8 Haziran 2020 Pazartesi

Kıymalı Boşnak Mantısı Tarifi


Biz zamanın en büyük medeniyetleri için de yer alan Osmanlı devletinin birçok yere haki olma, devletin kültürü içinde büyük bir etkileşim olmuştur. Bu etkileşim birçok konuda olsa da bizler için bugün değineceğimiz nokta yemek konusudur. Şimdi anlatacağımız yemek tarifi de az önce anlattığımız etkileşim yoluyla oluşmuş bir durumdur. Yapımı güzel zevkli ve eğlenceli mantımızın yapılışına geçelim.


Malzemeler

4 kişilik kıymalı Boşnak mantısı malzemeleri:
Hamur için gereken malzemeler:
1 kilo gram un
Tuz
Su

Yemeklerde sizlere püf noktalar vereceğiz, bundan şüpheniz asla olmasın. Öncelikle şunu bilelim. Yemek yapmanın yarısı malzemeleri seçmektir. Birazdan malzemeleri açıklarken ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. Bir yemekte malzemeler ismi doğru olduktan sonra herhangi bir malzeme seçiminde ne olur. Öncelikle yemeğinizin tadı istediğiniz gibi ala olmaz. İkincisi yemeğiniz çabuk tat kaybına uğrar.
Üste hamur yapmak için gerekli malzemelere değinmiş burada yapmanız gereken tek malzeme seçimi undur. Sizler katkısız ve yeni bir un alırsanız işiniz baştan kolay olacaktır. Alacağınız katkılı bir unda hamuru açmak bile sizi bu işten bezdirebilir.

Hamuru İçin Gereken Malzemeler:

1 kilo gram kıyma
Tuz
Karabiber
1 tane kuru soğan
1 paket tereyağı

Bu yemeğin iç harcını hazırlamak için kıymamızı özel olarak koyun etinden elde edilmiş kıyma kullanmalıyız. Kıymanın taze etten olması lazım çünkü bayat et yemeğimize hiçbir şekilde tat ve lezzet vermez Kuru soğanımızın içi iyi olması lazım ve küp şekilde doğranması lazımdır. Son olarak tereyağını paket olarak kullanırsak, tarihi geçmemiş, yeni imal edilmiş olanlarından kullanırsak daha iyi olmuş olur.

Nasıl Pişirilir?

İlk aşama olarak mantımıza, hamurumuzu yaparak başlayalım. Mantımız güzel olsun istiyorsak hamuru özen vererek hazırlamalıyız. Temiz bir ortamda çalışmalıyız öncelikle temiz kabın içine unumuzu aktaralım; üzerine kendimize göre tuz ekleyelim birazda su ekleyip hamurumuzu kıvam tutana kadar yoğuralım ve hamurumuza güzel bir sekil verelim. Hamur hazırlandıktan sonra hamuru bir köseye koyup bekletelim daha sonra diğer işlerimize geçelim ve iç harcımızı yapmaya başlayalım.
İkinci aşama olarak ocağın üzerine temiz bir tencere koyalım ve tencerenin içine tereyağını koyup eritelim. Üzerine soğanları atıp kavuralım kavrulan soğanın üzerine kıymayı atalım, ikisini birlikte kavuralım. Daha sonra üzerine biraz tuz, biraz da karabiber ekleyip karıştıralım ve biraz soğumaya bırakalım
Son aşama olarak temiz bir alana un serpelim ve üzerine hamurumuzu açalım daha sonra keselim arasına yaptığımız harçtan yerleştirelim. Ağızlarını kapatalım. Daha sonra kaynar suyun içine atıp haşlayalım, çıkarıp bir kaba koyalım üzerine istediğiniz bir sostan yapıp dökebilirsiniz bu sizlerin tercihine bırakılmıştır. Böylelikle harika bir sunumda bulunalım herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder