Et ve pirinç
kulağa ikisinin birleşimi ne kadar harika geliyor demi. Bizler çoğu zaman
pirinçle tavuğu birleştirip pilavlar yaptık. Bununla birlikte hep de güzel bir
lezzete kavuştuk. Peki, pirinç ile köfte birleşirse ne olur tabi ki harika bir
lezzet ortaya çıkar. Bizim atalarımız Çine yakın bir yerden geldiği için pirinç
hayatlarında çok önemli bir yere sahip olmuştur. Yemeklerimiz de sürekli
pirinci görür ve lezzetini damla tadımız da unutulmaz bir şekil de yaşarız.
Sizlere anlatacağımız bugün ki köfteli bulgur pilavı hem hepimizin çok rahat yapabileceği
hem de farklılık katabileceğiniz muhteşem bir lezzet olma noktasında. Şimdi
köfteli pirinç pilavının en kolay ve anlaşılır tarifini, püf noktalarını sizler
için derleyelim. Haydi, beyler bayanlar mutfağa.
Malzemeler
Bir yemeğin
sırrıdır malzemeleri. Her kadının merak ettiği Bir cümle vardır. Sen bu yemeğe
ne katıyorsun. İşte bu cümleyi duymak ve mutlu olmak için malzeme seçimine çok
dikkat etmeliyiz. Malzemeler ne kadar taze ve güzel olursa emin olun yemeğimiz
de o kadar taze ve güzel olacaktır.
8 Kişilik Köfteli Pirinç Pilavı Malzemeleri
Pilav İçin Gerekli Malzeme
4 bardak pirinç
Köfte İçin Gerekli Malzeme
750 gram kıyma
2 tane kuru soğan ince rendelenmiş
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Sos İçin Gerekli Malzemeler
2 tane biber
2 tane domates
4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Bizim soslar ve
diğer malzemeler kısmında belirtmediğimiz bazı miktarlar var ki bunlar genel de
baharatlar oluyor. Bakın sevgili okurlarımız baharat dediğimiz kısım sizin ağız
tadınızın ayarıdır. Yani bunun ayarını en iyi bilecek kişi kesinlikle sissiniz.
Bununla beraber bu malzemelerden eğer ki alerjiniz yoksa hepsini kullanın ama
malzeme miktarı kişi sayısı ve ağız tadınıza göre size kalmıştır. Et alırken
kıymanın dana kıyma olmasına ve taze olmasına zırhlanma işleminin güzel
yapılmasına dikkat edin ve harika bir yemek sizlerin olsun.
Nasıl Pişirilir?
Pişirme aşaması
da en hassas olmamız gereken aşamalardan bir tanesidir. Yemeği yaparken acele
etmeden aynı zaman da yavaş olmadan pişirdiğiniz zaman emin olun her şey daha
güzel yerli yerinde olacaktır.
Aşama aşama
gittiğimiz bu yemekte en zor olanı başta yapalım ki işler kolay olsun. İlk olarak
köftenin harcını yapmak için eti ve köfte için gerekli diğer malzemeleri bir
kaba alın ve harç tam olana kadar iyice yoğurun. Bu bizim ilk işimiz olacak ve
devamı daha kolay olacaktır.
İkini aşamamız
ise bu köfteleri şekil aldırıp tavada iyice kızartmak olacaktır. Bu işlemi
yaparken köfteleri yakmamak için elinizden geleni yapın.
Sonraki aşamada
pilavı yapın. Pilavı yapmak için pirinci az yağda hafif kızartın. Bu bir iki
dk. lık bir işlemdir. Sonra 4 bardak pirince 4 bardak da su ekleyin ve
tencerenin kapağını kapatın bu işlem de tamam son olarak sos hazırlayın ve
servis için pilavı tabaklayın. Üstüne kaç kişiye pay edeceğiniz şekil de
köfteleri koyun ve sosu aktarın. İşte bu yemeğimiz bu kadardır. Afiyet olun.
Yüzünüzde gülümseme olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder