Malzemeleri
·
6 adet yumurta
·
1 su bardağı şeker
·
1,5 su bardağı un
·
1 paket kabartma tozu
·
1 paket vanilya
Sütlü Sosu İçin;
·
3 su bardağı
süt
·
3 yemek kaşığı toz şeker
·
1
paket (200 g) sıvı
krema
Karamel sosu için;
·
1.5 çay
bardağı şeker
·
1 yemek kaşığı tereyağı
·
1
paket (200 g)sıvı
krema
Üzeri için;
· 1 paket krem şanti
·
1
su bardağı süt
Karamelli Trileçe Yapılışı
İlk olarak trileçenin keki
için oda sıcaklığındaki 6 yumurtayı 1 su bardağı şekerle krema kıvamına gelene kadar
en az 6 – 7 dakika mikserle çırpıyoruz. Kek için gerekli olan diğer malzemeleri
un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yumurta şeker karışımına ekliyoruz ve bir
kaşık yardımıyla alttan üste doğru köpüğünü söndürmeden karıştırıyoruz. Yağlı
kağıt serdiğimiz dikdörtgen borcama kek karışımını boşaltıyoruz.170 derce
önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken süt sosu
için sütü kremayı ve şekeri şeker eriyene kadar karıştırıp buzdolabında
bekletiyoruz.
Pişen kekimizi ters çevirip
sosunu daha iyi çekmesi için kürdanla delikler açıyoruz ve kek ılındıktan sonra
süt sosunu eşit bir şekilde döküyoruz.
1 su bardağı soğuk süt ile 1
paket krem şantiyi çırpıp kekimizin üzerine sürüyoruz. Krem şantiden az bir
miktar ayırıp süslemek için kullanabilirsiniz.
Karamel sos için küçük bir
tencereye aldığımız şekeri orta ateşte hiç kaşık değdirmeden tencereyi
sallayarak eritiyoruz. Daha sonra tereyağını ekliyoruz. Tereyağı da eridikten sonra
kremayı ekliyoruz. Soğuyan karamel sosunu da kekimize güzelce sürüp istediğimiz
gibi sürebiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder