Türkiye’nin
milli yemeği nedir diye sorsak ülkemizden büyük bir ses yükselir pilav
diye. Ülkemizde 30 a yakın çeşidi olan
pilav yemeğinin hakkı verilerek yapılır ve bir yiyen ikinciyi yemek için sıraya
girer. Hem aşçılarımın mutfağı olsun hem de annelerimizin mutfağında pilav her
zaman yer alır. Hem yapması kolay hem de çok eski bir kültürel sahip olan pilav
yemeğini öğrenci Evlerinden tutun da zengin villalara kadar masaya koymayan
kimse yoktur. Özellikle pirinç ve bulgurla yapılan pilav bizim neslimizde
geldiğimiz orta Asya kültüründe pirinç, Anadolu kültüründe bulgurla yapışır.
Biz Anadolu’da şimdi her ikisi ile de yaparız. Fasulyeli tavuklu pilav ise
düşündüğünüzden çok farklı olabilir onun için gelin birlikte pişirelim.
Malzemeler
Yemek
yaparken malzemelerin önemi herkes için çok önemlidir. En kolay yemeği yaparken
bile doğru malzemeleri kullanmak gerekir. Bu nedenle yemeğinize farklı bir tat
yaratır. Malzeme seçerken tarihi geçmemiş taze bakliyatlar almanızı öneriyorum
çünkü bayat alırsanız bilin ki pilavınız güzel bir tat vermez bu şekilde
pilavınızı özenle yapmanızı öneriyoruz.
8 Kişilik Fasulyeli Tavuklu Pilav Malzemeleri:
5 bardak pirinç
6 adet tavuk baget
500 gr taze fasulye
2adet kuru soğan
4 diş sarımsak
3 adet domates
3 adet biber
Sıvı yağ
Tuz
Tavuk suyu
İlk olarak
bu yemeği yaparken malzemelere dikkat etmeliyiz. Pirinci ve sebzeleri seçerken
özen göstermeliyiz. Ve en taze olanlarını seçmeliyiz böylece daha güzel bir
yemek seçmiş oluruz bu arada baharatlarda miktar belirtmedik bunu sizin damak
tadınıza bıraktık. Çünkü her insan farklı damak zevki vardır. Bu yüzden
istediğiniz ölçüde baharat kullana bilirsiniz haydi yapmaya başlayalım.
Nasıl Yapılır?
İlk aşama olarak
bütün malzemeleri tek tek yıkıyoruz daha sonra kabuklarını soyup doğruyoruz ama
bu malzemeleri küp şeklinde doğrayacağız büyük doğrarsak yemeğin içinde kötü
bir görünüşe sahip olur bu yüzden ufak bir şekilde doğrayalım.
İkinci
aşama olarak bir tencereyi alıyoruz içine yağ koyup ocağın üzerine indiriyoruz
ve yağı biraz kavuruyoruz yağ kavrulduktan sonra içine soğanı atıyoruz soğan
biraz pembeleşince içine rendelenmiş sarımsak biber ve fasulyeyi aktarıyoruz
hepsini birlikte karıştırıyoruz.
Üçüncü
aşama olarak ocakta pişen sebzelerin içine pirinci katıp hepsinin bir arada
kavrulmasını bekliyoruz hepsini harmanladıktan sonra tuzunuzda ekleyip fırın
tepsisini yağladıktan sonra içine aktarıyoruz. Önceden pişirilmiş tavuk
bagetleri düzelim ve son olarak önceden ısıtılmış fırının içine koyalım 40
dakika bekleyelim ve sonra çıkaralım. Çıkardıktan sonra dinlendirelim. Eğer bu
yemeği misafirlere ikram edecekseniz yanında patlıcan musakka, zeytinyağlı
barbunya çıkarabilirsiniz böylece harika servis çıkarmış olabilirsiniz herkese
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder