25 Haziran 2020 Perşembe

Orta Asya Pilavı Tarifi


En sevdiğimiz yemeklerin başında Türkiye halkı olarak pilav gelir. Pilav bizim binlerce yıldır yaptığımız bir yemektir. Evet, yanlış duymadınız. Bizim orta Asya da yaşayan atalarımızdan kalma bir yemektir. Onlar bizlere kültür mirası olarak bıraktıkları yemeklerin başında gelir pilav. Bugün sizlere atalarımızın yaptığı gibi pilav pişirmeyi anlatacağız. Tabi ki asırlar öncesi gibi birebir olmaz ama o pilava yaklaşabildiğimiz kadar yaklaşmaya çalışacağız. Sizler merak etmeyin ve başaracağınıza inanın sizler için çok kolay bir yemek olacaktır. Türkiye topraklarında pilav her annenin erkeğin yemek yapmak isteyen herkesin yaptığı ve el lezzetini kattığı bir yemek olduğu için siz bize biz size çok güvenirsek bu iş daha kolay olacaktır. Evet, bence hazırsınız biz de hazırız bence artık başlayalım.



Malzemeler

Yemekleri yemek yapan baş mimarlar tabi ki malzemelerdir. Bir yemekte ne kadar usta olursanız olun eğer ki malzeme seçimini doğru yapmazsanız yemeğiniz güzel olmayacaktır. Onun için başlıca dikkat etmemiz gereken malzemelerin güzel olması ve taze olmasıdır. Bazı yemeklerde bayat malzeme gerekli iken ya taze olsa ne olur demeyin o yemek öyle güzel olur öyle yapın. Sevgili okurlarımız buyurun malzemelere bakalım.

6 Kişilik Orta Asya Pilavı Malzemeleri

400 gram kuzu eti
 2 tane soğan
1 bardak üzüm
3 domates
750 gram pirinç
1 bardak yağ
Tuz

Malzeme olarak çok geniş olan bir yemeğimiz değildir. Standart etli pilav malzemeleriyle aşağı yukarı aynı şekil de yapılmaktadır. Sadece et olarak burada her et değil kuzu eti kullanmanız gerekmektedir. Diğer malzemelerde sıradan malzemeler de olur. Bir önemli noktada mümkünse pirinçte baldo pirinç tercih ederseniz sizler için çok iyi olur. Yemeğiniz tat olarak başka güzel bir tat verir.

Nasıl Pişirilmelidir?

Bu yemeğimizin pişirme aşaması çok kolay olmakla birlikte asıl orta Asya pilavı odun ateşinde ocakta pişer ama biz apartmanın 8. katında bu ocağı bulamayacağımıza göre normal yapalım.
Aşama aşama olarak basit bir şekil de açık ve en geniş haliyle sizlere anlatmayı deneyeceğiz.
İlk olarak yağı tencereye koyun ve ısıtın. Bu aşamadan sonra içine soğanları atın ama sakın tüm olarak değil doğrayarak atın. Soğan biraz kavrulduktan sonra 1 kaç dakika sonra içine eti ilave edin.  Etle soğanı güzelce kavurun. Sonra içinde rendelenmiş domatesleri atıp tencerenin kapağını kapatın. Etin ve domatesin suyu iyice harmanlansın.
Son aşama olarak yapmamız gereken işlem çok basittir. Etler pişmeye yakın içine pirinci ekleyin ve suyunu koyun işte son aşamamız da tamamdır. Sonrasında yine kapağı kapatın ve bu harika pilavın pişmesi için ateşi kısın ki yavaş yavaş daha hoş pişsin. Yanında da ne olsa gider ama madem orta Asya pilavı yaptık buz gibi ayran ve salata harika olur afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder