17 Mayıs 2020 Pazar

Fasulyeli Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır?


Türkiye’nin milli yemeği nedir diye sorsak ülkemizden büyük bir ses yükselir pilav diye.  Ülkemizde 30 a yakın çeşidi olan pilav yemeğinin hakkı verilerek yapılır ve bir yiyen ikinciyi yemek için sıraya girer. Hem aşçılarımın mutfağı olsun hem de annelerimizin mutfağında pilav her zaman yer alır. Hem yapması kolay hem de çok eski bir kültürel sahip olan pilav yemeğini öğrenci Evlerinden tutun da zengin villalara kadar masaya koymayan kimse yoktur. Özellikle pirinç ve bulgurla yapılan pilav bizim neslimizde geldiğimiz orta Asya kültüründe pirinç, Anadolu kültüründe bulgurla yapışır. Biz Anadolu’da şimdi her ikisi ile de yaparız. Fasulyeli tavuklu pilav ise düşündüğünüzden çok farklı olabilir onun için gelin birlikte pişirelim.

Malzemeler

Yemek yaparken malzemelerin önemi herkes için çok önemlidir. En kolay yemeği yaparken bile doğru malzemeleri kullanmak gerekir. Bu nedenle yemeğinize farklı bir tat yaratır. Malzeme seçerken tarihi geçmemiş taze bakliyatlar almanızı öneriyorum çünkü bayat alırsanız bilin ki pilavınız güzel bir tat vermez bu şekilde pilavınızı özenle yapmanızı öneriyoruz.

8 Kişilik Fasulyeli Tavuklu Pilav Malzemeleri:

5 bardak pirinç
6 adet tavuk baget
500 gr taze fasulye
2adet kuru soğan
4 diş sarımsak
3 adet domates
3 adet biber
Sıvı yağ
Tuz
Tavuk suyu
İlk olarak bu yemeği yaparken malzemelere dikkat etmeliyiz. Pirinci ve sebzeleri seçerken özen göstermeliyiz. Ve en taze olanlarını seçmeliyiz böylece daha güzel bir yemek seçmiş oluruz bu arada baharatlarda miktar belirtmedik bunu sizin damak tadınıza bıraktık. Çünkü her insan farklı damak zevki vardır. Bu yüzden istediğiniz ölçüde baharat kullana bilirsiniz haydi yapmaya başlayalım.

Nasıl Yapılır?

İlk aşama olarak bütün malzemeleri tek tek yıkıyoruz daha sonra kabuklarını soyup doğruyoruz ama bu malzemeleri küp şeklinde doğrayacağız büyük doğrarsak yemeğin içinde kötü bir görünüşe sahip olur bu yüzden ufak bir şekilde doğrayalım.
İkinci aşama olarak bir tencereyi alıyoruz içine yağ koyup ocağın üzerine indiriyoruz ve yağı biraz kavuruyoruz yağ kavrulduktan sonra içine soğanı atıyoruz soğan biraz pembeleşince içine rendelenmiş sarımsak biber ve fasulyeyi aktarıyoruz hepsini birlikte karıştırıyoruz.
Üçüncü aşama olarak ocakta pişen sebzelerin içine pirinci katıp hepsinin bir arada kavrulmasını bekliyoruz hepsini harmanladıktan sonra tuzunuzda ekleyip fırın tepsisini yağladıktan sonra içine aktarıyoruz. Önceden pişirilmiş tavuk bagetleri düzelim ve son olarak önceden ısıtılmış fırının içine koyalım 40 dakika bekleyelim ve sonra çıkaralım. Çıkardıktan sonra dinlendirelim. Eğer bu yemeği misafirlere ikram edecekseniz yanında patlıcan musakka, zeytinyağlı barbunya çıkarabilirsiniz böylece harika servis çıkarmış olabilirsiniz herkese afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder