18 Haziran 2020 Perşembe

Meyhane Pilavı Tarifi


Bazı yemeklerin tadı güzel olsa da ismi biraz gariptir. Meyhane pilavı da güncel olan ama ismi biraz farklı olan yemeklerden bir tanesidir. Türkiye’nin Gaziantep ili mutfağına ait bir yemek olarak ülkemize yayılmıştır. Gaziantep dünya mutfakları arasına girmiştir. Meyhane pilavına bu ismin verilmesi de manidar bir anlam taşır. Eskiden insanlar alkol içtikleri zaman yani biraz fazla kaçırdıkları zaman bu yemeği yerlemiş ve mideleri yatıştırmış. Onun için ismi böyle kalmış. Bu bir rivayettir aslında ama gerçeklik payı ne kadardır bilinmez.
Bu yemek normal dede Türkiye’de çok meşhur olan bir yemektir. Pilav bizler için milli bir yemektir. Onun için bu milli yemeğimizin pek çok çeşidi var olmuştur. Hem yapım ı kolay hem de tadı güzeldir. Üstüne bir de ekonomik olarak ucuz olması eklenirse işte bu kadar hoş bir durum oluşur.


Malzemeler

5 Kişilik Meyhane Pilavı Malzemeleri Ve Nasıl Pişirilir?

1.    4 bardak bulgur başrolde yine bulgurumuz vardır. Meyhane pilavı bulguru ne kadar teze olursa ağzınıza o kadar tat bırakır. Bu işin püf noktalarından bir tanesidir. Bulgur seçimin de ve ya diğer etmenlerde taze olmasına dikkat edin bu işi hem kolay hem de hızlı halledeceğiz.
2.    1 büyük yemek kaşığı tereyağı tereyağı be illa koymam lazım dediğimiz ürünlerden değildir. Tereyağı ile tat Tabi ki çok farklı olacaktır. Onun için korsanız bizim için daha güzel olur. Bununla beraber miktarı tereyağını seviyorsanız ikiye de çıkarabilirsiniz.
3.    Sıvı yağ ve zeytinyağı zeytinyağı doğal yağlar içinde bulunan en leziz yağlardan biridir. Bununla birlikte fiyatı biraz pahalıdır. Onun için isteyen sıvı yağda koyabilir bir sıkıntı olmayacaktır.
4.    1.5 adet soğan Türkiye mutfağının incisi soğan olmazsa yemeğin tadı mı olurmuş
5.    4 adet yeşilbiber biber de konursa çok iyi olur ama ben acı sevmiyorum diyorsanız sayısını azaltabilirsiniz.
6.    2-3 adet sarımsak bu işin olmazsa olmazıdır. Onun için sarımsak koymayı unutmayın. Bütün yemeğin tadıdır.
7.    2. Kaşık domates salçası, salça yemeğe tat verme ile birlikte yemeğin rengini de veren bir olaydır bunun yanı sıra 1 kaşıkta biber salçası ile domatesi dengelerseniz daha iyi olur.
8.    4 adet domates bunu domatesin cinsine göre 7 de edebilirsiniz. Kimi domates büyük kimisi küçüktür.
9.    7-ve 8 bardak su, suyu da ekleyince son malzeme tamam olmuş oluyor.

Nasıl Pişer?

Bizler sizlere iki dk. da iki kişilik bir tarif verebiliriz. Az kişiye yemek yapmak ve tat vermek daha kolaydır. Onun içindir ki zor olanı anlatmaya çalışıyoruz ve kalabalık sofralar için yemek yapmayı anlatıyoruz.
1.    İlk olarak yağı koyup soğanları iyice kavurun ve rengi değişinceye kadar karıştırıp yakmayın.
2.    Soğanlar renk alınca yapacağınız çok basittir. Doğradığınız biberleri ekleyip kavurmaya devam etmek.
3.    Sonra bulguru ekleyin ve kavurun hemen mikropları ölecektir ve renk alacaktır.
4.     Bu bölüm en zor bölüm olacaktır. Burada tuz salça ve sarımsak gibi kalan aksesuarları da ekleyeceğiz.
5.    Sona doğru geliyoruz salçanın kokusu burnunuza gelmeye başlayınca domates ekleyin ve karıştırıp suyu ekleyin işlem tamam.
6.    Yapacağınız son şey önce biraz altını açıp sonra kısmak bu arada kapak kapalı olsun. Eğer pişti ve hala suluysa bir peçete sererek suyunu alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder