11 Haziran 2020 Perşembe

Köfteli Pirinç Pilavı Tarifi


Et ve pirinç kulağa ikisinin birleşimi ne kadar harika geliyor demi. Bizler çoğu zaman pirinçle tavuğu birleştirip pilavlar yaptık. Bununla birlikte hep de güzel bir lezzete kavuştuk. Peki, pirinç ile köfte birleşirse ne olur tabi ki harika bir lezzet ortaya çıkar. Bizim atalarımız Çine yakın bir yerden geldiği için pirinç hayatlarında çok önemli bir yere sahip olmuştur. Yemeklerimiz de sürekli pirinci görür ve lezzetini damla tadımız da unutulmaz bir şekil de yaşarız. Sizlere anlatacağımız bugün ki köfteli bulgur pilavı hem hepimizin çok rahat yapabileceği hem de farklılık katabileceğiniz muhteşem bir lezzet olma noktasında. Şimdi köfteli pirinç pilavının en kolay ve anlaşılır tarifini, püf noktalarını sizler için derleyelim. Haydi, beyler bayanlar mutfağa.


Malzemeler

Bir yemeğin sırrıdır malzemeleri. Her kadının merak ettiği Bir cümle vardır. Sen bu yemeğe ne katıyorsun. İşte bu cümleyi duymak ve mutlu olmak için malzeme seçimine çok dikkat etmeliyiz. Malzemeler ne kadar taze ve güzel olursa emin olun yemeğimiz de o kadar taze ve güzel olacaktır.

8 Kişilik Köfteli Pirinç Pilavı Malzemeleri


Pilav İçin Gerekli Malzeme


4 bardak pirinç

Köfte İçin Gerekli Malzeme


750 gram kıyma
2 tane kuru soğan ince rendelenmiş
Maydanoz
Tuz
Karabiber

Sos İçin Gerekli Malzemeler


2 tane biber
2 tane domates
4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

Bizim soslar ve diğer malzemeler kısmında belirtmediğimiz bazı miktarlar var ki bunlar genel de baharatlar oluyor. Bakın sevgili okurlarımız baharat dediğimiz kısım sizin ağız tadınızın ayarıdır. Yani bunun ayarını en iyi bilecek kişi kesinlikle sissiniz. Bununla beraber bu malzemelerden eğer ki alerjiniz yoksa hepsini kullanın ama malzeme miktarı kişi sayısı ve ağız tadınıza göre size kalmıştır. Et alırken kıymanın dana kıyma olmasına ve taze olmasına zırhlanma işleminin güzel yapılmasına dikkat edin ve harika bir yemek sizlerin olsun.

Nasıl Pişirilir?

Pişirme aşaması da en hassas olmamız gereken aşamalardan bir tanesidir. Yemeği yaparken acele etmeden aynı zaman da yavaş olmadan pişirdiğiniz zaman emin olun her şey daha güzel yerli yerinde olacaktır.
Aşama aşama gittiğimiz bu yemekte en zor olanı başta yapalım ki işler kolay olsun. İlk olarak köftenin harcını yapmak için eti ve köfte için gerekli diğer malzemeleri bir kaba alın ve harç tam olana kadar iyice yoğurun. Bu bizim ilk işimiz olacak ve devamı daha kolay olacaktır.
İkini aşamamız ise bu köfteleri şekil aldırıp tavada iyice kızartmak olacaktır. Bu işlemi yaparken köfteleri yakmamak için elinizden geleni yapın.
Sonraki aşamada pilavı yapın. Pilavı yapmak için pirinci az yağda hafif kızartın. Bu bir iki dk. lık bir işlemdir. Sonra 4 bardak pirince 4 bardak da su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın bu işlem de tamam son olarak sos hazırlayın ve servis için pilavı tabaklayın. Üstüne kaç kişiye pay edeceğiniz şekil de köfteleri koyun ve sosu aktarın. İşte bu yemeğimiz bu kadardır. Afiyet olun. Yüzünüzde gülümseme olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder