Size bugün harika bir insanın ismi ile anılan harika bir yemekten
bahsedeceğiz. Yemeğin ismine neden Mustafa paşa deniyor bunu bilmiyoruz ama
burada ki Mustafa paşanın Atatürk olduğunu biliyoruz. Tahminimizce atamızın en
sevdiği yemeklerden biri olduğu için bu isim verilmiş. Bizim asıl konumuzsa bu
yemek nasıl yapılır. Sizlere bu yemeğin nasıl yapıldığını en ince ayrıntısına
kadar anlatacağız ve sizlerin akşam masanıza bu yemeği koyacağız. Tabi ki bu
işlevi hep birlikte yapacağız. Sizler kendinize güvenin çünkü sizin
yapamayacağınız bir yemek olsa biz size tarifini yapmazdık. Sizin bugün ve
bundan sonraki süreçte akşam ne pişirsem, bugün de mi pilav yapacağım. Gibi
ikilemelerden kurtulmanız için elimizden geleni yapacağız. Kendinizi hazır
hissediyorsanız başlayalım.
Malzemeler
Bugün sizlere bu yemeğin nasıl yapıldığını hangi aşamalardan geçtiğini
ve en önemli püf noktalarından bahsedeceğim. İlk önce bütün yemekleri yaparken
dikkat etmemiz en gereken en önemli nokta malzemelerdir. Eğer malzemelere
alırken tarihine veya ürünlerin tazeliğine önem verirsek hem yemek daha kolay
olur hem de daha farklı lezzetler ortaya koymuş oluruz.
8 Kişilik Mustafa Pasa Köfte Malzemeleri:
500 gr
kıyma
2 parça
ekmek içi
2 tane
rendelenmiş soğan
2 tane
yumurta sarısı
1 demet
maydanoz
Sirke
Tuz
Bu tur yemekleri yapmaya kalkışırken kullandığımız malzemelerin
kalitesine ve son kullanma tarihine dikkat etmemiz gerekir çünkü bu yemekler
çok caba isteyen bir yemektir. Bu yüzden kullandığımız malzemelere özen
göstermeliyiz ve en taze olanlarını almalıyız. Kıymayı mesele yağlı olanından
alırsak yemeğe bütün lezzetini katmış olur. Sebzeleri taze olanlarından ve
baharatları kapalı poşetlerde olanlarından alırsak yemek harika olmuş olur.
Sosu İçin Gereken Malzemeler:
2 kaşık
tereyağı
2 kaşık
un
2 kaşık
sirke
2 çay
bardağı ceviz
4 diş
sarımsak
Bu yemeğin içinde tereyağını
kullanırken içinde trans yağ olmayanından kullanırsak sizin için daha iyi
olur. Unu özel olarak pastalık un
kullanırsak daha doğru bir tercih yapmış oluruz. cevizi özel ezilmiş olanından
almalıyız.
Nasıl Pişirilir?
İkinci aşama olarak ilk önce bir kabın içine kıyma konulur ve kıyma
sade bir şekilde iyice yoğrulur. Daha sonra üzerine baharatlar eklenir ve
tekrar yoğrulur. Sonra bir tava ocağın üzerine konulur ve içine yağ boca
edilir. İçine hazırladığımız kıyma konulup arkası ve önü pişirilir.
İkinci aşama olarak başka bir tava alınır ve içine tereyağı konulur
eridikten sonra içine un katılıp iyice kavrulur. Kavrulan unun üzerine
rendelenmiş sarımsak sirke ve su dökülerek koyu kıvamın a gelene kadar sos
haline getirilir daha sonra köftelerin üzerine gezdirilir. Üzerine ceviz serpilir, son olarak servis
tabaklarına yerleştirilip güzel bir şekilde yenilir herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder