23 Haziran 2020 Salı

Muzlu Kek Tarifi


Kek ve meyvelerin karışımı denilince hepimizin aklına muzlu kek gelir. Muzlu kek öyle güzel bir tada sahiptir ki yemeye de yapmaya da bir türlü doyamayız. Sizlere bu muzlu kekin en iyi tarifini vereceğiz, yaptığımız kek hem menünüze girecek hem de aileniz ve ya misafirleriniz bu keki kimin için yapıyorsanız onları çok etkileyecektir. Kekin yapımı güzelliğine nazaran çok kolay bir kektir. Yani hayatında hiç kek yapmamış bir kişi bile tarifimizi harfiyen uygularsa çok kolay bir şekil de buy işi başarabilir. Sizler hazırsanız başlayalım.



MALZEMELER

6 KİŞİLİK MUZLU KEK TARİFİNİN MALZEMELERİ

Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
2 adet olgunlaşmış muz
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Malzeme bir keki masaya koyma işleminde yüzde ellik kısmı oluşturur. Siz birazdan anlatacağımız püf noktalara ne kadar bağlı kalırsanız, bu işi başarmanızda o kadar kolay olacaktır.
Öncelikle un meselesi; un bir kekin ilk malzemesi ve ana malzemesidir. Böyle önemli bir malzemeyi de dikkatli seçmenizde yarar vardır. Böyle pasta tarzı bir kek yapıyorsanız, hazır pastalık undan kullanmanızda fayda vardır. Ekmeklik unda sizin işinizi görür ama ekmeklik unlarda karışım çok fazla olduğu için sizi yorabilir. Muzlarında ne çok yeni ne de küflenmeye yakın olanını tercih etmeyin. Sizler tam orta kıvam da bir ithal muzla bu işi daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
Süt de bir diğer önemli noktamızdır. Hazır sütle bu işi yapmak isteyen kişiler yapabilirler ama imkânı olan kişiler köy sütü kullansınlar bu onlar için daha güzel bir tada kavuşma basamaklarından bir tanesi olacaktır.

Muzlu Kekin Yapılışı;

İlk aşama olarak derin bir kaba olgunlaşmış muzları koyup ezelim, şeker ve yumurtayı başka kapta iyice çırpalım bu işlem 3-4 dakika durmaksızın devam etmelidir. Sonra ezdiğimiz muzların içine sıvı yağ ekleyip karıştırma işlemine devam edelim, içine kabartma tozunu, unu, vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Sonra iki karışımı birleştirerek kıvamını alıncaya kadar karıştıralım.
Son aşama olarak kek kalıbını yağlayarak önceden 180 derecede ısıttığımız fırında tahmini 40-50 dk. kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra isteğe göre süsleyebilirsiniz. Süsleme kısmında üzerine muzla süsleyebilirsiniz. Ailenizle yiyeceğiniz ya da misafirlerinizi etkileyebileceğiniz bir tarif herkese afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder