13 Haziran 2020 Cumartesi

Küçük Mantı Tarifi


Mantı hepimizin sevdiği ve farklı şekilde yapılan bir tür olarak sofralarımızda kendi yerini alan muhteşem Türk Yemeklerinden bir tanesidir. Böyle güzel bir yemek hem de böyle farklı şekillerde sofraya gelirse bu iş tadından yenmez bir durum alacaktır. Peki, bir mantı kaç farklı şekilde yapılabilir. Emin olun 10 dan fazla şekilde mantı yapılabilir. Şimdi size küçük mantı tarifini anlatacağız. Küçük mantı tarifi nedir ve avantajları nelerdir. Küçük mantı sadece küçük kesildiği için bu şekil de adlandırılır. Bununla birlikte tadıda yemesi de diğer türlere göre daha zevklidir. Küçük mantı tarifini anlattığımız bu yazıda malzemeler ve neler koyulmalı gibi sizi aydınlatacak bilgileri çok geniş bir şekil de anlatıp bu güzel yemeği tarifin sonunda birlikte başaracağız.


Malzemeler

5 kişilik küçük mantı tarifi
Hamuru için gerekli malzemeler
4 bardak ekmeklik un
2 adet yumurta
Tuz
Ilık su
Size suyun miktarını 1 bardak gibi rakamlarla söyleyenlere kesinlikle inanmayınız. Su una göre konur. Buna göre yapmamız gereken ılık su kullanmaktır. Unu da ekmeklik un olarak tercih ederseniz hamuru açmak çok daha kolaydır.

Mantı İçi Hazırlamak İçin Gerekli Malzemeler

250 gram kıyma
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
Etin miktarı size kalmış bir duru8mdur. İsterseniz daha fazla et de koymak sizlere kalmış bir durumdur.

Sosu için

600 gram yoğurt
3 diş sarımsak
Nane
2 kaşık salça
2 kaşık tereyağı

Bu malzemeleri kullanarak çok güzel bir sos hazırlamak sizlerin elinde olan bir durumdur. Siz daha kalabalık ya da daha az bir sayıdaysanız istediğiniz şekil de malzeme miktarını değiştirebilirsiniz.

Nasıl Hazırlanmalı Ve Pişirilmeli ?

Hamur yoğurarak bu işe başlarsanız her şey daha kolay olacaktır. Hamuru yoğurmak için unu bir demir kap içine koyuyoruz daha sonra yapmamız gereken yumurtayı katmak ve su ile hamur kıvama gelene kadar yoğurmak. Bu işlemle ilk aşamayı yapmış oluyoruz.
Harcı katmak ikinci aşamanız olacaktır. Harcı katmak için eti kasapta zırhladın bundan sonra ince rendelenmiş soğanı katın ve diğer malzemelerle harç gibi yoğurun.
Bundan sonra dinlenmiş hamurdan yapabileceğiniz en ince yufkayı yapmak sizlerin en zor iş olacaktır. Yufkayı yaptıktan sonra ister kalıpla ister elle küçük küçük mantıları hazırlayın bu hamur açmaktan çok daha kolay bir işlemdir.
Bu küçük mantıları ister tavada kavurun ister kaynar suda haşlayın. Daha sonra sosu hazırlayıp üstüne ekleyerek muhteşem bir mantı yemeğini hazırlamış olacaksınız.  Sosu yapmak da kolaydır. Salça ve naneyi güzelce kavurunca bundan sonra tereyağını da eritip kızartın ve mantının üstüne boşaltın sarımsaklı yoğurtta üstüne konunca sos da hazır olmuş ve aşkı olan mantıya kavuşmuş olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder