Çoğu kadınlarımız akşam yatarken yarın ne yapsam diye düşünür. Aşçılık
yapan erkeklerimiz içinde bu durum değişmez aynı bu şekildedir. 1 gün 1 ay sorun
değildir ama her gün yemek yapan biri olursanız menünüz geniş olmalı ki
kendiniz de yemek yaptığınız kişilerde mutlu olsun. Bu konuyu sizler için ele
aldık ve sizlere hem kolay yapabileceğiniz hem de lezzetle yiyebileceğiniz bir
yemek anlatmaya karar verdik. Sizle korkmayın sizlere tarifi en basit ve en
kolay yapılacak şekilde anlatacağız ki herkes hiç yemek yapmayan kişiler bile
kolayca bu yemeği yapsın. Zaten ülke olarak köfteyi seven ve her bölgede farklı
şekil de yapan bir ülkeyiz. Bu yemekle güneydoğu Anadolu bölgesini bütün ülke
mutfaklarına taşıyacağız. Hazır mısınız? Başlayalım.
Malzemeler
5 Kişilik Patatesli Köfte Malzemeleri:
Domates Sosu İçin Gereken Malzemeler:
1 tane
kuru soğan
2 diş
sarımsak
4 tane
domates
1 tatlı
kaşığı biber salçası
1 tatlı
kaşığı domates salçası
Pul
biber
Karabiber
Tuz
Biz insanlar yemek yapmayı severiz hele kolay ve lezzetli yemek olursa
yaparken deha büyük bir zevk duyarız. Biz yemek yaptık karşıdaki insanlarda
bizimle beraber yapmak isteyecek bu da hem bizi hem de
yapan kişiyi çok olumlu yönden etkileyecektir. Bu yemeği yaparken de
kullandığımız malzemelere dikkat etmeliyiz mesela salçaları özel olarak köyden
getirenlerden sipariş etmeliyiz. Bunların yanı sıra sebzeleri de kendi elimizle
seçmeliyiz. Baharatları da açık almak yerine kapalı paketten almalıyız.
Köfte İçin Gereken Malzemeler:
3 adet
patates
1,5 su
bardağı köftelik bulgur
1 yemek
kaşığı acı biber salçası
1 tane
kuru soğan
1 yemek
kaşığı domates salçası
Kimyon
Tuz
Bu yemekte köftemize kıvam verebilmek için öncelikle kendimize köfte
yapmaya uygun olan bulgurdan almalıyız yani ince bulgur olmalıdır. Daha
sonra biber ve domates salçalarını alırken konserve olmamasına özellikle dikkat
ediyoruz. Patates ve soğanı kendi elimizle seçip alıyoruz ve bu arada
baharatlara da yeterli kadar alıyoruz en önemli olanda aldığımız malzemelerin
taze olup olmamasına dikkat ediyoruz.
Nasıl Pişirilir?
İlk aşama olarak yemeğimizin sosunu hazırlıyoruz bir tavayı ocağın
üzerine koyuyoruz ve içine yağımızı ekleyip ocağın altını yakıyoruz. Daha sonra
ince şekilde doğradığımız soğanları içine atıp iyice kavuruyoruz. Daha sonra
rendelenmiş sarımsakların da üzerine ekliyoruz. Biraz karıştırıp pişmesini
bekliyoruz.
İkinci aşama olarak soğanlar pişmeye başladığı zamanda biber ve
domates salçasını karıştırıp üzerine atıp iyice karıştırıyoruz. Ondan sonra
doğradığımız domatesleri de ilave ediyoruz. Üzerine yarım cay bardağı da su
ekleyip domatesler pişene kadar bekliyoruz.
Üçüncü aşama olarak domatesler piştikten sonra üzerine içine baharat
olarak karabiber ve tuz eklenir ve tekrar karıştırılır. En son isterseniz
üzerine ince doğranmış maydanoz koyabilirsiniz. Daha sonra köfte için yapılması
gerekenlere gelelim ilk olarak patatesleri yıkayalım ve dilimler haline getirip
tenceredeki suyun içine koyup haşlayalım. Daha sonra patatesleri soğumaya
bırakırken köfteyi yapma işlemine geçelim.
Dördüncü aşama olarak bir kap alıp içine köfte için özel yapılmış
bulguru koyuyoruz. Üzerine ince doğranmış soğanları koyuyoruz. Ve üzerine biber
veya domates salçasını koyalım. Daha sonra kimyon tuz karabiber ekleyip güzelce
yoğuralım. Az bir şekilde su ekleyelim ve tekrar yoğuralım bu şekilde köftemiz
daha lezzetli olur Ve son olarak köfteye patatesleri ekleyip yoğuruyoruz hepsi
harmanladıktan sonra köftelere şekil verip servis tabağına düzüyoruz ve son
olarak pişirdiğimiz domates sosunu yanında ikram olarak çıkarıyoruz. Herkese
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder