Kek ve
meyvelerin karışımı denilince hepimizin aklına muzlu kek gelir. Muzlu kek öyle
güzel bir tada sahiptir ki yemeye de yapmaya da bir türlü doyamayız. Sizlere bu
muzlu kekin en iyi tarifini vereceğiz, yaptığımız kek hem menünüze girecek hem
de aileniz ve ya misafirleriniz bu keki kimin için yapıyorsanız onları çok
etkileyecektir. Kekin yapımı güzelliğine nazaran çok kolay bir kektir. Yani
hayatında hiç kek yapmamış bir kişi bile tarifimizi harfiyen uygularsa çok
kolay bir şekil de buy işi başarabilir. Sizler hazırsanız başlayalım.
MALZEMELER
6 KİŞİLİK MUZLU KEK TARİFİNİN MALZEMELERİ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
2 adet olgunlaşmış muz
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Malzeme bir keki masaya koyma işleminde yüzde
ellik kısmı oluşturur. Siz birazdan anlatacağımız püf noktalara ne kadar bağlı
kalırsanız, bu işi başarmanızda o kadar kolay olacaktır.
Öncelikle un
meselesi; un bir kekin ilk malzemesi ve ana malzemesidir. Böyle önemli bir
malzemeyi de dikkatli seçmenizde yarar vardır. Böyle pasta tarzı bir kek
yapıyorsanız, hazır pastalık undan kullanmanızda fayda vardır. Ekmeklik unda
sizin işinizi görür ama ekmeklik unlarda karışım çok fazla olduğu için sizi
yorabilir. Muzlarında ne çok yeni ne de küflenmeye yakın olanını tercih
etmeyin. Sizler tam orta kıvam da bir ithal muzla bu işi daha lezzetli bir hale
getirebilirsiniz.
Süt de bir
diğer önemli noktamızdır. Hazır sütle bu işi yapmak isteyen kişiler
yapabilirler ama imkânı olan kişiler köy sütü kullansınlar bu onlar için daha
güzel bir tada kavuşma basamaklarından bir tanesi olacaktır.
Muzlu Kekin Yapılışı;
İlk aşama
olarak derin bir kaba olgunlaşmış muzları koyup ezelim, şeker ve yumurtayı
başka kapta iyice çırpalım bu işlem 3-4 dakika durmaksızın devam etmelidir.
Sonra ezdiğimiz muzların içine sıvı yağ ekleyip karıştırma işlemine devam edelim,
içine kabartma tozunu, unu, vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Sonra
iki karışımı birleştirerek kıvamını alıncaya kadar karıştıralım.
Son aşama
olarak kek kalıbını yağlayarak önceden 180 derecede ısıttığımız fırında tahmini
40-50 dk. kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra isteğe göre süsleyebilirsiniz.
Süsleme kısmında üzerine muzla süsleyebilirsiniz. Ailenizle yiyeceğiniz ya da
misafirlerinizi etkileyebileceğiniz bir tarif herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder