10 Haziran 2020 Çarşamba

Kozalak Mantı Tarifi


Hem farklı bir yemek yapmak istiyor hem de lezzetin dibine vurmak mı istiyorsunuz?  Aradığınız tarif tam olarak da bizde. Kozalak mantı yapmaya ne dersiniz. Bu manti tarifi hem yapım aşamaları kolay hem hızlı hem de muhteşem bir tada sahip. Bu kadar güzel tadın olduğu yemek kesinlikle sizlerin masasında olmalı bizde sizlere katılıyoruz. Ne bekliyoruz öyleyse hadi başlayalım.


Malzemeler

4 Kişilik Kozalak Mantı Malzemeleri:

3 tane yufka
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tane kuru soğan
1 tane yeşilbiber
1 tane domates
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber

Biz insanlar her zaman boğazına düşkünüzdür. Hem yemek yapmayı hem de yemek yemeyi çok severiz; bu yüzden sürekli farklı yemek tarifleri öğrenmeye çalışırız çünkü artık aynı yemekleri yemeden sıkılırız. Farklı yemekler yemek isteriz, şimdi de ben sizlere kozalak mantısı tarifi vereceğim. Sizlere hem malzemelerden hem de nasıl aşamalardan geçtiğinden bahsedeceğim.
Bu kozalak mantısında malzemeler çok önemlidir, eğer bir malzeme bile eksik olursa, tarifimiz kıvam tutmaya bilir bu da bizi çok yorar. Aslında bu mantı çok kolay ve yemesi çok zevkli olan bir tariftir. Bu mantı için ilk önce kullandığımız unumuza dikkat etmeliyiz ve kozalak mantısı için özel pastalık un kullanmalısınız ama eğer yufkayı hazır alacaksanız bu sizlerin bileceği bir iştir. Benim sizlere tavsiyem kendi yufkanızı evinizde yaparsanız daha iyi olur bu sizi tercihinize kalmıştır.
Kıymamızı özel dana eti kullanalım ama orta yağlı olan kıymadan kullanalım ki yemeğimize biraz fazla lezzet katsın. Sebzelerimizi kendi ellerimizle manavdan taze olanından seçmeliyiz.  Son olarak baharat konusunda her hangi bir miktar belirtmedim bu da sizin tercihinize ve damak zevkinize bırakılmıştır haydi birazda üzeri için gereken malzemelere bakalım ve sizlere aşamalardan bahsedelim.

Üzeri İçin Gereken Malzemeler:

Yoğurt
Sarımsak

Nasıl Pişirilir?

İlk aşama olarak temiz bir alana geçelim; tek basımıza sessiz bir ortam sağlayalım daha sonra temiz bir kap alalım ve kabın içine kıymayı koyalım.
 Kıymayı tek başına yoğuralım, biraz katılaştıralım üzerine biraz yeşilbiber, domatesleri rondo ile çırpıp aktaralım ve tekrar karıştıralım.  Üzerine biraz tuz, pul biber, karabiber aktarıp tekrar yoğuralım ve daha sonra bir adet tencerenin içine tereyağını koyup eritelim.
 Üzerine yoğurduğumuz kıymayı boşaltalım ve güzel bir şekilde karıştıralım bütün malzemeler kavrulduktan sonra tüpün altını kısalım; kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim
İkinci aşama olarak yufkalarımızı alalım; mantılık olacak şekilde keselim ve tüpün üzerindeki harcın altını kapatıp kestiğimiz hamurun içine yerleştirelim da sonra fırında kızarana kadar sosumuzu hazırlayalım bir kâsenin içine yoğurdu aktaralım.
 Çırpıcı yardımı ile iyice karıştıralım. Daha sonra üzerine sarımsakları rendeleyip ekleyelim; tekrar karıştıralım işte sosumuz hazır.
Fırında çıkmış mantıları servis tabağına düzelim. Sosumuzu dökelim, yemeğimizin harika bir görünüşe sahip olmasını sağlayalım; herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder