20 Haziran 2020 Cumartesi

Mozaik Kek Tarifi


Mozaik kek bizim ülkemizde pasta haneler de çok satılan ve meşhur bir kektir. Bu keki yemek için buradan pasta hanelere gitmenize gerek var mı bizce yok. Bu sözümüzü birazdan anlatacağımız tarif ve bu işin sonunda sizin de aynı keki yapmanızla kanıtlayacağız. Hem yapımı da düşündüğünüz kadar zor bir kek değil be hiç kek yapmadım diyen kişiler bile bu keki çok kolay bir şekil de yapabilir. Üstelik bizim insanımızın el lezzeti de her zaman bir başka olmuştur. Haydi gelin başlayalım.


Malzemeler

1 tane yumurta
1 çay bardağı seker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 bardak süt
2 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
2 yemek kaşığı kakao

 Malzemeler yemekte olsun kek yaparken olsun bir işin yarısıdır. Biz malzemeleri ne kadar özenle seçer ve yaptığımız keke uygun malzemeler kullanırsak yapacağımız iş o kadar mükemmel olur. Bunu özellikle bu işi ilk defa yapan kişiler için püf nokta olarak anlatalım. Bir kekte pastalık un da olsa olur, ekmeklik unda olsa olur. Yani evimde ekmeklik var yapılmaz demeyin. Sadece ekmeklik un biraz daha geç kıvam alır. Yumurta bile özenle seçilmesi gereken bir malzemedir. Elimizden geldiği kadar şarküteri ve benzeri yerlerden köy yumurtası bulmaya çalışalım bu yaptığımız kek de olağan üstü bir tat farkı yaratacaktır. Kabartma ve diğer arda kalan ürünlerde de son kullanma tarihi çok önemli bir yer tutar. Bu noktalara dikkat etmenizi sizlerden önemle rica ederiz.

Nasıl Pişirilir?

İlk aşama olarak bir kap alıyoruz ve temiz bir alana geçiyoruz ve büyün malzemeleri bir araya topluyoruz, kekimizi yapmaya başlayalım. Aldığımız kabın içine ilk önce yumurtaları kıralım ve mikser yardımıyla iyice çırpalım daha sonra biraz toz şeker ekleyelim ve krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. İyi bir kıvama geldikten sonra üzerine süt ve bir miktar sıvı yağ boca edelim ve tekrar karıştıralım.
İkinci asama olarak farklı bir kabın içine kabartma tozu ve vanilyayı karıştıralım. Üzerine bir paket kakao aktarıp karıştıralım ve bu ayrı yaptığımız malzemeyi diğer malzemelerle karıştırıp bir kek kalıbı alalım. hamuru kalıba boşaltalım daha sonra fırına pişmesi için bırakalım ve piştikten sonra çıkarıp soğumaya bırakalım ve dilimleyelim ve her hangi bir içeceğin yanında servis edebilirsiniz ve harika bir ikramda bulunmuş olursunuz herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder