Hem farklı bir
yemek yapmak istiyor hem de lezzetin dibine vurmak mı istiyorsunuz? Aradığınız tarif tam olarak da bizde. Kozalak
mantı yapmaya ne dersiniz. Bu manti tarifi hem yapım aşamaları kolay hem hızlı
hem de muhteşem bir tada sahip. Bu kadar güzel tadın olduğu yemek kesinlikle
sizlerin masasında olmalı bizde sizlere katılıyoruz. Ne bekliyoruz öyleyse hadi
başlayalım.
Malzemeler
4 Kişilik Kozalak Mantı Malzemeleri:
3 tane yufka
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tane kuru soğan
1 tane yeşilbiber
1 tane domates
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Biz insanlar her
zaman boğazına düşkünüzdür. Hem yemek yapmayı hem de yemek yemeyi çok severiz;
bu yüzden sürekli farklı yemek tarifleri öğrenmeye çalışırız çünkü artık aynı
yemekleri yemeden sıkılırız. Farklı yemekler yemek isteriz, şimdi de ben
sizlere kozalak mantısı tarifi vereceğim. Sizlere hem malzemelerden hem de
nasıl aşamalardan geçtiğinden bahsedeceğim.
Bu kozalak
mantısında malzemeler çok önemlidir, eğer bir malzeme bile eksik olursa,
tarifimiz kıvam tutmaya bilir bu da bizi çok yorar. Aslında bu mantı çok kolay
ve yemesi çok zevkli olan bir tariftir. Bu mantı için ilk önce kullandığımız
unumuza dikkat etmeliyiz ve kozalak mantısı için özel pastalık un
kullanmalısınız ama eğer yufkayı hazır alacaksanız bu sizlerin bileceği bir
iştir. Benim sizlere tavsiyem kendi yufkanızı evinizde yaparsanız daha iyi olur
bu sizi tercihinize kalmıştır.
Kıymamızı özel dana eti kullanalım ama orta
yağlı olan kıymadan kullanalım ki yemeğimize biraz fazla lezzet katsın.
Sebzelerimizi kendi ellerimizle manavdan taze olanından seçmeliyiz. Son olarak baharat konusunda her hangi bir
miktar belirtmedim bu da sizin tercihinize ve damak zevkinize bırakılmıştır
haydi birazda üzeri için gereken malzemelere bakalım ve sizlere aşamalardan bahsedelim.
Üzeri İçin Gereken Malzemeler:
Yoğurt
Sarımsak
Nasıl Pişirilir?
İlk aşama olarak
temiz bir alana geçelim; tek basımıza sessiz bir ortam sağlayalım daha sonra
temiz bir kap alalım ve kabın içine kıymayı koyalım.
Kıymayı tek başına yoğuralım, biraz
katılaştıralım üzerine biraz yeşilbiber, domatesleri rondo ile çırpıp aktaralım
ve tekrar karıştıralım. Üzerine biraz
tuz, pul biber, karabiber aktarıp tekrar yoğuralım ve daha sonra bir adet
tencerenin içine tereyağını koyup eritelim.
Üzerine yoğurduğumuz kıymayı boşaltalım ve
güzel bir şekilde karıştıralım bütün malzemeler kavrulduktan sonra tüpün altını
kısalım; kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim
İkinci aşama olarak
yufkalarımızı alalım; mantılık olacak şekilde keselim ve tüpün üzerindeki
harcın altını kapatıp kestiğimiz hamurun içine yerleştirelim da sonra fırında
kızarana kadar sosumuzu hazırlayalım bir kâsenin içine yoğurdu aktaralım.
Çırpıcı yardımı ile iyice karıştıralım. Daha
sonra üzerine sarımsakları rendeleyip ekleyelim; tekrar karıştıralım işte
sosumuz hazır.
Fırında çıkmış
mantıları servis tabağına düzelim. Sosumuzu dökelim, yemeğimizin harika bir görünüşe
sahip olmasını sağlayalım; herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder