İrmikle
birçok tatlı ve pasta yapıldığını az çok hepimiz biliyoruzdur. Biz size bugüne
kadar yaptıklarınızdan çok başka bir kek tarifi vereceğiz. Hepinizin çok kolay
yapabileceği basit, bir o kadar da tadı güzel bir kektir bu. Hayatında hiç kek
yapmamış kişiler bile önce kendine olan güveni ve sonra bizim yardımımızla bu
işin üstesinden gelecektir. Hazırsanız işimize başlayalım.
Malzemeler
4 Kişilik İrmikli Kek Malzemeleri:
1 tane yumurta
Yarım çay bardağı toz
seker
1 paket
muzlu puding
2 yemek kaşığı vita yağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
1 bardak irmik
Kabartma tozu
Karbonat
2 su bardağı un
Kek yapmak sabır işidir. Biz izlere bu aşamada
bir kaç tane püf noktadan bahsedeceğiz. Bahsettiğimiz bu noktaları yerine
getirdiğiniz zaman bu işin büyük kısmını halletmiş olacaksınız. Sonrasında yapmanız
gereken tek şey fırını açıp keki fırına sürmek olacaktır. Burada ilk püf
noktamız un olacaktır. Unu pastalık undan kullanmanız ilk püf noktamızdır.
İkinci aşamada yoğurt gelir, hazır yoğurtlar güzel tat vermez. Eğer imkânınız
varsa köy yoğurdu kullanmaya özen gösterin. Son olarak paket ürünlerinde
tarihinin yeni olmasına dikkat etmeniz son püf noktamız olacaktır.
Nasıl Pişirilir?
İlk aşama
olarak temiz bir kap alıyoruz, kabın yanında bütün malzemelerimiz hazırlanmış
olursa sizin için daha iyi olur.
Kabın içine yumurtaları
kırıp iyice çarpalım. Çırptıktan sonra üzerine biraz seker ekleyelim ama toz halinde olursa daha iyi
olacaktır. Keki daha lezzetli hale getirir. Daha sonra yumurta ve seker
birbirine karışıp köpük halini
alana kadar bir köşeye koyup bekletelim.
İkinci
aşama olarak farklı bir kâse alalım kâsenin içine ilk önce
yoğurt koyup çırpalım çırptıktan sonra yoğurtun üstüne sıvı yağ, vita yağını aktarıp tekrar
karıştıralım karışan karışımın içine de sut koyup tekrar çırpalım daha sonra kabartma karbonat, muzlu puding ekleyip rengini
verdikten sonra diğer malzemelerin üzerine aktaralım.
Son aşama
olarak bir adet tepsi alalım, tabanına yağlı kâğıt serelim içine hazırladığımız kek hamurunu boşaltalım ve fırının içine sürelim bir yarım saat pişene kadar
bekleyelim. Çıkartıp soğumaya bırakalım ve kekimizi
dilimlere ayırıp servis tabaklarına koyalım, harika bir sunum da bulunalım
herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder