4 Haziran 2020 Perşembe

Karamelli Trileçe Tarifi (Tam Kıvamında)


Malzemeleri

·         adet yumurta
·         1 su bardağı şeker
·         1,5 su bardağı un
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket vanilya

Sütlü Sosu İçin;

·         3 su bardağı süt
·         3 yemek kaşığı toz şeker
·         1 paket (200 g) sıvı krema

Karamel sosu için;

·         1.5  çay bardağı şeker
·         1 yemek kaşığı tereyağı
·         1 paket (200 g)sıvı krema

Üzeri için;

·        1 paket krem şanti
·         1 su bardağı süt




Karamelli Trileçe Yapılışı


İlk olarak trileçenin keki için oda sıcaklığındaki 6 yumurtayı 1 su bardağı şekerle krema kıvamına gelene kadar en az 6 – 7 dakika mikserle çırpıyoruz. Kek için gerekli olan diğer malzemeleri un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yumurta şeker karışımına ekliyoruz ve bir kaşık yardımıyla alttan üste doğru köpüğünü söndürmeden karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen borcama kek karışımını boşaltıyoruz.170 derce önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken süt sosu için sütü kremayı ve şekeri şeker eriyene kadar karıştırıp buzdolabında bekletiyoruz.
Pişen kekimizi ters çevirip sosunu daha iyi çekmesi için kürdanla delikler açıyoruz ve kek ılındıktan sonra süt sosunu eşit bir şekilde döküyoruz.
1 su bardağı soğuk süt ile 1 paket krem şantiyi çırpıp kekimizin üzerine sürüyoruz. Krem şantiden az bir miktar ayırıp süslemek için kullanabilirsiniz.
Karamel sos için küçük bir tencereye aldığımız şekeri orta ateşte hiç kaşık değdirmeden tencereyi sallayarak eritiyoruz. Daha sonra tereyağını ekliyoruz. Tereyağı da eridikten sonra kremayı ekliyoruz. Soğuyan karamel sosunu da kekimize güzelce sürüp istediğimiz gibi sürebiliriz. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder