26 Haziran 2020 Cuma

Patatesli Köfte Tarifi


Çoğu kadınlarımız akşam yatarken yarın ne yapsam diye düşünür. Aşçılık yapan erkeklerimiz içinde bu durum değişmez aynı bu şekildedir. 1 gün 1 ay sorun değildir ama her gün yemek yapan biri olursanız menünüz geniş olmalı ki kendiniz de yemek yaptığınız kişilerde mutlu olsun. Bu konuyu sizler için ele aldık ve sizlere hem kolay yapabileceğiniz hem de lezzetle yiyebileceğiniz bir yemek anlatmaya karar verdik. Sizle korkmayın sizlere tarifi en basit ve en kolay yapılacak şekilde anlatacağız ki herkes hiç yemek yapmayan kişiler bile kolayca bu yemeği yapsın. Zaten ülke olarak köfteyi seven ve her bölgede farklı şekil de yapan bir ülkeyiz. Bu yemekle güneydoğu Anadolu bölgesini bütün ülke mutfaklarına taşıyacağız. Hazır mısınız? Başlayalım.


Malzemeler

5 Kişilik Patatesli Köfte Malzemeleri:

Domates Sosu İçin Gereken Malzemeler:

1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
4 tane domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz
Biz insanlar yemek yapmayı severiz hele kolay ve lezzetli yemek olursa yaparken deha büyük bir zevk duyarız. Biz yemek yaptık karşıdaki insanlarda bizimle        beraber yapmak isteyecek bu da hem bizi hem de yapan kişiyi çok olumlu yönden etkileyecektir. Bu yemeği yaparken de kullandığımız malzemelere dikkat etmeliyiz mesela salçaları özel olarak köyden getirenlerden sipariş etmeliyiz. Bunların yanı sıra sebzeleri de kendi elimizle seçmeliyiz. Baharatları da açık almak yerine kapalı paketten almalıyız.

Köfte İçin Gereken Malzemeler:

3 adet patates
1,5 su bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Kimyon
Tuz

Bu yemekte köftemize kıvam verebilmek için öncelikle kendimize köfte yapmaya uygun olan bulgurdan almalıyız yani ince bulgur olmalıdır. Daha sonra biber ve domates salçalarını alırken konserve olmamasına özellikle dikkat ediyoruz. Patates ve soğanı kendi elimizle seçip alıyoruz ve bu arada baharatlara da yeterli kadar alıyoruz en önemli olanda aldığımız malzemelerin taze olup olmamasına dikkat ediyoruz.

Nasıl Pişirilir?

İlk aşama olarak yemeğimizin sosunu hazırlıyoruz bir tavayı ocağın üzerine koyuyoruz ve içine yağımızı ekleyip ocağın altını yakıyoruz. Daha sonra ince şekilde doğradığımız soğanları içine atıp iyice kavuruyoruz. Daha sonra rendelenmiş sarımsakların da üzerine ekliyoruz. Biraz karıştırıp pişmesini bekliyoruz.
İkinci aşama olarak soğanlar pişmeye başladığı zamanda biber ve domates salçasını karıştırıp üzerine atıp iyice karıştırıyoruz. Ondan sonra doğradığımız domatesleri de ilave ediyoruz. Üzerine yarım cay bardağı da su ekleyip domatesler pişene kadar bekliyoruz.
Üçüncü aşama olarak domatesler piştikten sonra üzerine içine baharat olarak karabiber ve tuz eklenir ve tekrar karıştırılır. En son isterseniz üzerine ince doğranmış maydanoz koyabilirsiniz. Daha sonra köfte için yapılması gerekenlere gelelim ilk olarak patatesleri yıkayalım ve dilimler haline getirip tenceredeki suyun içine koyup haşlayalım. Daha sonra patatesleri soğumaya bırakırken köfteyi yapma işlemine geçelim.
Dördüncü aşama olarak bir kap alıp içine köfte için özel yapılmış bulguru koyuyoruz. Üzerine ince doğranmış soğanları koyuyoruz. Ve üzerine biber veya domates salçasını koyalım. Daha sonra kimyon tuz karabiber ekleyip güzelce yoğuralım. Az bir şekilde su ekleyelim ve tekrar yoğuralım bu şekilde köftemiz daha lezzetli olur Ve son olarak köfteye patatesleri ekleyip yoğuruyoruz hepsi harmanladıktan sonra köftelere şekil verip servis tabağına düzüyoruz ve son olarak pişirdiğimiz domates sosunu yanında ikram olarak çıkarıyoruz. Herkese afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder