2 Haziran 2020 Salı

Kahveli Kek Tarifi


Kahve bizim için bir huzurdur. Çoğumuz günde bir bardak kahve içmeden kendimize gelemeyiz. Bununla birlikte kahveyi kekle bir oluşum içine sokup da hem keki hem de kahveyi bir arada tüketmeye ne dersiniz. Bence muhteşem bir seçenek olur. Sizlere bu muhteşem tarifi anlatalım mı? Daha önce size keklerle ilgili daha doğrusu tariflerle ilgili anlatmak istediğimiz bir konu var. Nette birçok site bu tarifleri yazıyor ve bunların için de sadece yazma için yazan arkadaşlar olması bize olan güveniniz de bir düşme yaratıyor. Biz sizler için en gerçekçi ve realite dolu bir tarif yazmak ve gün bittiğinde sizlerin sofraya en güzel keki koyması için elimizden geleni yapıyoruz. Şimdi sizlere muhteşem kahveli kek tarifini anlatalım ve beraber bu mutluluğu yaşayalım. Hadi başlayalım.


Malzemeler

10 Kişilik Kahveli Kek Tarifi Ve Gerekli Malzemeler

2. su bardağı yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 bardak kahve
1 bardak süt
3 bardak un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 bardak şeker
3 yumurta
 Bu malzemelerle kahveli kek yapabiliriz. Sizin dikkat etmeniz gereken durum şudur tadı güzel olsun diye sütü çok koymayın sert bir keke sahip olmuş olursunuz. Yağında fazlası kekin çabuk dağılmasına neden olur. Siz kişi sayısı olarak bundan daha az ya da daha çok bir sayı kullanırsanız. Ölçeklerde değişime gidebilir ve farklı ölçekte malzeme kullanabilirsiniz. Siz bunlara ek olarak kakao da kullanabilirsiniz. Biz en kolay olanı anlatıyoruz gelin nasıl yapılıp pişirildiğini anlatalım.

Nasıl Pişirilmeli?

Haydi, kızlar ve erkekler başlayalım. Bu işte ilk aşama olarak tuz, un ve şekeri karıştırmanız ve iyice birbirini yemesini sağlamanız gereklidir. Bu iş için karbonat da kullanalar olabilir ama biz kabartma tozunun olduğu yerde karbonatı kullanmıyoruz. O sizin tercihinize kalmış bir durumdur.
İkinci aşama olarak süt, sıvı yağ, kakao ve Türk kahvesini bir tavaya ekleyebilir içine de sütü aktarabilirsiniz. Bunun için süt yoksa su da kullanılabilir. Sizler eğer seviyorsanız tarçında bu aşamada eklenecek malzemeler arasındadır. Bunları hafiften ısıtın ama kaynatmayın ki donma olmasın.
En son aşama için ise yumurta, vanilyayı ve yoğurdu bir kaba koyun kıvama gelip de iyice karışana kadar çırpın. Sonra malzemeleri kek kalıbında birleştirip. Son kez karıştırdıktan sonra 180 derecelik fırına koyun ve yarım saat pişirin. Şimdiden yiyecek herkese afiyetler olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder