24 Mayıs 2020 Pazar

İrmikli Kek Tarifi


İrmikle birçok tatlı ve pasta yapıldığını az çok hepimiz biliyoruzdur. Biz size bugüne kadar yaptıklarınızdan çok başka bir kek tarifi vereceğiz. Hepinizin çok kolay yapabileceği basit, bir o kadar da tadı güzel bir kektir bu. Hayatında hiç kek yapmamış kişiler bile önce kendine olan güveni ve sonra bizim yardımımızla bu işin üstesinden gelecektir. Hazırsanız işimize başlayalım.

Malzemeler

4 Kişilik İrmikli Kek Malzemeleri:

1 tane yumurta
Yarım çay bardağı toz seker
 1 paket muzlu puding
2 yemek kaşığı vita yağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
1 bardak irmik
Kabartma tozu
Karbonat
2 su bardağı un
Kek yapmak sabır işidir. Biz izlere bu aşamada bir kaç tane püf noktadan bahsedeceğiz. Bahsettiğimiz bu noktaları yerine getirdiğiniz zaman bu işin büyük kısmını halletmiş olacaksınız. Sonrasında yapmanız gereken tek şey fırını açıp keki fırına sürmek olacaktır. Burada ilk püf noktamız un olacaktır. Unu pastalık undan kullanmanız ilk püf noktamızdır. İkinci aşamada yoğurt gelir, hazır yoğurtlar güzel tat vermez. Eğer imkânınız varsa köy yoğurdu kullanmaya özen gösterin. Son olarak paket ürünlerinde tarihinin yeni olmasına dikkat etmeniz son püf noktamız olacaktır.

Nasıl Pişirilir?

İlk aşama olarak temiz bir kap alıyoruz, kabın yanında bütün malzemelerimiz hazırlanmış olursa sizin için daha iyi olur.
 Kabın içine yumurtaları kırıp iyice çarpalım. Çırptıktan sonra üzerine biraz seker ekleyelim ama toz halinde olursa daha iyi olacaktır. Keki daha lezzetli hale getirir. Daha sonra yumurta ve seker birbirine karışıp köpük halini alana kadar bir köşeye koyup bekletelim.
İkinci aşama olarak farklı bir kâse alalım kâsenin içine ilk önce yoğurt koyup çırpalım çırptıktan sonra yoğurtun üstüne sıvı yağ, vita yağını aktarıp tekrar karıştıralım karışan karışımın içine de sut koyup tekrar çırpalım daha sonra kabartma karbonat, muzlu puding ekleyip rengini verdikten sonra diğer malzemelerin üzerine aktaralım.
Son aşama olarak bir adet tepsi alalım, tabanına yağlı kâğıt serelim içine hazırladığımız kek hamurunu boşaltalım ve fırının içine sürelim bir yarım saat pişene kadar bekleyelim. Çıkartıp soğumaya bırakalım ve kekimizi dilimlere ayırıp servis tabaklarına koyalım, harika bir sunum da bulunalım herkese afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder