7 Haziran 2020 Pazar

Kıbrıs Köftesi Tarifi


Kıbrıs Türkiye için de yavru vatan olarak adlandırılan bir ülkedir. Orada yaşayan insanlarda Türktür ve bizle aynı kanı taşıyorlardır. Bununla birlikte orta da bir çok kültürümüz vardır. Bu kültürün başlıcası  yemektir. Biz sadece Kıbrıs Türkleri ile değil hala orta asya’ da yaşayan Türklele bile aynı yemek kültürünü paylaşmaktayız. Biz ise bugün hem Türkiyede hem kıbrısta yapılan Kıbrıs köftesi ile sizlerin sofralarını süsleyeceğiz. Bu köfte Kıbrıs'ta meşhur olduğu için bu isimle tanınsa da bütün Türklerin yaptığı bir yemektir. Bu yemeğin malzemelerini, nasıl yapıldığını sizlere en ince ayrıntısına kadar anlatalım. Sizler de bu güzel ve yapımı kolay olan yemeği sofranıza koyarak gününüzü mutlu bitireceksiniz.



Malzemeler

Malzemeler bizim için fazlasıyla önem arz eder. Yemeklerde kullandığımız malzemelerin taze ve yenebilir oluşu bizim yaptığımız yemeklerin de tadının bvir o kadar muhteşem olmasını sağlar. Onun için sadece malzeme deyip geçmeyin.
8 kişilik Kıbrıs köftesi malzemeleri
1.5 kilo patates
300 gram kıyma
2 tne kuru soğan
2 tane yumurta
Maydanoz
Tuz
Ve sevdiğiniz baharatlar

Bu yemekte malzeme miktarı tamamen size kalmış bir durum olmakla birlikte biz 8 kişilik bir aileyi göz önünde bulundurduk. Bunu yapmamızda ki sebep de ülkemiz de böyle ağır yemekler genel de misafirlikte yapılır ve kalabalık olur.

Nasıl pişirilmeli?

Bu yemeğimizin pişirilmesini de aşama aşama anlatacağız ve sizlerin hem kolay hem de hızlı bir şekil de bu yemeği yapmasını sağlayacağız.
Öncelikle patatesleri soyup güzelce yıkayalım. Bundan sonra ki aşamada en ufak şekil de doğrayalım. Rendelemede olur ama doğrama bizim önerimizdir. Sonra soğanı içine rendeleyin soğanı rendeye vurun ki içinde belli olmayacak kadar ufak ve küçük olması gereklidir.
İkinci aşama da ise baharat ve diğer hazırladığımız ürünleri koyun. Bundan sonraki aşamamız harç şeklini alması için elinizden geldiği kadar yoğurmak ve malzemelerin birbirine karışmasını sağlamaktır.
Hazırladığınız harçta ki köfteleri oval bir şekil de ufak ufak yuvarlayın. Pişirebileceğinize gözünüz kesiyorsa daha büyük bir şekil de yapanız da hiçbir sakınca yoktur. Patatesli köfteleri iyice kızartın. Çiğ kalmasını engelleyin ki yemek güzel olsun. Kızarttığınız patatesli köfteleri rahatça yiyebilirsiniz.
Bu yemekte kafanızın karışmasına gerek yoktur. İnsanlar hep patates ve harcı ayrı yoğurmayı unutmayın ki bu ikiliyi birlikte yoğurmak gereklidir. Ondan sonra kızartın ve bitti.
Şimdiden sizlere afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder