27 Mayıs 2020 Çarşamba

Tavada Kek tarifi


Bizler için farklılıklar çok başka bir tattır. Özellikle yaptığımız günler de herkes en iyi ve en farklı yemeği, pastayı yapmaya çalışır. Bugün bizde sizi en farklı ve en iyi kılmaya çalışacağız. Hepimiz kek tariflerinde birçok tarif duymuşuzdur. Peki, tencerede ya da tavada kek tarifini kaçımız duyduk birçoğunuzun duymadığı bir konu olduğunu biz de çok iyi biliyoruz ama bu günden sonra hepimiz evimiz de bu keki çok kolay ve hızlı bir şekil de yapıp sunacağız. Özellikle günler de kadınlar bu kek nasıl yapılmış dediklerinde benim özel sırrım tavada ya da tencerede yaptım ben onu deyince herkesin ne kadar şaşıracağını tahmin ediyorsunuzdur. Şimdi insanları şaşırtmak için malzemelerden başlayalım. 
                                         

Malzemeler

Tavada Kek Tarifi 10 Kişilik
Tavada Kek Tarifi Malzemeler
3 tane yumurta
1.5 bardak sıvı yağ
1.5 bardak toz şeker
1 tane kabartma tozu
1 bardak yoğurt
2 paket vanilya
3 bardak un
1 bardak taze sıkılmış Portakal suyu
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu

Bu malzemeler içinde portakal ve kabuğu isteğe göre konulacak malzemelerden iki tanesidir. Diğer malzemeleri koymak zorundasınız. Özellikle yumurtanın köy yumurtası olması yapılan kekin çok güzel ve etkileyici olmasını sağlar. Unu da pasta unu ve ya ekmeklik undan kullanın. Sadece pastalık diyenlere de inanmayın ikisi de çok güzel olur.

Nasıl Pişirilir?

İlk işimiz bütün pastalarda olduğu gibi yumurta ile şekeri karıştırıp tam kıvamına gelince kadar karıştırmaktır. Pasta fark etmez. Bu iki malzeme kullanılan malzemeler için de varsa düşünmeden ilk işlem olarak bunu yapmanız en doğru karardır.
İkinci işlem de yoğurt ve yağı koymak olacaktır. Bu işlemleri sırasında yaptıkça hem boyutu hem de tat olarak ayarlanması çok daha kolay olur bizim ki tam bir tavsiye sizin bildiğiniz başka yollar varsa deneyebilirsiniz.
Üçüncü aşamada unu ekleyebilirsiniz sonrasında kabartma ve vanilya takviyesi ile kek için adımları birer birer yerine getirmiş olursunuz. Bu işlemlerden önce eğer isterseniz portakal suyu ve ince rendelenmiş portakal kabuğunu da koyabilirsiniz.
Sizlere bizim önerimiz tencerenin içine folyo benzeri bir kâğıt serin bu tam anlamıyla yapışmayı önleyecek ve işinizi kolay edecektir. Bunu yaptıktan sonra yapacağınız şey basittir hazırladığınız malzemeyi tencereye koyup ağzını kapatıp 30 dk. Pişirmek ve pişince tersini çevirip kesmek ve servis etmek. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder