12 Haziran 2020 Cuma

Kuru Köfte Tarifi


Güneydoğu Anadolu’yu Şanlıurfa’yı yemeklerinize dâhilinde mutfağınıza taşımaya hazır mısınız? Sizlere hem eziyetsiz hem de farklı bir köfte çeşidi ile geliyoruz. Kuru köfte adını güneydoğu Anadolu da yaşamayan çoğu insan bilmez. Bu köftenin susuz yapıldığını sananlar bile var, biz böyle yorumlar da çok aldık. Bu yemeğimizin tarifini aşağıda daha iyi vereceğiz ama siz şimdiden bilin bu yemek susuz değildir. Yapması çok kolay ve bir o kadar da zevkli olduğundan hiç şüphe duymayın. Sizlere anlattığımız zaman ne kadar basit olduğunu da görüp ben bu yemeğin en iyisini yaparım diyeceksiniz ve biz size bu konuda çok güveniyoruz biliyoruz ki siz bu işin en iyisini yapacaksınız. Merak etmeyin hızlı ve kabataslak bir şekilde değil yavaş yavaş anlatıp birlikte yapacağız. Haydi başlayalım.



Malzemeler

Kuru köfte insanların günlük hayatta keyif için yaptığı ve yapımı çok kolay olan bir yemektir eğer sizlerde bu yemeği yapmak istiyor ama yapmasını bilmiyorsanız size birazdan kısaca bahsedeceğim öncelikle bu yemeği yaparken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Böylelikle hem çok lezzetli olur hem de aileniz ve misafirlerinizin muhteşem ilgisini görür. Haydi anlatalım

8 Kişilik Kuru Köfte Malzemeleri:

1 kilo kıyma
2 kâse ince şekilde doğranmış maydanoz veya dereotu
2 tane rendelenmiş soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Nane
Pul biber
Tuz
4 diş rendelenmiş sarımsak
2 tane yumurta
1 su bardağı ekmek içi
Bu aşamada kıymayı özel olarak koyun etinden seçmeliyiz. Yeşillik olarak maydanoz ve ya dereotunu taze ve solmamış olanından seçmeliyiz. Yumurtayı köy yumurtası olarak alırsak iç harcını daha yumuşak tutar ve daha farklı bir lezzet verir. Soğan ve sarımsağı da taze olanından alırsak daha iyi olur sıvı yağı katkısız olanında kullanmalıyız ve son olarak baharatlar konusunda her hangi bir miktar belirtmedim bu da sizlerin damak zevkine bırakılmıştır.

Nasıl Yapılır?

İlk aşama olarak temiz bir kabın içine özel olarak hazırlanmış koyun etinden olan kıymayı koyuyoruz daha sonra üzerine ince doğranmış maydanoz veya dereotu ve son olarak rendelenmiş soğan ve sarımsak katılıp iyice yoğrulur.  Üzerine tuz pul biber karabiber eklenip iyice yoğrulur. Son olarak ta ekmek içi aktarılır ve iç harcını tam bir şekil verir.
İkinci aşama olarak şekil alan harcın içine yumurtalar kırılır ve tekrar yoğrulur yoğrulan harç bir yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen köfte çıkarılır ve elimizle güzel bir şekil verilir. Bu köfteleri yaptıktan sonra bir tepsinin içine güzelce düzelim.  Ocağın üstüne bir adet tava koyalım ve tavanın içine bir miktar sıvı yağ boca edelim. Daha sonra hazırlanan köfteleri içine tek tek atıp kızartalım ve kızaran köfteleri bir borcam alıp içine kâğıt havlu serelim kızaran köfteleri içine koyalım. kağıt havlu içinde fazla olan yağları alsın diye konulur.
Son aşama olarak bu kuru köfteyi servis tabaklarına güzel bir şekil vererek yerleştirelim. Bu yemeğin yanında pilav veya çocuklar için makarna ile servis edebilirsiniz böylece mükemmel ve harika bir görünüşe sahiplenmiş olur herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder