19 Haziran 2020 Cuma

Misket Köfte Tarifi


Bir köftemiz var ki hem görüntüsü hem de tadı sizleri kendinizden almaya yetecek kadar güzel ve benzersiz. Bu yemeği nasıl yapacağınız hakkında hiçbir fikriniz olmayabilir. Merak etmeyin bugün siz sevgili okuyucularımız ve biz sizlerle bu yemeği pişirmeyi başaracağız. Siz hem bugün hem de bugünden sonra sürekli halde bu yemeği aile masanıza koyup bütün öpücükleri alacaksınız. Hele ki çocuklarınız varsa onlar bu köftenin görüntüsüne bayılacak ve sizi yılın annesi seçmeleri yakın bir durum.  sizler için bundan daha güzel bir durum varsa o da kendinize sorduğunuz bugün ne pişirsem sorusunun cevabını bulmuş olmanızdır. Sizler bu yemeği yapmaya hazırsanız biz de söz veriyoruz siz bugün bu yemeği yapacaksınız. Size en basit ve en geniş haliyle tarif edeceğimiz bu yemeğe gelin başlayalım.

MALZEMELER

Bazı insanlar yemek yapmayı ve bunun yanı sıra yemek yemeyi çok severler bu yüzden sürekli farklı tarifler öğrenmek isterler. Bende sizlere bugün yapması çok kolay olan ve sizleri hiç bir şekil de yormayacak yemek tarifi vereceğim. Bu yemeğin adı misket köfte hazırlanışı veya yenilişi mükemmel olan bir yemektir herkes tarafından sevilen ve ege bölgesine ait olan bir yemektir. Bu yemek herkes tarafından yapılan ve önem gösterilen bir yemek olarak ta bilinir o zaman haydi sizlere biraz malzemelerinden ve yapılışından bahsedelim.

4 Kişilik Misket Köfte Malzemeleri:

500 gr kıyma
2 tane yumurta
2 tane kuru soğan
4 yemek kaşığı galeta unu
1 demet maydanoz
Kekik
Kimyon
Tuz
Karabiber
Bu yemeği yaparken bazı malzemelere dikkat etmeliyiz ve özel olarak yaptırmalıyız aldığımız malzemelerin tarihine de özen göstermeliyiz mesela bu yemekte kıymayı önceden özel olarak hazırlatmalıyız. Unu katkısız undan seçmeliyiz. Sebzeleri özel olarak manavdan kendimiz seçmeliyiz ve aldığımız baharat ürünlerinin pakette olmasına dikkat etmeliyiz. İlk olarak ürünlerin taze olup olmadığına dikkat etmeliyiz ve özen göstermeliyiz.

Nasıl Pişirilir?

İlk aşama olarak bir temiz tezgâhın üzerine bir adet kap alın ve kabın içine kıymayı koyun daha sonra kıymayı biraz kendi halinde yoğurun ve kıymaya şekil verin yoğrulan kıymanın içine aynı bir kâsede kırılıp çırpılmış yumurtayı ekleyin ve tekrar yoğurun. İyice yoğurup da şekillendirdikten sonra üzerine tekrar önceden rendelenmiş kuru soğan eklenip ve iyice yoğurun.
İkinci aşama olarak yoğrulan kıymanın üzerine ince bir şekilde kıyılmış maydanozları aktarın ve tekrar iyice yoğurun daha sonra üzerine 4 yemek kaşığı galeta ununu ilave edin ve tekrar harmanlayın. Sonra üzerine tuz ve baharatları ekleyin hazırlanan harcı beş dakika daha yoğuralım ve bir müddet dinlenmeye bırakalım.
Üçüncü aşama olarak hazırlanan harcı avucumuzun içinde misket büyüklüğünde yuvarlayalım ve yuvarlanan köfteleri farklı bir kaba koyalım daha sonra şekillenen misket köfteleri önceden ocağın üstüne konulmuş kızgın yağı içine aktaralım ve iyice kızartalım. Kızaran misket köfteleri fazla yağlı olasın diye borcam içine serilen kâğıt havlunun üzerine aktaralım. Daha sonra köfteleri servis tabağına koyup sıcak serviste bulunalım herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder