22 Haziran 2020 Pazartesi

Mustafa Paşa Köfte Tarifi


Size bugün harika bir insanın ismi ile anılan harika bir yemekten bahsedeceğiz. Yemeğin ismine neden Mustafa paşa deniyor bunu bilmiyoruz ama burada ki Mustafa paşanın Atatürk olduğunu biliyoruz. Tahminimizce atamızın en sevdiği yemeklerden biri olduğu için bu isim verilmiş. Bizim asıl konumuzsa bu yemek nasıl yapılır. Sizlere bu yemeğin nasıl yapıldığını en ince ayrıntısına kadar anlatacağız ve sizlerin akşam masanıza bu yemeği koyacağız. Tabi ki bu işlevi hep birlikte yapacağız. Sizler kendinize güvenin çünkü sizin yapamayacağınız bir yemek olsa biz size tarifini yapmazdık. Sizin bugün ve bundan sonraki süreçte akşam ne pişirsem, bugün de mi pilav yapacağım. Gibi ikilemelerden kurtulmanız için elimizden geleni yapacağız. Kendinizi hazır hissediyorsanız başlayalım.


Malzemeler

Bugün sizlere bu yemeğin nasıl yapıldığını hangi aşamalardan geçtiğini ve en önemli püf noktalarından bahsedeceğim. İlk önce bütün yemekleri yaparken dikkat etmemiz en gereken en önemli nokta malzemelerdir. Eğer malzemelere alırken tarihine veya ürünlerin tazeliğine önem verirsek hem yemek daha kolay olur hem de daha farklı lezzetler ortaya koymuş oluruz.

8 Kişilik Mustafa Pasa Köfte Malzemeleri:

500 gr kıyma
2 parça ekmek içi
2 tane rendelenmiş soğan
2 tane yumurta sarısı
1 demet maydanoz
Sirke
Tuz
Bu tur yemekleri yapmaya kalkışırken kullandığımız malzemelerin kalitesine ve son kullanma tarihine dikkat etmemiz gerekir çünkü bu yemekler çok caba isteyen bir yemektir. Bu yüzden kullandığımız malzemelere özen göstermeliyiz ve en taze olanlarını almalıyız. Kıymayı mesele yağlı olanından alırsak yemeğe bütün lezzetini katmış olur. Sebzeleri taze olanlarından ve baharatları kapalı poşetlerde olanlarından alırsak yemek harika olmuş olur.

Sosu İçin Gereken Malzemeler:

2 kaşık tereyağı
2 kaşık un
2 kaşık sirke
2 çay bardağı ceviz
4 diş sarımsak

 Bu yemeğin içinde tereyağını kullanırken içinde trans yağ olmayanından kullanırsak sizin için daha iyi olur.  Unu özel olarak pastalık un kullanırsak daha doğru bir tercih yapmış oluruz. cevizi özel ezilmiş olanından almalıyız.

Nasıl Pişirilir?

İkinci aşama olarak ilk önce bir kabın içine kıyma konulur ve kıyma sade bir şekilde iyice yoğrulur. Daha sonra üzerine baharatlar eklenir ve tekrar yoğrulur. Sonra bir tava ocağın üzerine konulur ve içine yağ boca edilir. İçine hazırladığımız kıyma konulup arkası ve önü pişirilir.
İkinci aşama olarak başka bir tava alınır ve içine tereyağı konulur eridikten sonra içine un katılıp iyice kavrulur. Kavrulan unun üzerine rendelenmiş sarımsak sirke ve su dökülerek koyu kıvamın a gelene kadar sos haline getirilir daha sonra köftelerin üzerine gezdirilir.  Üzerine ceviz serpilir, son olarak servis tabaklarına yerleştirilip güzel bir şekilde yenilir herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder