6 Mayıs 2020 Çarşamba

Etli Buhara Pilavı Nasıl Yapılır?


Size bugüne kadar birçok pilav tarifinden bahsettik ve bir o kadar da pilavı sofralarımıza koymayı başardık çok leziz pilav yemekleri içine birde asıl kültürümüz olan orta Asya kültürü yemeğini katalım. Buhara pilavıyla sofranızda geçmişinizi yaşayacak ve atalarımızın severek yediği bu lezzeti bizde tatmış olacağız. Bu yemeği yaparken korkmanıza asla gerek yoktur. Sizden odun ateşinde ocak istemeyeceğiz. Normal evimizde bir pilav yemeği yapar gibi bu yemeği pişireceğiz.  Malzemelerin temeğin hazırlanışının püf noktalarını vereceğiz. Sizler bu yemeği hem yapmış hem de ustası olarak tarif verirken havanızı basacaksınız. Hep birlikte bu işi başaralım. Etli buhara pilavının yapılışını, malzemelerini ve nasıl sunum yapılışını öğrenmeye hazır mısınız? Hadi başlayalım sevgili okurlarım.

Malzemeler

Malzemeler konusun da elimizden geldiği kadar dikkat edelim ve bu yemeğin en lezzetli olanını masaya koyalım.  Yapacağımız yemekte özellikle etli ve pirinçli olanları için yapmamız gereken bu iki malzemeye çok dikkat edelim. Sizlere bu yemeklerin püf noktalarını malzemeleri yazdıktan vereceğiz. Haydi, malzemede bakalım.

8 Kişilik Etli Buhara Pilavı Malzemeleri

4 bardak pirinç
2 tane soğan
3 bardak et suyu
300 gram kuşbaşı
 1 bardak sıvı yağ
1 bardak badem
 Karabiber
Kimyon
Tuz
Malzemelerimiz bu kadar olup burada et kısmına dikkat edin ve etin koyun eti olmasına dikkat edin. Pirinçlerimizi baldo pirinçten seçersek hem pişmede hem de doygunluk olarak yüksek olacaktır. Bu işlemler bu yemeğin en püf noktası olacaktır. Siz bunlara dikkat ettiyseniz baharatlardan bahsedelim. Baharatlar bizim için çok önemli olmasına rağmen sizlere neden ölçek vermediğimizi merak ediyorsunuz değil mi? Baharatlar sizin ağız tadınıza kalmış bir durumdur. Siz ne kadar seviyorsanız o kadar koymakta özgürsünüz. Sadece dileğimiz eğer ki alerjiniz yoksa bunların hepsini koyun.

Nasıl Pişirelim?

Pişirme konusu bir yemeğin en zor yeridir ama merak etmeyin biz bu işi de çok kolay bir şekil de halledeceğiz. Sizlere aşama aşama yavaş yavaş ve en basit haliyle anlatacağımız bu yemek pişirme tarifini çok kolay uygulayacaksınız. Hazırsanız başlayalım.
Pişirmenin ilk aşaması bir yemekte pirinç varsa pirinci yıkamak olacaktır. Her pirinç pilavında bunu mutlaka yapın ve yarım saat yıkadığınız pirinçleri bekletin.
İkinci aşama olarak yapmanız gereken işle ise etleri haşlamaktır. Bu yemekte etleri hem haşlayıp hem kavurmanız gerekecektir. Etleri suda güzelce haşladıktan sonra yapmanız gereken soğanları bir güzel kavurmak ve içine badem eklemek olcaktır. Sonra haşladığınız etleri de tencereye koyarak güzelce kavurun. İşimizin çoğu bitti sevgili okurlarımız.
Son olarak içine pirinci de atın ve pirinçte kavrulduktan sonra baharatları koyun. Karıştırın bir dakika suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Kapattığınız tenceredeki yemeği kısık ateşte yarım saat pişirin işleminiz bu kadar kolay ve çabuktur. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder