Kahvaltılarınızda
yiyebileceğiniz güzel bir ezme tarifi.
Gerekli Malzemeler
*1 kg mantar.
*3 adet soğan.
*2 adet havuç.
*3 diş sarımsak.
*100 gram tereyağı.
*Tuz, karabiber, pul
biber.
Mantar Ezmesi Yapılışı
Mantarları iyice temizleyin.
Daha sonra ince yemeklik şeklinde doğrayın ve tavada pişirin. Ardından
soğanları küp şeklinde doğrayın. Mantarlar tavada suyunu salacaktır ve
pişirdiğiniz vakit su bittiğinde içerisine tereyağı ve soğanları ekleyip
karıştırın. Pişirmeye devam edin. Mantarlar pişmeye devam ederken havuçları
rendeden geçirin. Daha sonra sarımsakları ince ince doğrayın ve havuç ile
birlikte mantarların içerisine atın. Hepsi piştikten sonra ocaktan alın ve
içerisine baharatları ekleyin.
Özel bir kabın
içerisine hepsini alın, tekrar tereyağı koyun ve hepsini blenderden iyice
geçirin. Kavanozunuz varsa içerisine koyun ve buzdolabında 1 gün dinlendirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder