28 Haziran 2020 Pazar

Patlıcanlı Köfte Tarifi


Sabah uyandığımız vakitten akşam yatana kadar hepimizin çok sorunu problemi vardır. bu problemlerden bir tanesi de özellikle ev kadınlarında bulunan günlük ne yemek yapsam sorunudur. Erkekler bunun bir sorun olmadığını söylerler ama akşam eve gelip de pilavı görünce yine mi pilav? diye sorarlar. Bu durumda kadınlarımızı çok rahatsız eder. Bu duruma düşmemek için hepimizin yapması gereken şey fazlaca yemek bilmek ve haftalık yemek planı şeklin de yapmaktır. Bu şekil de daha az tekrara düşerseniz, sizin de kafanız çok rahat eder. Sizler için menünüze ekleyeceğiniz harika bir yemek biliyoruz, bu yemek hem güzel hem de farklı ve sizlerin ömür boyu yapacağınız bir yemek olmaya dünden hazırlanmış sizde hazırsanız neden başlamıyoruz? Sizlere en basit tarifle bu işi çok kolay bir şekilde çözeceğiz.


Malzemeler

Patlıcanlı köfte insanlar tarafından sevilen bir yemektir. Eğer hayatınızda hiç tatmadıysanız şimdi size anlatacağım şekilde yapabilirsiniz. İlk olarak bu yemeğin püf noktalarından birisi malzemelerdir. Malzemeler herkes için çok önemli bir noktadır. Malzemelerin her zaman tazeliğine ve son kullanma tarihine dikkat etmezseniz lezzetli bir yemek çıkaramazsanız haydi yemeği anlatmaya başlayalım.

4 Kişilik Patlıcanlı Köfte Malzemeleri:

3 adet patlıcan
200 gr kıyma
1 adet yumurta
1 tane kuru soğan
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
1 demet maydanoz
1 adet domates
1 tane yeşilbiber
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Su
Sıvı yağ

Patlıcanlı köfte her zaman sevilen ve çok tercih edilen yemekler arasındadır. Bunun için bazı şeylere önem vermeliyiz. Mesela kıymayı koyun etinden kullanmalıyız. Sebzeleri taze olanından almalıyız salça olarak konserve kullanmazsak daha lezzetli olur.  Son olarak baharatlar konusunda her hangi bir miktar belirtmeye gerek yoktur. Her insan ailesinin damak zevkine göre kullanabilir.

Nasıl Pişirilir?

İlk aşama olarak bir derin kap alın ve kabın içine kıymayı koyun koyulan kıymayı tek başına yoğurun. Daha sonra içine rendelenmiş soğan katın ve tekrar iyice yoğurun. İçine tekrar yumurta galeta unu ve baharatları ekleyip yine karıştıralım ve karışan harcın içine ince ince doğranmış maydanozları dökelim ve hepsini iyice harmanlayalım.
İkinci aşama olarak harmanlanan köfteleri poşete sarıp buzdolabına koyup dinlendirelim. Dinlenen hamuru çıkaralım ve biraz bekletelim daha sonra patlıcanları alalım ve ince ve yuvarlak şekilde dilimleyelim. Daha sonra bir borcama alalım ve dibini yağlayalım yağlanan tepsinin dibine patlıcanları düzelim ve aralarına yaptığımız harçtan yerleştirelim ve üzerine domates ve biber dilip koyalım. Önceden ısınmış fırının içine koyalım ve pişirelim pişen patlıcanlı köfteleri servis tabağına yerleştirelim yanına pişmiş domates ve biber koyalım ve harika bir sunumda bulunalım herkese afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder