En sevdiğimiz
yemeklerin başında Türkiye halkı olarak pilav gelir. Pilav bizim binlerce yıldır
yaptığımız bir yemektir. Evet, yanlış duymadınız. Bizim orta Asya da yaşayan
atalarımızdan kalma bir yemektir. Onlar bizlere kültür mirası olarak
bıraktıkları yemeklerin başında gelir pilav. Bugün sizlere atalarımızın yaptığı
gibi pilav pişirmeyi anlatacağız. Tabi ki asırlar öncesi gibi birebir olmaz ama
o pilava yaklaşabildiğimiz kadar yaklaşmaya çalışacağız. Sizler merak etmeyin
ve başaracağınıza inanın sizler için çok kolay bir yemek olacaktır. Türkiye
topraklarında pilav her annenin erkeğin yemek yapmak isteyen herkesin yaptığı
ve el lezzetini kattığı bir yemek olduğu için siz bize biz size çok güvenirsek
bu iş daha kolay olacaktır. Evet, bence hazırsınız biz de hazırız bence artık
başlayalım.
Malzemeler
Yemekleri yemek
yapan baş mimarlar tabi ki malzemelerdir. Bir yemekte ne kadar usta olursanız
olun eğer ki malzeme seçimini doğru yapmazsanız yemeğiniz güzel olmayacaktır.
Onun için başlıca dikkat etmemiz gereken malzemelerin güzel olması ve taze
olmasıdır. Bazı yemeklerde bayat malzeme gerekli iken ya taze olsa ne olur
demeyin o yemek öyle güzel olur öyle yapın. Sevgili okurlarımız buyurun
malzemelere bakalım.
6 Kişilik Orta Asya Pilavı Malzemeleri
400 gram kuzu eti
2
tane soğan
1 bardak üzüm
3 domates
750 gram pirinç
1 bardak yağ
Tuz
Malzeme olarak
çok geniş olan bir yemeğimiz değildir. Standart etli pilav malzemeleriyle aşağı
yukarı aynı şekil de yapılmaktadır. Sadece et olarak burada her et değil kuzu
eti kullanmanız gerekmektedir. Diğer malzemelerde sıradan malzemeler de olur.
Bir önemli noktada mümkünse pirinçte baldo pirinç tercih ederseniz sizler için
çok iyi olur. Yemeğiniz tat olarak başka güzel bir tat verir.
Nasıl Pişirilmelidir?
Bu yemeğimizin
pişirme aşaması çok kolay olmakla birlikte asıl orta Asya pilavı odun ateşinde
ocakta pişer ama biz apartmanın 8. katında bu ocağı bulamayacağımıza göre
normal yapalım.
Aşama aşama
olarak basit bir şekil de açık ve en geniş haliyle sizlere anlatmayı
deneyeceğiz.
İlk olarak yağı
tencereye koyun ve ısıtın. Bu aşamadan sonra içine soğanları atın ama sakın tüm
olarak değil doğrayarak atın. Soğan biraz kavrulduktan sonra 1 kaç dakika sonra
içine eti ilave edin. Etle soğanı
güzelce kavurun. Sonra içinde rendelenmiş domatesleri atıp tencerenin kapağını
kapatın. Etin ve domatesin suyu iyice harmanlansın.
Son aşama
olarak yapmamız gereken işlem çok basittir. Etler pişmeye yakın içine pirinci
ekleyin ve suyunu koyun işte son aşamamız da tamamdır. Sonrasında yine kapağı kapatın
ve bu harika pilavın pişmesi için ateşi kısın ki yavaş yavaş daha hoş pişsin. Yanında
da ne olsa gider ama madem orta Asya pilavı yaptık buz gibi ayran ve salata
harika olur afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder