20 Mayıs 2020 Çarşamba

Etli Mengen Pilavı Tarifi


Bir farklı pilav tarifimiz daha geliyor aslında iç Anadolu’da yaşayan insanlar için çokta yabancı bir pilav değildir genel olarak Anadolu halkı için ismi duyulmamış olan bir pilav olabilir. İçinde kuşbaşı etiyle harika bir pilav sizleri bekliyor.  Bu yemeği yapacağınıza öncelikle inanmanız gerekmektedir ki ben sizleri çok inançlı ördüm siz bize biz siz inandıktan sonra bu yenmek harika bir şekil de sofranıza konacaktır. Pilav bizim milli yemeğimizdir ve kültürü de çok eski tarihe gittiği için biz bu yemeği çok çeşitli bir halde yaparız. Mengen pilavı adı kadar tadı da güzel olan bir pilavdır. Eskiden toylarda kalabalıklara yapılırmış ama biz size 8 kişilik bir Mengen pilavı tarifi vereceğiz. Hazırsanız başlayalım.

Malzemeler

Bu yemekte ve diğer yemeklerde malzeme çok önemli bir noktamız olacaktır. Malzemeleri ne kadar uygun ve taze seçersek yemeğimiz o kadar güzel olacaktır. Sizler için malzemeleri yazdıktan sonra bütün püf noktalarını size anlatacağız. Sizler merak etmeyin bugün o sofraya muhteşem bir pilav koyacağız beraber yapacağız bu işi.

8 Kişilik Etli Mengen Pilavı Malzemeleri

3 su bardağı pirinç
400 gram kuşbaşı et
2 tane kuru soğan
2 tane domates
20 gram mantar
2 kaşık tereyağı
1 bardak dolusu ceviz içi
3 bardak su
Kekik
Karabiber
Dereotu
Tuz
Malzemeleri yazdıktan sonra sizlere püf nokralarını vermeye başlayalım. Burada teknik olarak dikkat edilmesi gereken iki tane önemli malzeme vardır. Biri et bir tanesi ise pirinç etlerin kesinlikle genç hayvan eti olmasına dikkat edin ve kasaba sorun. Pirinç olarak da baldo pirinç kullanırsanız. İşleriniz tamda istediğiniz gibi olacaktır. Son olarak baharatlarda miktar belirtilmemiş diyeceksiniz baharatlar tamamen sizlerin damak tadına göre konulması gereken işlerdir. Siz ne kadar bir baharattan hoşlanıyorsanız. Ona göre koyun ama bu baharatların hepsinden koyun.

Nasıl Pişirilir

Yemek pişirmek kesinlikle sanattır. Sizlerde en büyük sançtılar bu yemeğin pişirme aşmasını size elimizden geldiği kadar basit ve açık bir şekil de anlatacağız.
İlk işimiz bu yemekte pirinci yıkamak olacaktır. Size bazı tariflerde belirtilmese de şunu bilelim ki yemekte pirinç varsa kesinlikle ilk işimiz pirinci yıkamak olacaktır.
Pirinci yıkadıktan sonra yapacağımız kinci aşama ise soğanları kavurmak olacaktır yağı tencere ekledikten sonra soğanları doğrayıp iyice kavurun.
Üçüncü aşamamız tam olarak etlere geçmek olacaktır. Etleri de soğanla birlikte kavurduktan sonra yapacağınız işlem üçüncü aşama olarak domatesleri ve mantarı koymak olacaktır. Bunları da iyice pişirin ve sonraki aşamaya geçelim.
Kavurduğunuz bu malzemeler su ilave edip sonra pirinci koyun ve en son olarak baharatları ekleyip kısık ateşte kapağını kaparatarak pişirin. İşleminiz takmam olmuş ve piştikten sonra sofraya koymaya hazır hale gelmiştir. Başardık. Yiyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder