14 Haziran 2020 Pazar

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi


Bu akşam yemeğini yaptıktan sonra harika bir kek nasıl gider diye düşünenler için biz harika bir kek biliyoruz.  Sizlere de bu keki anlatıp akşam yemekten sonra çayın yanına mutlaka bu keki koyacağız. Kek yapmak çok kolay bir iş değildir. Biz size bu keki öyle bir anlatacağız ki hiç kek yapmayan bir kişi bile bugün bu keki yapacak. Sevgili okurlarımız yazımızı okurken özellikle malzemeler kısmına çok dikkat edin ki orada püf noktalar vereceğiz. Özellikle misafir için bunu keki yapan kişileri de düşünerek tarifimizin kişi sayısını 6 kişiden az tutmayacağız. Sizler yapacağınız kişi sayısına göre bu işi ayarlayabilirsiniz. Bu işi yapmaya hazırsanız biz hazırız, başlayalım.


Malzemeler

2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2,5 bardak sıvı yağ
1 bardak seker
1 adet limon kabuğu
4 kasık limon suyu
2 yemek kaşığı haşhaş
Vanilya
Kabartma tozu
2 su bardağı u


Bu tür tarifler yaparken bazı püf noktalara dikkat etmeliyiz. Mesela bu tarifte yumurtayı özel olarak köy yumurtası olarak kullanmalıyız. bunun yanı sıra köy yoğurdu da kullanmalıyız. Sıvı yağı katkısız kullanırsak daha güzel olur, limon alırken taze ve solmamış olmasına dikkat etmeliyiz ve özen göstermeliyiz.  Son olarak un olarak pastalık un kullanırsak bizim için daha iyi olur.

Nasıl Pişirilir?

İlk aşama olarak bir temiz alanda bütün malzemeleri bir arada toparlıyoruz ve bir adet temiz kap alıyoruz kabın içine köy yoğurdu ve yumurtasını bir arada karıştırıyoruz. İçine bir miktar sıvı yağ ve şeker boca edelim. Hepsini birlikte iyice karıştıralım karıştıktan sonra tekrar üzerine kabartma tozu ve vanilya aktarıp, tekrar karıştıralım üzerine bir adet limon kabuğu rendeleyelim ve bir iki kaşık arasında limon suyu dökelim. Tekrar yoğuralım son malzeme olarak üzerine haşhaş karıştırıp iyice yoğuralım ve kulak memesi kıvamına gelene kadar devam edelim bu işleme. Daha sonra önceden ısınmış bir fırının içine hazırladığımız keki kalıbına boşaltıp koyalım ve bir yarım saat pişmesini bekleyelim, piştikten sonra çıkartıp soğumaya bırakalım soğuduktan sonra dilimleyip gelen misafirlere çayın yanında sıcacık çıkaralım herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder