Bugün
akşam yemeğimiz de mantı yapmaya ne dersiniz. Biz sizler için harika bir mantı
tarifi biliyoruz. Yapması yemesinden kolay olan bu mantımızı, bir yapan bir
daha bırakamıyor. Sizlerin her gün farklı yemek yapmak istediğini, masanızda
bütün övgüleri toplamak istediğini çok iyi biliyoruz. O zaman ne bekliyoruz;
haydi, başlayalım.
Malzemeler
Malzeme
sadece mantıda değil bütün yemeklerde püf noktadır. Malzemeleri ne kadar dikkat
ederek seçerseniz, yemeğiniz de bir o kadar güzel olacaktır. Sizlere
malzemelerin ve dâhilinde pişirme gibi noktaların püf noktalarını tarifimizin
içinde vereye deva edeceğiz.
4 Kişilik Patatesli Mantı Malzemeleri:
Hamur İçin Gereken Malzemeler:
2 su bardağı un
1 tane yumurta
Tuz
Su
Mantı
malzemeleri etiyle, unuyla çok fazla sayıdadır. Bizler sizlerden gözünüzü
korkutmamanızı istiyoruz. Burada biz
varız, sizinle bu işi beraber başaracağız. Öncelikle un seçimi, usta bir
aşçının dikkat etmesi gereken bir noktadır. Undan anlıyorsanız, katkısız un
seçin bu mantının görüntüsü ve tadı için çok önemlidir. Un ana malzemedir,
bunun yanında birçok küçük malzemeye de dikkat edin. Yumurtaları köy
yumurtasından bulabiliyorsanız tercih edin. Paketli ürünlerin tarihine iyi
bakın.
Patatesli Mantı İç Harcı İçin Gereken Malzemeler:
1 tane kuru soğan
3 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Harç
için en önemli nokta ettir. Biz yemeğimizde etimizi kıyma olarak kullanacağız.
Onun için zırhtan geçen etin kıvam bulmasına dikkat edin. Birkaç sebze de
burada yer alıyor. Küflenmemiş ve taze olduğu sürece yeterlidir.
Patatesli Mantı Sosu İçin Gereken Malzemeler:
Tereyağı
Kuru nane
Sarımsak
Yoğurt
Kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı salça
Sos yapmak düşündüğünüz kadar zor bir
değildir. Burada üç malzemenin seçimine dikkat ettiğiniz zaman bu işin
üstesinden zaten gelmiş olursunuz. İlk işimiz yoğurdu bulabilirsek köy yoğurdu
kullanmak olacaktır. Naneleri paketli alacaksanız tarihi bizim için önemlidir.
Son olarak salçayı da ev salçası varsa kullanalım bu iş bu kadar kolay
olacaktır.
Nasıl Pişirilir?
İlk
aşama olarak hamurumuzu hazırlayalım sonra bir adet temiz kap alalım. İçine
yumurtalarımızı kıralım çırpıcı yardımı ile yumurtaları karıştırıp kıvamına
gelene kadar karıştırın. Daha sonra üzerine biraz un ekleyin ve tekrar
karıştırın üzerine su ekleyip, yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım ve biraz da tuz
ekleyip tekrar yoğuralım. Hamur kıvamını aldıktan sonra bir köşeye koyup
dinlenmeye bırakalım ve hamur biraz kendini toparlasın.
İkinci
aşama olarak patatesli mantımızın iç harcını hazırlamaya başlayalım. Bir tane
tencere alalım içine biraz sıvı yağ ekleyelim ve yağ biraz kavrulduktan sonra
üzerine kup seklinde doğranmış soğanları aktaralım.
Bir güzel kavuralım. Kavrulan soğanların
üzerine önceden haşlanmış patates koyup içinde ezelim; üzerine baharat olarak tuz
ve karabiber ekleyip karıştıralım daha sonra dinlenmeye bıraktığımız hamuru
bezeler halinde ayıralım.
Açıp yufka haline getirelim, açtığımız yufkayı
kup halinde keselim içine hazırladığımız harçtan koyalım ve yaptıklarımızı bir
tabağın içine aktaralım.
Son
aşama olarak farklı bir kâse alalım ve kâsenin içine biraz yoğurt koyup
karıştıralım. Karıştırılan yoğurtun içine bir miktar eritilmiş tereyağı koyup
tekrar karıştıralım. Daha sonra üzerine sarımsak ezip atalım.
Birazda salçayı sos haline getirip dökelim;
son olarak kuru nane ve pul biber döküp karıştıralım. Sonunda sosumuz hazır.
Hazırlanan sosu, kızartılan mantı hamurunun üzerine döküp servis tabaklarına
koyalım en son güzel bir sunumda bulunalım herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder