Bugün evimde harika bir kek pişirmek istiyorum diyenler için
muhteşem bir tarifle geliyoruz. Bildiğiniz malzemeler harika ve farklı bir tat
olacak. Biliyorsunuz biz severiz misafir ağırlamayı hele ki yemekler yendikten
sonra mutlaka çay ve kek gelir. Hep aynı keki yapmaktan sıkıldım ve farklı bir
tat arıyorum diyorsanız harika bir tarif geliyor. Hem yerin de bir tada hem de
kolay yapıma sahip bundan emin olabilirsiniz. Hiç kek yapmadım ben bu işi becerebilir
miyim diyenler bile merak etmesin bu keki hiç kek yapmamış kişiler bile çok
kolay yapacak tabi ki bizim vereceğimiz tarifle. Sizler için en açık ve en
geniş tarifi bütün detayları ile en ince ayrıntısına kadar vereceğiz. Biz
hazırız siz de hazırsanız haydi başlayalım.
Malzemeler
1 tane yumurta
4 yemek kaşığı sıvı
yağ
1 çay bardağı yoğurt
3 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
1 su bardağı şeker
1 adet kakao
1 su bardağı
Hindistan cevizi
İnsanlar günlük hayatta her zaman mutfak ile uğraşmayı çok
severler ve özellikle kadınlar mutfağa çok aşırı bir şekilde önem verirler. Her
gün sabah kalktıktan sonra kendilerine bugün acaba ne yapsam diye düşünürler ve
aynı zamanda yaptıkları yemeğin yanında olmazsa olmaz mutlaka bir hamur işi el
emeği olan tatlı yaparlar. İşte sizlere en kolay kek tarifi. sizlere
malzemelerden kısaca bahsedeyim. Bu malzemeler arasında köy yumurtası ve köy
yoğurdu kullanılırsa daha iyi olur. hamur yumuşak olur ve yoğururken sizleri
hiçbir şekilde yormaz. Un ise pastalık un olursa daha iyi bir kıvama sahip
olur.
Nasıl Pişirilir?
İlk aşama olarak temiz alanda bir kap alınır ve bu kabın
içine ilk önce yumurtalar kırılır daha sonra iyice çırpılır çırpılan yumurtaya yoğurt
katılır ve mikser yardımıyla tekrar karıştırılır daha sonra içine kabartma ve
vanilya konulup tekrar karıştırılır. Sonra içine kakao aktarılır ve kakao iyi
bir renk verip her yere yedirilinceye kadar karıştırılır. içine bir miktar seker ve sıvı yağ aktarılır biraz
da Hindistan cevizi konulup karıştırtılır.
İkinci aşama olarak bir fırının alınır ve derecesi ayarlanıp
önceden içi ısıtılır ve bir kek kalıbı alınır dibi yağlanıp hazırlanan harç
kalıbın içine aktarılır ve fırına atılır. Daha sonra pişen kek soğutulup
dilimlenir ve servis tabaklarına yerleştirilir ve gelen misafirlere çayın
yanında ikram edilir. böylelikle harika bir serviste bulunmuş olursunuz herkese
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder