Bir farklı pilav tarifimiz daha geliyor aslında iç Anadolu’da
yaşayan insanlar için çokta yabancı bir pilav değildir genel olarak Anadolu
halkı için ismi duyulmamış olan bir pilav olabilir. İçinde kuşbaşı etiyle
harika bir pilav sizleri bekliyor. Bu
yemeği yapacağınıza öncelikle inanmanız gerekmektedir ki ben sizleri çok
inançlı ördüm siz bize biz siz inandıktan sonra bu yenmek harika bir şekil de
sofranıza konacaktır. Pilav bizim milli yemeğimizdir ve kültürü de çok eski
tarihe gittiği için biz bu yemeği çok çeşitli bir halde yaparız. Mengen pilavı
adı kadar tadı da güzel olan bir pilavdır. Eskiden toylarda kalabalıklara
yapılırmış ama biz size 8 kişilik bir Mengen pilavı tarifi vereceğiz. Hazırsanız
başlayalım.
Malzemeler
Bu yemekte ve diğer yemeklerde malzeme çok önemli bir
noktamız olacaktır. Malzemeleri ne kadar uygun ve taze seçersek yemeğimiz o
kadar güzel olacaktır. Sizler için malzemeleri yazdıktan sonra bütün püf
noktalarını size anlatacağız. Sizler merak etmeyin bugün o sofraya muhteşem bir
pilav koyacağız beraber yapacağız bu işi.
8 Kişilik Etli Mengen Pilavı Malzemeleri
3 su bardağı pirinç
400 gram kuşbaşı et
2 tane kuru soğan
2 tane domates
20 gram mantar
2 kaşık tereyağı
1 bardak dolusu ceviz
içi
3 bardak su
Kekik
Karabiber
Dereotu
Tuz
Malzemeleri yazdıktan sonra sizlere püf nokralarını vermeye
başlayalım. Burada teknik olarak dikkat edilmesi gereken iki tane önemli
malzeme vardır. Biri et bir tanesi ise pirinç etlerin kesinlikle genç hayvan
eti olmasına dikkat edin ve kasaba sorun. Pirinç olarak da baldo pirinç
kullanırsanız. İşleriniz tamda istediğiniz gibi olacaktır. Son olarak
baharatlarda miktar belirtilmemiş diyeceksiniz baharatlar tamamen sizlerin
damak tadına göre konulması gereken işlerdir. Siz ne kadar bir baharattan
hoşlanıyorsanız. Ona göre koyun ama bu baharatların hepsinden koyun.
Nasıl Pişirilir
Yemek pişirmek kesinlikle sanattır. Sizlerde en büyük sançtılar
bu yemeğin pişirme aşmasını size elimizden geldiği kadar basit ve açık bir
şekil de anlatacağız.
İlk işimiz bu yemekte pirinci yıkamak olacaktır. Size bazı
tariflerde belirtilmese de şunu bilelim ki yemekte pirinç varsa kesinlikle ilk işimiz
pirinci yıkamak olacaktır.
Pirinci yıkadıktan sonra yapacağımız kinci aşama ise
soğanları kavurmak olacaktır yağı tencere ekledikten sonra soğanları doğrayıp
iyice kavurun.
Üçüncü aşamamız tam olarak etlere geçmek olacaktır. Etleri
de soğanla birlikte kavurduktan sonra yapacağınız işlem üçüncü aşama olarak
domatesleri ve mantarı koymak olacaktır. Bunları da iyice pişirin ve sonraki
aşamaya geçelim.
Kavurduğunuz bu malzemeler su ilave edip sonra pirinci koyun
ve en son olarak baharatları ekleyip kısık ateşte kapağını kaparatarak pişirin.
İşleminiz takmam olmuş ve piştikten sonra sofraya koymaya hazır hale gelmiştir.
Başardık. Yiyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder