3 Haziran 2020 Çarşamba

Kandil Simidi


Kandillerin vazgeçilmezi olan kandil simidi pastanelerde yapılıyor ama artık evde yapmak da mümkün. Kandil simidinin malzemeleri ve yapılışı şu şekildedir 



Malzemeler


100 gram tereyağı
1 yumurta akı (hafifçe köpürülüp çırpılacak)
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı yoğurt
3 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1/4 su bardağı susam
1/4  su bardağı çörek otu

Kandil Simidi Nasıl Yapılır?


Un, mahlep ve kabartma tozu ayrı bir kapta karıştırılır. Margarini tel çırpıcı ile malzemelerin karışması sonucu pürüzsüz hale gelir. Ardından yoğurt, yumurta sarısı, tuz ve şeker  margarinin üzerine konur. Yoğrulur. Yoğrulma sonucu kulak memesi şeklinde elde edilmiş ceviz büyüklüğündeki parçalar elde yuvarlanır. Yuvarlanan parçalar uzun hamur haline getirilip 2 ucu birleştirildi. Önce yumurta akına ardından susam ve çörek otuna bastırılır. Tepsi yağlanıp tepsiye un serilir. Ardından simitleri dizilir. Fırına koyulur. 190 derece sıcaklıkta 15-17 dakikada pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Ardından afiyetle yenilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder