17 Haziran 2020 Çarşamba

Mercimekli Pilav Tarifi


Sofralarımızın efendisi pilavdır. 10 dan fazla çeşidi olan pilavımız vardır ve hepsi ülkemizin her yöresinde sevilir. Gariban yemeği deseler de Anadolu’da beylerinde ağzının tadı padişahlarında. Biz ülke olarak gelenek ve kültürümüze çok düşkün bir ülkeyiz. Yemekte de 1000 yıldan daha eski geleneklerimizi gözetiriz. Bunun içindir ki millet olarak hep güçlü kalırız. Dünyada mutfağı bu kadar geniş olan millet sayısı çok azdır. Bunu dünya da kabul eder ve Türkiye’ye gelen bütün turistler yemeğimize hasta olur ve bunu gittikleri her yerde anlatırlar. Bizde size ülkemiz de meşhur olan ve sofralarımızda çok yer alan hem hazırlanışı kolay hem de tadı güzel olan mercimekli pilavı anlatacağız. Pilav o kadar dost canlısı bir üründür ki kim yanına gelse kovmamış her ürünle bir olup yemek olmuştur. Mercimekte onlardan bir tanesi olarak tariflerimize girmiştir. Malzemelerini ve nasıl pişirildiğini sizlere anlatalım.



Malzemeler

Nasıl Pişirilir? Ne, Ne Kadar Konur?

5 Kişilik Mercimek Pilavı

1.    4 bardak bulgur bulgur bu pilav da mercimekle birlikte ana malzememiz olacaktır. Bu malzeme ile başlayacağız. Dikkat etmemiz gereken bir üründür. Alırken üretim tarihine bakın pilav da çok önemli değil deseler de böyle bir durum söz konusu değildir. Ne kadar taze olursa daha iyi olur.
2.    3 adet kuru soğan soğan bu yemekte tercih değil gerekli bir malzemedir. Yemeğin tadı bu malzemelerden gelir lütfen tam yapın.
3.    2.5 bardak yeşil mercimek dikkat edin kırmızı mercimek kullanmayın. Burada lazım olan yeşil mercimektir. Yeşil mercimek korken bulgurun her zaman yarısından yarım fazla koymaya dikkat edelim.
4.    Sıvı yağ sıvı yağ koyarken herkes bir marka söyler ama insanların bunu almaya her zaman durumu olmayabilir. Mısır özü yağ kullanılırsa iyi olur olmazsa da normal bir yağ koyun çok bir şey değişmez.
5.    1 kaşık tereyağı seven insanlar koyarsa daha güzel bir tat verir. Ama sevmiyorsanız çok da koymayın. Sizleri tiksindirebilir.
6.    Tuz son olarak da tuz bu da sizin yemek yemenize göre atılır. Yani tuzu ne kadar seviyorsanız o kadar atın.

Nasıl Pişirilir?

1.    Bu iş için mercimeği haşlamakla başlamaya ne dersiniz. Kavurun ve sonra süzün
2.    Yağa soğanı koyun ve mercimeği de içine atın kavurun.
3.    Bulguru da ekleyip kavurmaya devam edin. Bunun sırasını karıştırmayalım. Önce mercimek haşlanıp süzülecek. Soğanı kavuracaksınız, içine bulguru atıp kavururken mercimeği de atıp kavurmaya devam edeceksiniz. Ama bunun hepsi 5 dk. lık bir iş olacak ona göre ayarlayın kendinizi.
4.    4 bardak pilav en az 6 bardak su eklemeniz gerekecektir. Bunları yaptıktan sonra kapağınızı kapatın biraz ateşi yükseltin 5 dk. Sonra da kısık ateşe bırakın. Bu şekil de pişmiş olacaktır.  Servis yapmak sizlere kalmış bir durumdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder