’’ diye anlatacaktır. Sadece öğrencilerimiz mi? Hayır onlar ülkemiz de yemek konusunda en çok espriye konu alan kısım olduğu için onlardan bahsettik.
 Ev hanımlarımız da bu işe çok ihtiyaç duyar. Düşünsenize eşiniz işte siz evde en sevdiğiniz diziyi izlerken bir de bakmışsınız ki işten gelme saati çok yaklaşmış. Gelip eşiniz ne diyecek biliyorsunuz. Ben sabahtan akşama kadar çalıştım evde bir yemek bile yok. Ne yapacağız. Hemen hızlıca pilav hem de pirin. Pilavı yapacağız. Yetişir mi? Merak etmeyin çok hızlı bir şekil de yetişir. Evde domates yok salatalık yok diye düşünmeyin sunuma da yardımcı olacağız.

 Malzemeler

5 Kişilik Bir Pirinç Pilavı İçin Malzemeler

1.       4 su bardağı pirinç) bu işte başrolü oynayacak oyuncumuz pirinçtir. Onun için bu kolay işi zor hale getirmemek için baldo pirinç tercih edelim ve kırık pirinçten uzak duralım. İstediğiniz tadı yakalamak istiyorsanız işe bu şekil de başlamakta fayda vardır.
2.       Tereyağı) hepimiz köy kokusuna bayılırız değil mi? Bizim için pilava bir köy havası katmanın bir tat şöleni yapmanın en kolay yolu tereyağıdır. Ortalama böyle bir yemeğe bir yemek kaşığı koyarsanız yeterli olacak ve muhteşem bir yemeğe giderken ilk adımları atmış oluyoruz.
3.       Sıvı yağ) tereyağı lezzete yolculuğunun ilk adımıydı. Eğer yemek dibine tutmasın istiyorsanız sıvı yağ koymayı unutmayınız.
4.       Tuz) tuz atmak size kalmış bir şey ama tuzsuz bir yemeğin tadı çıkmaz. Bununla birlikte tansiyonu olan kişiler için tuz riskli olur onun için tuzun oranına karışmıyoruz.
5.       Bulyon) tavuk et size kalmış ama bulyon en güzel tat verici bir iştir. Sadece son kullanma tarihine dikkat edin. Eski tavuk bulyonlar tadı kötü yapar.
6.       6 bardak su) bu konuda da dikkat edin biz 6 diyoruz ama sizin bardağınız küçükse siz bunu 8 de yapabilirsiniz. Onun için ideali 4 de 6dır.

Nasıl Pişer?

1.       Pirinci yıkamayla bu işe başlamaya ne dersiniz. Öncelikli işimiz bu olmalı ki işler sağlık olarak kolay olsun.
2.       Tencereyi yağla buluşturduktan sonra yapacağınız çok basit olup pirinci 2 dk. kadar kavurmaktır. Bu şekil de pirinç kızarmaya başlar.
3.       Son olarak suyu kattıktan sonra bulyonu ve tuzu da bu aşamada ekleyin.
4.       Tencerenin kapağını kapatın ve 15 ila 30 dk. Arasında kaynatın. İşte bu kadar afiyet olsun.

 Sunum İçin Öneriler

Sunum için pirinç pilavının yanına et kavurması harika bir lezzet olarak muhteşem ikiliyi tamalar. İçecek olarak milli içeceğimiz ayranı yeşillik olarak cacık yerine salata tercihi ile herkes için kolay olan bu yemek ile muhteşemliğe ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder