Kandillerin vazgeçilmezi olan kandil simidi
pastanelerde yapılıyor ama artık evde yapmak da mümkün. Kandil simidinin
malzemeleri ve yapılışı şu şekildedir
Malzemeler
100 gram tereyağı
1 yumurta akı (hafifçe köpürülüp çırpılacak)
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı yoğurt
3 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1/4 su bardağı susam
1/4 su bardağı çörek
otu
Kandil Simidi Nasıl Yapılır?
Un, mahlep ve kabartma tozu ayrı bir kapta karıştırılır.
Margarini tel çırpıcı ile malzemelerin karışması sonucu pürüzsüz hale gelir. Ardından
yoğurt, yumurta sarısı, tuz ve şeker margarinin üzerine konur. Yoğrulur. Yoğrulma
sonucu kulak memesi şeklinde elde edilmiş ceviz büyüklüğündeki parçalar elde
yuvarlanır. Yuvarlanan parçalar uzun hamur haline getirilip 2 ucu
birleştirildi. Önce yumurta akına ardından susam ve çörek otuna bastırılır.
Tepsi yağlanıp tepsiye un serilir. Ardından simitleri dizilir. Fırına koyulur.
190 derece sıcaklıkta 15-17 dakikada pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra
soğumaya bırakılır. Ardından afiyetle yenilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder