Malzemeler
8 Kişilik Ispanaklı Patates Köftesi Malzemeleri:
4 adet patates
1 bardak bulgur
2 tane yumurta
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Pul biber
Un
Öncelikle
bu yemekleri yaparken aldığımız veya kullandığımız malzemelere dikkat etmeliyiz.
Bu yemekte bulguru özel olarak köftelik bulgur seçmeliyiz. Soğan ve sarımsağı
taze olanından almalıyız. Patatesleri de olgunlaşmış olanlarından alırsak daha
iyi olur.
İçi İçin Gereken Malzemeler:
500 gr ıspanak
2 tane kuru soğan
Tuz
Beyaz peynir
2 yemek kaşığı
galeta unu
Bu yemek
için ıspanakları özel olarak almalıyız. En taze ve solmamış olanlarını
seçmeliyiz. Soğanları içine rendelendikten sonra eklemeliyiz. Peyniri özel
olarak aldırtmalıyız bayat olanlarını yemeklerde kullanmamalıyız. Galeta unu tercih edip katkısız ve tarihi
geçmemiş olanlardan almalıyız.
Nasıl Pişirilir?
İlk aşama olarak
bir kabin içine tel süzgeçte temizce yıkanmış bulguru aktarıyoruz daha sonra
üzerine bulgura yeterli kadar olan sıcak su ekleyeceğiz. Ağzına kapak kapatıp biraz suyunu çekmesini bekliyoruz.
Diğer taraftan patatesleri soyup haşlıyoruz. Daha sonra soğanları ince bir
şekilde rendeliyoruz ve farklı bir tencerede pembeleşene kadar kızartıyoruz
İkinci
aşama olarak içine temizlediğimiz ıspanakları ekliyoruz. İkisinin birlikte iyice solmasını bekliyoruz.
Çok az kavrulduktan sonra içine tuzunu biberini ekleyip soğumaya bırakıyoruz daha
sonra bulgurun içine haşlanmış patatesleri ekliyoruz ve soğan sarımsak
rendeleyip içine aktarıyoruz karıştırdıktan sonra üstüne tekrar yumurtayı
tuzunu biberini ekleyip yoğuruyoruz. Biraz kendini toplaması için içine un ekliyoruz.
Daha sonra elimizi suyla ıslatıp harçtan alıp içini oyuyoruz ve içine ıspanaklı
harçtan koyup top şeklinde kapatıyoruz. Üstüne
biraz bastırıp galeta ununa batırıyoruz hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra
sıcak yağda kızartıp serviste bulunuyoruz herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder