Bir köftemiz var ki hem görüntüsü hem de tadı sizleri kendinizden
almaya yetecek kadar güzel ve benzersiz. Bu yemeği nasıl yapacağınız hakkında
hiçbir fikriniz olmayabilir. Merak etmeyin bugün siz sevgili okuyucularımız ve
biz sizlerle bu yemeği pişirmeyi başaracağız. Siz hem bugün hem de bugünden
sonra sürekli halde bu yemeği aile masanıza koyup bütün öpücükleri alacaksınız.
Hele ki çocuklarınız varsa onlar bu köftenin görüntüsüne bayılacak ve sizi
yılın annesi seçmeleri yakın bir durum.
sizler için bundan daha güzel bir durum varsa o da kendinize sorduğunuz
bugün ne pişirsem sorusunun cevabını bulmuş olmanızdır. Sizler bu yemeği
yapmaya hazırsanız biz de söz veriyoruz siz bugün bu yemeği yapacaksınız. Size
en basit ve en geniş haliyle tarif edeceğimiz bu yemeğe gelin başlayalım.
MALZEMELER
Bazı insanlar yemek yapmayı ve bunun yanı sıra yemek yemeyi çok
severler bu yüzden sürekli farklı tarifler öğrenmek isterler. Bende sizlere
bugün yapması çok kolay olan ve sizleri hiç bir şekil de yormayacak yemek
tarifi vereceğim. Bu yemeğin adı misket köfte hazırlanışı veya yenilişi
mükemmel olan bir yemektir herkes tarafından sevilen ve ege bölgesine ait olan
bir yemektir. Bu yemek herkes tarafından yapılan ve önem gösterilen bir yemek
olarak ta bilinir o zaman haydi sizlere biraz malzemelerinden ve yapılışından
bahsedelim.
4 Kişilik Misket Köfte Malzemeleri:
500 gr
kıyma
2 tane
yumurta
2 tane
kuru soğan
4 yemek
kaşığı galeta unu
1 demet
maydanoz
Kekik
Kimyon
Tuz
Karabiber
Bu yemeği yaparken bazı malzemelere dikkat etmeliyiz ve özel olarak
yaptırmalıyız aldığımız malzemelerin tarihine de özen göstermeliyiz mesela bu
yemekte kıymayı önceden özel olarak hazırlatmalıyız. Unu katkısız undan
seçmeliyiz. Sebzeleri özel olarak manavdan kendimiz seçmeliyiz ve aldığımız
baharat ürünlerinin pakette olmasına dikkat etmeliyiz. İlk olarak ürünlerin
taze olup olmadığına dikkat etmeliyiz ve özen göstermeliyiz.
Nasıl Pişirilir?
İlk aşama olarak bir temiz tezgâhın üzerine bir adet kap alın ve kabın
içine kıymayı koyun daha sonra kıymayı biraz kendi halinde yoğurun ve kıymaya
şekil verin yoğrulan kıymanın içine aynı bir kâsede kırılıp çırpılmış yumurtayı
ekleyin ve tekrar yoğurun. İyice yoğurup da şekillendirdikten sonra üzerine
tekrar önceden rendelenmiş kuru soğan eklenip ve iyice yoğurun.
İkinci aşama olarak yoğrulan kıymanın üzerine ince bir şekilde
kıyılmış maydanozları aktarın ve tekrar iyice yoğurun daha sonra üzerine 4
yemek kaşığı galeta ununu ilave edin ve tekrar harmanlayın. Sonra üzerine tuz
ve baharatları ekleyin hazırlanan harcı beş dakika daha yoğuralım ve bir müddet
dinlenmeye bırakalım.
Üçüncü aşama olarak hazırlanan harcı avucumuzun içinde misket
büyüklüğünde yuvarlayalım ve yuvarlanan köfteleri farklı bir kaba koyalım daha
sonra şekillenen misket köfteleri önceden ocağın üstüne konulmuş kızgın yağı
içine aktaralım ve iyice kızartalım. Kızaran misket köfteleri fazla yağlı
olasın diye borcam içine serilen kâğıt havlunun üzerine aktaralım. Daha sonra
köfteleri servis tabağına koyup sıcak serviste bulunalım herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder