Bazı yemeklerin
tadı güzel olsa da ismi biraz gariptir. Meyhane pilavı da güncel olan ama ismi
biraz farklı olan yemeklerden bir tanesidir. Türkiye’nin Gaziantep ili
mutfağına ait bir yemek olarak ülkemize yayılmıştır. Gaziantep dünya mutfakları
arasına girmiştir. Meyhane pilavına bu ismin verilmesi de manidar bir anlam
taşır. Eskiden insanlar alkol içtikleri zaman yani biraz fazla kaçırdıkları
zaman bu yemeği yerlemiş ve mideleri yatıştırmış. Onun için ismi böyle kalmış.
Bu bir rivayettir aslında ama gerçeklik payı ne kadardır bilinmez.
Bu yemek normal
dede Türkiye’de çok meşhur olan bir yemektir. Pilav bizler için milli bir
yemektir. Onun için bu milli yemeğimizin pek çok çeşidi var olmuştur. Hem yapım
ı kolay hem de tadı güzeldir. Üstüne bir de ekonomik olarak ucuz olması
eklenirse işte bu kadar hoş bir durum oluşur.
Malzemeler
5 Kişilik Meyhane Pilavı Malzemeleri Ve Nasıl Pişirilir?
1. 4
bardak bulgur başrolde
yine bulgurumuz vardır. Meyhane pilavı bulguru ne kadar teze olursa ağzınıza o
kadar tat bırakır. Bu işin püf noktalarından bir tanesidir. Bulgur seçimin de
ve ya diğer etmenlerde taze olmasına dikkat edin bu işi hem kolay hem de hızlı
halledeceğiz.
2. 1
büyük yemek kaşığı tereyağı
tereyağı be illa koymam lazım dediğimiz ürünlerden değildir. Tereyağı ile tat Tabi ki
çok farklı olacaktır. Onun için korsanız bizim için daha güzel olur. Bununla
beraber miktarı tereyağını seviyorsanız ikiye de çıkarabilirsiniz.
3. Sıvı
yağ ve zeytinyağı zeytinyağı
doğal yağlar içinde bulunan en leziz yağlardan biridir. Bununla birlikte fiyatı
biraz pahalıdır. Onun için isteyen sıvı yağda koyabilir bir sıkıntı
olmayacaktır.
4. 1.5
adet soğan Türkiye
mutfağının incisi soğan olmazsa yemeğin tadı mı olurmuş
5. 4
adet yeşilbiber biber
de konursa çok iyi olur ama ben acı sevmiyorum diyorsanız sayısını
azaltabilirsiniz.
6. 2-3
adet sarımsak bu işin
olmazsa olmazıdır. Onun için sarımsak koymayı unutmayın. Bütün yemeğin tadıdır.
7. 2.
Kaşık domates salçası,
salça yemeğe tat verme ile birlikte yemeğin rengini de veren bir olaydır bunun
yanı sıra 1 kaşıkta biber salçası ile domatesi dengelerseniz daha iyi olur.
8. 4
adet domates bunu
domatesin cinsine göre 7 de edebilirsiniz. Kimi domates büyük kimisi küçüktür.
9. 7-ve
8 bardak su, suyu da
ekleyince son malzeme tamam olmuş oluyor.
Nasıl Pişer?
Bizler sizlere
iki dk. da iki kişilik bir tarif verebiliriz. Az kişiye yemek yapmak ve tat
vermek daha kolaydır. Onun içindir ki zor olanı anlatmaya çalışıyoruz ve
kalabalık sofralar için yemek yapmayı anlatıyoruz.
1. İlk olarak yağı koyup soğanları iyice
kavurun ve rengi değişinceye kadar karıştırıp yakmayın.
2. Soğanlar renk alınca yapacağınız çok basittir.
Doğradığınız biberleri ekleyip kavurmaya devam etmek.
3. Sonra bulguru ekleyin ve kavurun
hemen mikropları ölecektir ve renk alacaktır.
4. Bu bölüm en zor bölüm olacaktır. Burada tuz
salça ve sarımsak gibi kalan aksesuarları da ekleyeceğiz.
5. Sona doğru geliyoruz salçanın kokusu
burnunuza gelmeye başlayınca domates ekleyin ve karıştırıp suyu ekleyin işlem
tamam.
6. Yapacağınız son şey önce biraz altını
açıp sonra kısmak bu arada kapak kapalı olsun. Eğer pişti ve hala suluysa bir
peçete sererek suyunu alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder