Size bugüne kadar birçok pilav tarifinden bahsettik ve bir o
kadar da pilavı sofralarımıza koymayı başardık çok leziz pilav yemekleri içine
birde asıl kültürümüz olan orta Asya kültürü yemeğini katalım. Buhara pilavıyla
sofranızda geçmişinizi yaşayacak ve atalarımızın severek yediği bu lezzeti
bizde tatmış olacağız. Bu yemeği yaparken korkmanıza asla gerek yoktur. Sizden
odun ateşinde ocak istemeyeceğiz. Normal evimizde bir pilav yemeği yapar gibi
bu yemeği pişireceğiz. Malzemelerin
temeğin hazırlanışının püf noktalarını vereceğiz. Sizler bu yemeği hem yapmış
hem de ustası olarak tarif verirken havanızı basacaksınız. Hep birlikte bu işi
başaralım. Etli buhara pilavının yapılışını, malzemelerini ve nasıl sunum
yapılışını öğrenmeye hazır mısınız? Hadi başlayalım sevgili okurlarım.
Malzemeler
Malzemeler konusun da elimizden geldiği kadar dikkat edelim
ve bu yemeğin en lezzetli olanını masaya koyalım. Yapacağımız yemekte özellikle etli ve
pirinçli olanları için yapmamız gereken bu iki malzemeye çok dikkat edelim.
Sizlere bu yemeklerin püf noktalarını malzemeleri yazdıktan vereceğiz. Haydi, malzemede
bakalım.
8 Kişilik Etli Buhara Pilavı Malzemeleri
4 bardak pirinç
2 tane soğan
3 bardak et suyu
300 gram kuşbaşı
1 bardak sıvı yağ
1 bardak badem
Karabiber
Kimyon
Tuz
Malzemelerimiz bu kadar olup burada et kısmına dikkat edin
ve etin koyun eti olmasına dikkat edin. Pirinçlerimizi baldo pirinçten seçersek
hem pişmede hem de doygunluk olarak yüksek olacaktır. Bu işlemler bu yemeğin en
püf noktası olacaktır. Siz bunlara dikkat ettiyseniz baharatlardan bahsedelim.
Baharatlar bizim için çok önemli olmasına rağmen sizlere neden ölçek vermediğimizi
merak ediyorsunuz değil mi? Baharatlar sizin ağız tadınıza kalmış bir durumdur.
Siz ne kadar seviyorsanız o kadar koymakta özgürsünüz. Sadece dileğimiz eğer ki
alerjiniz yoksa bunların hepsini koyun.
Nasıl Pişirelim?
Pişirme konusu bir yemeğin en zor yeridir ama merak etmeyin
biz bu işi de çok kolay bir şekil de halledeceğiz. Sizlere aşama aşama yavaş
yavaş ve en basit haliyle anlatacağımız bu yemek pişirme tarifini çok kolay
uygulayacaksınız. Hazırsanız başlayalım.
Pişirmenin ilk aşaması bir yemekte pirinç varsa pirinci
yıkamak olacaktır. Her pirinç pilavında bunu mutlaka yapın ve yarım saat
yıkadığınız pirinçleri bekletin.
İkinci aşama olarak yapmanız gereken işle ise etleri haşlamaktır.
Bu yemekte etleri hem haşlayıp hem kavurmanız gerekecektir. Etleri suda güzelce
haşladıktan sonra yapmanız gereken soğanları bir güzel kavurmak ve içine badem
eklemek olcaktır. Sonra haşladığınız etleri de tencereye koyarak güzelce
kavurun. İşimizin çoğu bitti sevgili okurlarımız.
Son olarak içine pirinci de atın ve pirinçte kavrulduktan
sonra baharatları koyun. Karıştırın bir dakika suyunu ekleyin. Tencerenin
kapağını kapatın. Kapattığınız tenceredeki yemeği kısık ateşte yarım saat
pişirin işleminiz bu kadar kolay ve çabuktur. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder