Mantı hepimizin
sevdiği ve farklı şekilde yapılan bir tür olarak sofralarımızda kendi yerini
alan muhteşem Türk Yemeklerinden bir tanesidir. Böyle güzel bir yemek hem de
böyle farklı şekillerde sofraya gelirse bu iş tadından yenmez bir durum
alacaktır. Peki, bir mantı kaç farklı şekilde yapılabilir. Emin olun 10 dan
fazla şekilde mantı yapılabilir. Şimdi size küçük mantı tarifini anlatacağız.
Küçük mantı tarifi nedir ve avantajları nelerdir. Küçük mantı sadece küçük
kesildiği için bu şekil de adlandırılır. Bununla birlikte tadıda yemesi de
diğer türlere göre daha zevklidir. Küçük mantı tarifini anlattığımız bu yazıda malzemeler
ve neler koyulmalı gibi sizi aydınlatacak bilgileri çok geniş bir şekil de
anlatıp bu güzel yemeği tarifin sonunda birlikte başaracağız.
Malzemeler
5 kişilik küçük mantı tarifi
Hamuru için gerekli malzemeler
4 bardak ekmeklik un
2 adet yumurta
Tuz
Ilık su
Size suyun
miktarını 1 bardak gibi rakamlarla söyleyenlere kesinlikle inanmayınız. Su una
göre konur. Buna göre yapmamız gereken ılık su kullanmaktır. Unu da ekmeklik un
olarak tercih ederseniz hamuru açmak çok daha kolaydır.
Mantı İçi Hazırlamak İçin Gerekli Malzemeler
250 gram kıyma
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
Etin miktarı
size kalmış bir duru8mdur. İsterseniz daha fazla et de koymak sizlere kalmış
bir durumdur.
Sosu için
600 gram yoğurt
3 diş sarımsak
Nane
2 kaşık salça
2 kaşık tereyağı
Bu malzemeleri
kullanarak çok güzel bir sos hazırlamak sizlerin elinde olan bir durumdur. Siz
daha kalabalık ya da daha az bir sayıdaysanız istediğiniz şekil de malzeme
miktarını değiştirebilirsiniz.
Nasıl Hazırlanmalı Ve Pişirilmeli ?
Hamur yoğurarak
bu işe başlarsanız her şey daha kolay olacaktır. Hamuru yoğurmak için unu bir
demir kap içine koyuyoruz daha sonra yapmamız gereken yumurtayı katmak ve su
ile hamur kıvama gelene kadar yoğurmak. Bu işlemle ilk aşamayı yapmış oluyoruz.
Harcı katmak
ikinci aşamanız olacaktır. Harcı katmak için eti kasapta zırhladın bundan sonra
ince rendelenmiş soğanı katın ve diğer malzemelerle harç gibi yoğurun.
Bundan sonra
dinlenmiş hamurdan yapabileceğiniz en ince yufkayı yapmak sizlerin en zor iş
olacaktır. Yufkayı yaptıktan sonra ister kalıpla ister elle küçük küçük
mantıları hazırlayın bu hamur açmaktan çok daha kolay bir işlemdir.
Bu küçük
mantıları ister tavada kavurun ister kaynar suda haşlayın. Daha sonra sosu
hazırlayıp üstüne ekleyerek muhteşem bir mantı yemeğini hazırlamış olacaksınız. Sosu yapmak da kolaydır. Salça ve naneyi
güzelce kavurunca bundan sonra tereyağını da eritip kızartın ve mantının üstüne
boşaltın sarımsaklı yoğurtta üstüne konunca sos da hazır olmuş ve aşkı olan
mantıya kavuşmuş olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder