Hepimiz evimiz
de otururken akşama ne pişirsek diye düşünmekten kendimizi bir türlü alamayız.
Bu iş özelikle ev hanımları için bir meslek hâklini almakla birlikte her gün
aynı yemeği yapmaktan da bezen kadınlarımızın olması kadar normal bir durum
yoktur. Pilav bildiğimiz gibi hepimizin evinde yaptığı ve bildiği bir yemektir.
Belki yemek yapmaya yeni başlayan kişiler yemek yapmayı bilmez onlarda birazdan
bizle öğreneceklerdir. Çoğu kişi birkaç çeşit pilav olduğunu sana ama neredeyse
30 civarı pilav vardır. Pilav deyince aklımıza standart bulgur ve pirinç pilavı
gelir ki haklı olduğunuz bir konudur. Biradan size öğreteceğimiz pilavla
birlikte menünüz bir kat daha genişleyecek ve siz bu işin ustası olduğunuzu
kanıtlamış olacaksınız. Hazır mıyız? Bence hazırız. Ne bekliyoruz o zaman başlayalım.
Malzemeler
Bu yemekte
malzemeler çok çok önemlidir. Sizler için mantar bu yemekte kullanacağınız en
özel malzemedir. Normal tarladan
toplanmış ve satıma gelen mantar bulabilirseniz harika olur ama bulamazsanız, normal
marketten alacağınız mantarlarda bu iş çok güzel olur.
8 Kişilik Mantarlı Pirinç Pilavı İçin Gerekli Malzemeler
Yarım
kilo mantar
4 bardak pirinç
2 kaşık tereyağı
Bir bardak sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Bu malzemeler
için de tuz ve karabiber ki özellikle karabiber bir baharattır ve tamamen size
kalmış miktarı. Tuzda illa şu kadar koyarsanız iyi olur diye bir durum söz
konusu değildir. Mutlaka bu malzemeleri kullanın ama ne kadar kullanmak isterseniz
bu size kalmış bir durumdur. Ayrıca biz 8 kişilik bir yemek hesap ettik bu
misafir gelecek ev için iki kişilik aile hesabıdır. Siz evinize ya da
yapacağınız kişi sayısına göre yemeği ayarlayabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Bu yemek belki
de yapacağınız en kolay pilav olacaktır. Sizden ricamız burada hiç yemek
yapmamış kişilerin de olacağını unutmamanızdır. Bizim bu yemeği bu kadar ince
anlatmamızın tek nedeni budur. Sizler için yine bu yemeğin yapılış aşamasını ince
ince geniş bir biçimde anlatacağız.
İlk aşamada
mantarları temizce yıkamanız gerekli sağlık bilgisi bizim için çok önemlidir.
Sonra ki aşamamız mantarları doğrama aşaması olacaktır. Burada sakın ha rende
kullanmayı denemeyin ki becerme şansınız olmayacaktır. Bıçakla küp küp orta
halli bir şekil de doğrayın ve sonra güzelce kavurun. İlk aşamamız bu kadar
basit bir iştir.
İkinci aşamada
ise pirinçleri yıkayın. Pirinçler yıkandıktan sonra güzelce süzgeçten geçirin.
Fazla titiz olan kişiler vardır temizlik konusunda onlar yarım saat tuzlu suda
pirinci bekletebilir. Pirinçlerimiz hangi yöntem olursa olsun süzgeçten
geçtikten sonra yapmanız gereken mantar ve pirinç aynı kaba koymaktır.
Pirinç ve
mantarı aynı kapta da birkaç dakika kavurun ki pirinç ve mantar birbirine alışsın.
Son olarak suyunu
tereyağını ve baharatlarını ekleyip karıştırın bir dakika sürebilir bu işlem
daha sonra kapağını kapatıp kısık ateşte güzelce pişirin işte bu kadar afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder