Mozaik kek
bizim ülkemizde pasta haneler de çok satılan ve meşhur bir kektir. Bu keki
yemek için buradan pasta hanelere gitmenize gerek var mı bizce yok. Bu sözümüzü
birazdan anlatacağımız tarif ve bu işin sonunda sizin de aynı keki yapmanızla
kanıtlayacağız. Hem yapımı da düşündüğünüz kadar zor bir kek değil be hiç kek
yapmadım diyen kişiler bile bu keki çok kolay bir şekil de yapabilir. Üstelik
bizim insanımızın el lezzeti de her zaman bir başka olmuştur. Haydi gelin
başlayalım.
Malzemeler
1 tane yumurta
1 çay bardağı seker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 bardak süt
2 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Malzemeler yemekte olsun kek yaparken olsun
bir işin yarısıdır. Biz malzemeleri ne kadar özenle seçer ve yaptığımız keke
uygun malzemeler kullanırsak yapacağımız iş o kadar mükemmel olur. Bunu
özellikle bu işi ilk defa yapan kişiler için püf nokta olarak anlatalım. Bir
kekte pastalık un da olsa olur, ekmeklik unda olsa olur. Yani evimde ekmeklik
var yapılmaz demeyin. Sadece ekmeklik un biraz daha geç kıvam alır. Yumurta
bile özenle seçilmesi gereken bir malzemedir. Elimizden geldiği kadar şarküteri
ve benzeri yerlerden köy yumurtası bulmaya çalışalım bu yaptığımız kek de
olağan üstü bir tat farkı yaratacaktır. Kabartma ve diğer arda kalan ürünlerde
de son kullanma tarihi çok önemli bir yer tutar. Bu noktalara dikkat etmenizi
sizlerden önemle rica ederiz.
Nasıl Pişirilir?
İlk aşama
olarak bir kap alıyoruz ve temiz bir alana geçiyoruz ve büyün malzemeleri bir
araya topluyoruz, kekimizi yapmaya başlayalım. Aldığımız kabın içine ilk önce
yumurtaları kıralım ve mikser yardımıyla iyice çırpalım daha sonra biraz toz
şeker ekleyelim ve krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. İyi bir kıvama
geldikten sonra üzerine süt ve bir miktar sıvı yağ boca edelim ve tekrar
karıştıralım.
İkinci asama
olarak farklı bir kabın içine kabartma tozu ve vanilyayı karıştıralım. Üzerine
bir paket kakao aktarıp karıştıralım ve bu ayrı yaptığımız malzemeyi diğer
malzemelerle karıştırıp bir kek kalıbı alalım. hamuru kalıba boşaltalım daha
sonra fırına pişmesi için bırakalım ve piştikten sonra çıkarıp soğumaya
bırakalım ve dilimleyelim ve her hangi bir içeceğin yanında servis
edebilirsiniz ve harika bir ikramda bulunmuş olursunuz herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder