27 Haziran 2020 Cumartesi

Patatesli Mantı Tarifi


Bugün akşam yemeğimiz de mantı yapmaya ne dersiniz. Biz sizler için harika bir mantı tarifi biliyoruz. Yapması yemesinden kolay olan bu mantımızı, bir yapan bir daha bırakamıyor. Sizlerin her gün farklı yemek yapmak istediğini, masanızda bütün övgüleri toplamak istediğini çok iyi biliyoruz. O zaman ne bekliyoruz; haydi, başlayalım.



Malzemeler

Malzeme sadece mantıda değil bütün yemeklerde püf noktadır. Malzemeleri ne kadar dikkat ederek seçerseniz, yemeğiniz de bir o kadar güzel olacaktır. Sizlere malzemelerin ve dâhilinde pişirme gibi noktaların püf noktalarını tarifimizin içinde vereye deva edeceğiz.

4 Kişilik Patatesli Mantı Malzemeleri:

Hamur İçin Gereken Malzemeler:

2 su bardağı un
1 tane yumurta
Tuz
Su

Mantı malzemeleri etiyle, unuyla çok fazla sayıdadır. Bizler sizlerden gözünüzü korkutmamanızı istiyoruz.  Burada biz varız, sizinle bu işi beraber başaracağız. Öncelikle un seçimi, usta bir aşçının dikkat etmesi gereken bir noktadır. Undan anlıyorsanız, katkısız un seçin bu mantının görüntüsü ve tadı için çok önemlidir. Un ana malzemedir, bunun yanında birçok küçük malzemeye de dikkat edin. Yumurtaları köy yumurtasından bulabiliyorsanız tercih edin. Paketli ürünlerin tarihine iyi bakın.

Patatesli Mantı İç Harcı İçin Gereken Malzemeler:

1 tane kuru soğan
3 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ

Harç için en önemli nokta ettir. Biz yemeğimizde etimizi kıyma olarak kullanacağız. Onun için zırhtan geçen etin kıvam bulmasına dikkat edin. Birkaç sebze de burada yer alıyor. Küflenmemiş ve taze olduğu sürece yeterlidir.

Patatesli Mantı Sosu İçin Gereken Malzemeler:

Tereyağı
Kuru nane
Sarımsak
Yoğurt
Kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı salça

Sos yapmak düşündüğünüz kadar zor bir değildir. Burada üç malzemenin seçimine dikkat ettiğiniz zaman bu işin üstesinden zaten gelmiş olursunuz. İlk işimiz yoğurdu bulabilirsek köy yoğurdu kullanmak olacaktır. Naneleri paketli alacaksanız tarihi bizim için önemlidir. Son olarak salçayı da ev salçası varsa kullanalım bu iş bu kadar kolay olacaktır.

Nasıl Pişirilir?

İlk aşama olarak hamurumuzu hazırlayalım sonra bir adet temiz kap alalım. İçine yumurtalarımızı kıralım çırpıcı yardımı ile yumurtaları karıştırıp kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra üzerine biraz un ekleyin ve tekrar karıştırın üzerine su ekleyip, yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım ve biraz da tuz ekleyip tekrar yoğuralım. Hamur kıvamını aldıktan sonra bir köşeye koyup dinlenmeye bırakalım ve hamur biraz kendini toparlasın.
İkinci aşama olarak patatesli mantımızın iç harcını hazırlamaya başlayalım. Bir tane tencere alalım içine biraz sıvı yağ ekleyelim ve yağ biraz kavrulduktan sonra üzerine kup seklinde doğranmış soğanları aktaralım.
 Bir güzel kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine önceden haşlanmış patates koyup içinde ezelim; üzerine baharat olarak tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım daha sonra dinlenmeye bıraktığımız hamuru bezeler halinde ayıralım.
 Açıp yufka haline getirelim, açtığımız yufkayı kup halinde keselim içine hazırladığımız harçtan koyalım ve yaptıklarımızı bir tabağın içine aktaralım.
Son aşama olarak farklı bir kâse alalım ve kâsenin içine biraz yoğurt koyup karıştıralım. Karıştırılan yoğurtun içine bir miktar eritilmiş tereyağı koyup tekrar karıştıralım. Daha sonra üzerine sarımsak ezip atalım.
 Birazda salçayı sos haline getirip dökelim; son olarak kuru nane ve pul biber döküp karıştıralım. Sonunda sosumuz hazır. Hazırlanan sosu, kızartılan mantı hamurunun üzerine döküp servis tabaklarına koyalım en son güzel bir sunumda bulunalım herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder