15 Haziran 2020 Pazartesi

Mantar Ezmesi Tarifi


Kahvaltılarınızda yiyebileceğiniz güzel bir ezme tarifi.


Gerekli Malzemeler

*1 kg mantar.
*3 adet soğan.
*2 adet havuç.
*3 diş sarımsak.
*100 gram tereyağı.
*Tuz, karabiber, pul biber.

Mantar Ezmesi Yapılışı

Mantarları iyice temizleyin. Daha sonra ince yemeklik şeklinde doğrayın ve tavada pişirin. Ardından soğanları küp şeklinde doğrayın. Mantarlar tavada suyunu salacaktır ve pişirdiğiniz vakit su bittiğinde içerisine tereyağı ve soğanları ekleyip karıştırın. Pişirmeye devam edin. Mantarlar pişmeye devam ederken havuçları rendeden geçirin. Daha sonra sarımsakları ince ince doğrayın ve havuç ile birlikte mantarların içerisine atın. Hepsi piştikten sonra ocaktan alın ve içerisine baharatları ekleyin.
Özel bir kabın içerisine hepsini alın, tekrar tereyağı koyun ve hepsini blenderden iyice geçirin. Kavanozunuz varsa içerisine koyun ve buzdolabında 1 gün dinlendirin.  Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder