16 Haziran 2020 Salı

Mantarlı Pilav Tarifi


Hepimiz evimiz de otururken akşama ne pişirsek diye düşünmekten kendimizi bir türlü alamayız. Bu iş özelikle ev hanımları için bir meslek hâklini almakla birlikte her gün aynı yemeği yapmaktan da bezen kadınlarımızın olması kadar normal bir durum yoktur. Pilav bildiğimiz gibi hepimizin evinde yaptığı ve bildiği bir yemektir. Belki yemek yapmaya yeni başlayan kişiler yemek yapmayı bilmez onlarda birazdan bizle öğreneceklerdir. Çoğu kişi birkaç çeşit pilav olduğunu sana ama neredeyse 30 civarı pilav vardır. Pilav deyince aklımıza standart bulgur ve pirinç pilavı gelir ki haklı olduğunuz bir konudur. Biradan size öğreteceğimiz pilavla birlikte menünüz bir kat daha genişleyecek ve siz bu işin ustası olduğunuzu kanıtlamış olacaksınız. Hazır mıyız? Bence hazırız. Ne bekliyoruz o zaman başlayalım.



Malzemeler

Bu yemekte malzemeler çok çok önemlidir. Sizler için mantar bu yemekte kullanacağınız en özel malzemedir.  Normal tarladan toplanmış ve satıma gelen mantar bulabilirseniz harika olur ama bulamazsanız, normal marketten alacağınız mantarlarda bu iş çok güzel olur.

8 Kişilik Mantarlı Pirinç Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

Yarım kilo mantar
4 bardak pirinç
2 kaşık tereyağı
Bir bardak sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Bu malzemeler için de tuz ve karabiber ki özellikle karabiber bir baharattır ve tamamen size kalmış miktarı. Tuzda illa şu kadar koyarsanız iyi olur diye bir durum söz konusu değildir. Mutlaka bu malzemeleri kullanın ama ne kadar kullanmak isterseniz bu size kalmış bir durumdur. Ayrıca biz 8 kişilik bir yemek hesap ettik bu misafir gelecek ev için iki kişilik aile hesabıdır. Siz evinize ya da yapacağınız kişi sayısına göre yemeği ayarlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bu yemek belki de yapacağınız en kolay pilav olacaktır. Sizden ricamız burada hiç yemek yapmamış kişilerin de olacağını unutmamanızdır. Bizim bu yemeği bu kadar ince anlatmamızın tek nedeni budur. Sizler için yine bu yemeğin yapılış aşamasını ince ince geniş bir biçimde anlatacağız.

İlk aşamada mantarları temizce yıkamanız gerekli sağlık bilgisi bizim için çok önemlidir. Sonra ki aşamamız mantarları doğrama aşaması olacaktır. Burada sakın ha rende kullanmayı denemeyin ki becerme şansınız olmayacaktır. Bıçakla küp küp orta halli bir şekil de doğrayın ve sonra güzelce kavurun. İlk aşamamız bu kadar basit bir iştir.
İkinci aşamada ise pirinçleri yıkayın. Pirinçler yıkandıktan sonra güzelce süzgeçten geçirin. Fazla titiz olan kişiler vardır temizlik konusunda onlar yarım saat tuzlu suda pirinci bekletebilir. Pirinçlerimiz hangi yöntem olursa olsun süzgeçten geçtikten sonra yapmanız gereken mantar ve pirinç aynı kaba koymaktır.
Pirinç ve mantarı aynı kapta da birkaç dakika kavurun ki pirinç ve mantar birbirine alışsın.
Son olarak suyunu tereyağını ve baharatlarını ekleyip karıştırın bir dakika sürebilir bu işlem daha sonra kapağını kapatıp kısık ateşte güzelce pişirin işte bu kadar afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder