1 Haziran 2020 Pazartesi

Kakaolu Hindistan Cevizli Kek Tarifi


Bugün evimde harika bir kek pişirmek istiyorum diyenler için muhteşem bir tarifle geliyoruz. Bildiğiniz malzemeler harika ve farklı bir tat olacak. Biliyorsunuz biz severiz misafir ağırlamayı hele ki yemekler yendikten sonra mutlaka çay ve kek gelir. Hep aynı keki yapmaktan sıkıldım ve farklı bir tat arıyorum diyorsanız harika bir tarif geliyor. Hem yerin de bir tada hem de kolay yapıma sahip bundan emin olabilirsiniz. Hiç kek yapmadım ben bu işi becerebilir miyim diyenler bile merak etmesin bu keki hiç kek yapmamış kişiler bile çok kolay yapacak tabi ki bizim vereceğimiz tarifle. Sizler için en açık ve en geniş tarifi bütün detayları ile en ince ayrıntısına kadar vereceğiz. Biz hazırız siz de hazırsanız haydi başlayalım.



 Malzemeler

1 tane yumurta
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
3 su bardağı un
Kabartma tozu
 Vanilya
1 su bardağı şeker
1 adet kakao
1 su bardağı Hindistan cevizi

İnsanlar günlük hayatta her zaman mutfak ile uğraşmayı çok severler ve özellikle kadınlar mutfağa çok aşırı bir şekilde önem verirler. Her gün sabah kalktıktan sonra kendilerine bugün acaba ne yapsam diye düşünürler ve aynı zamanda yaptıkları yemeğin yanında olmazsa olmaz mutlaka bir hamur işi el emeği olan tatlı yaparlar. İşte sizlere en kolay kek tarifi. sizlere malzemelerden kısaca bahsedeyim. Bu malzemeler arasında köy yumurtası ve köy yoğurdu kullanılırsa daha iyi olur. hamur yumuşak olur ve yoğururken sizleri hiçbir şekilde yormaz. Un ise pastalık un olursa daha iyi bir kıvama sahip olur.

Nasıl Pişirilir?

İlk aşama olarak temiz alanda bir kap alınır ve bu kabın içine ilk önce yumurtalar kırılır daha sonra iyice çırpılır çırpılan yumurtaya yoğurt katılır ve mikser yardımıyla tekrar karıştırılır daha sonra içine kabartma ve vanilya konulup tekrar karıştırılır. Sonra içine kakao aktarılır ve kakao iyi bir renk verip her yere yedirilinceye kadar karıştırılır.  içine bir miktar seker ve sıvı yağ aktarılır biraz da Hindistan cevizi konulup karıştırtılır.
İkinci aşama olarak bir fırının alınır ve derecesi ayarlanıp önceden içi ısıtılır ve bir kek kalıbı alınır dibi yağlanıp hazırlanan harç kalıbın içine aktarılır ve fırına atılır. Daha sonra pişen kek soğutulup dilimlenir ve servis tabaklarına yerleştirilir ve gelen misafirlere çayın yanında ikram edilir. böylelikle harika bir serviste bulunmuş olursunuz herkese afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder