Bizler için farklılıklar çok başka bir tattır. Özellikle
yaptığımız günler de herkes en iyi ve en farklı yemeği, pastayı yapmaya
çalışır. Bugün bizde sizi en farklı ve en iyi kılmaya çalışacağız. Hepimiz kek
tariflerinde birçok tarif duymuşuzdur. Peki, tencerede ya da tavada kek
tarifini kaçımız duyduk birçoğunuzun duymadığı bir konu olduğunu biz de çok iyi
biliyoruz ama bu günden sonra hepimiz evimiz de bu keki çok kolay ve hızlı bir
şekil de yapıp sunacağız. Özellikle günler de kadınlar bu kek nasıl yapılmış
dediklerinde benim özel sırrım tavada ya da tencerede yaptım ben onu deyince
herkesin ne kadar şaşıracağını tahmin ediyorsunuzdur. Şimdi insanları şaşırtmak
için malzemelerden başlayalım.
Malzemeler
Tavada Kek Tarifi 10
Kişilik
Tavada Kek Tarifi
Malzemeler
3 tane yumurta
1.5 bardak sıvı yağ
1.5 bardak toz şeker
1 tane kabartma tozu
1 bardak yoğurt
2 paket vanilya
3 bardak un
1 bardak taze
sıkılmış Portakal suyu
Yarım rendelenmiş
portakal kabuğu
Bu malzemeler içinde portakal ve kabuğu isteğe göre
konulacak malzemelerden iki tanesidir. Diğer malzemeleri koymak zorundasınız.
Özellikle yumurtanın köy yumurtası olması yapılan kekin çok güzel ve etkileyici
olmasını sağlar. Unu da pasta unu ve ya ekmeklik undan kullanın. Sadece
pastalık diyenlere de inanmayın ikisi de çok güzel olur.
Nasıl Pişirilir?
İlk işimiz bütün pastalarda olduğu gibi yumurta ile şekeri
karıştırıp tam kıvamına gelince kadar karıştırmaktır. Pasta fark etmez. Bu iki
malzeme kullanılan malzemeler için de varsa düşünmeden ilk işlem olarak bunu
yapmanız en doğru karardır.
İkinci işlem de yoğurt ve yağı koymak olacaktır. Bu
işlemleri sırasında yaptıkça hem boyutu hem de tat olarak ayarlanması çok daha
kolay olur bizim ki tam bir tavsiye sizin bildiğiniz başka yollar varsa
deneyebilirsiniz.
Üçüncü aşamada unu ekleyebilirsiniz sonrasında kabartma ve vanilya
takviyesi ile kek için adımları birer birer yerine getirmiş olursunuz. Bu işlemlerden
önce eğer isterseniz portakal suyu ve ince rendelenmiş portakal kabuğunu da
koyabilirsiniz.
Sizlere bizim önerimiz tencerenin içine folyo benzeri bir kâğıt
serin bu tam anlamıyla yapışmayı önleyecek ve işinizi kolay edecektir. Bunu
yaptıktan sonra yapacağınız şey basittir hazırladığınız malzemeyi tencereye
koyup ağzını kapatıp 30 dk. Pişirmek ve pişince tersini çevirip kesmek ve
servis etmek. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder