Sabah uyandığımız vakitten akşam yatana kadar hepimizin çok sorunu problemi
vardır. bu problemlerden bir tanesi de özellikle ev kadınlarında bulunan günlük
ne yemek yapsam sorunudur. Erkekler bunun bir sorun olmadığını söylerler ama
akşam eve gelip de pilavı görünce yine mi pilav? diye sorarlar. Bu durumda
kadınlarımızı çok rahatsız eder. Bu duruma düşmemek için hepimizin yapması
gereken şey fazlaca yemek bilmek ve haftalık yemek planı şeklin de yapmaktır. Bu
şekil de daha az tekrara düşerseniz, sizin de kafanız çok rahat eder. Sizler
için menünüze ekleyeceğiniz harika bir yemek biliyoruz, bu yemek hem güzel hem
de farklı ve sizlerin ömür boyu yapacağınız bir yemek olmaya dünden hazırlanmış
sizde hazırsanız neden başlamıyoruz? Sizlere en basit tarifle bu işi çok kolay
bir şekilde çözeceğiz.
Malzemeler
Patlıcanlı köfte insanlar tarafından sevilen bir yemektir. Eğer
hayatınızda hiç tatmadıysanız şimdi size anlatacağım şekilde yapabilirsiniz.
İlk olarak bu yemeğin püf noktalarından birisi malzemelerdir. Malzemeler herkes
için çok önemli bir noktadır. Malzemelerin her zaman tazeliğine ve son kullanma
tarihine dikkat etmezseniz lezzetli bir yemek çıkaramazsanız haydi yemeği
anlatmaya başlayalım.
4 Kişilik Patlıcanlı Köfte Malzemeleri:
3 adet
patlıcan
200 gr
kıyma
1 adet
yumurta
1 tane
kuru soğan
Galeta
unu
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul
biber
1 demet maydanoz
1 adet
domates
1 tane yeşilbiber
5 diş
sarımsak
1 yemek
kaşığı salça
Su
Sıvı yağ
Patlıcanlı köfte her zaman sevilen ve çok tercih edilen yemekler
arasındadır. Bunun için bazı şeylere önem vermeliyiz. Mesela kıymayı koyun
etinden kullanmalıyız. Sebzeleri taze olanından almalıyız salça olarak konserve
kullanmazsak daha lezzetli olur. Son
olarak baharatlar konusunda her hangi bir miktar belirtmeye gerek yoktur. Her
insan ailesinin damak zevkine göre kullanabilir.
Nasıl Pişirilir?
İlk aşama olarak bir derin kap alın ve kabın içine kıymayı koyun
koyulan kıymayı tek başına yoğurun. Daha sonra içine rendelenmiş soğan katın ve
tekrar iyice yoğurun. İçine tekrar yumurta galeta unu ve baharatları ekleyip
yine karıştıralım ve karışan harcın içine ince ince doğranmış maydanozları
dökelim ve hepsini iyice harmanlayalım.
İkinci aşama olarak harmanlanan köfteleri poşete sarıp buzdolabına
koyup dinlendirelim. Dinlenen hamuru çıkaralım ve biraz bekletelim daha sonra
patlıcanları alalım ve ince ve yuvarlak şekilde dilimleyelim. Daha sonra bir
borcama alalım ve dibini yağlayalım yağlanan tepsinin dibine patlıcanları düzelim
ve aralarına yaptığımız harçtan yerleştirelim ve üzerine domates ve biber dilip
koyalım. Önceden ısınmış fırının içine koyalım ve pişirelim pişen patlıcanlı köfteleri
servis tabağına yerleştirelim yanına pişmiş domates ve biber koyalım ve harika
bir sunumda bulunalım herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder