21 Haziran 2020 Pazar

Muhacir Köftesi Tarifi


İsmi çoğumuzun garibine giden bir köfteden bahsediyoruz değil mi? Bu köfteye neden bu ad verilmiş acaba. Sizlere muhacir köftesinin hikayesini anlatalım. Aslında muhacir köftesi değil yoğurtlu muhacir köftesi adı verilmiştir. Yoğurtlu muhacir köftesi anadoluya Osmanlıdan önce birçok türkmen yerleşirken onların yaptığı güzel etli harika bir yemek olan muhacir köftesini, yaptıkları bu yemek muhacirlerin yaptığı yemek olduğu için de adına muhacir köftesi dendiği söylenir. Bu köftenin hikayesi için birkaç rivayet daha vardır ama bizler için şu an önemli olan adı değil tadıdır. Muhacir köftesi nasıl yapılacak hangi malzemeler kullanılacak sizlere anlatalım ve akşam soframızda bu ismi farklı yemek ile lezzet showu yapalım. Haydi beyler ve hanımlar kolları sıvayalım.


Malzemeler

Bol malzemeli bu yemek için çok fazla önem arz eden bir konudur. Bu konu da çok dikkat edin ki yemeğiniz muhteşem bir hal alsın.

8 Kişilik Muhacir Köftesi Malzemeleri

Köfte için gerekli malzemeler
750 gram köfte
3 tane yumurta
2 tane soğan
Biraz ekmek için
Tuz
Karabiber
Ekmek içi, tuz ve karabibere miktar söylemedik. Bunlar sizin tercihiniz olan miktarlar olmakla birlikte ekmek içini az koymayın bu da bizim size önerimizdir. Ortalama 6-7 somun içi böyle bir yemek için çok uygun olacaktır.

Yoğurtlu Sosu İçin

3 bardak yoğurt
4 adet kaşığı un
3 tane yumurta
3 diş sarımsak

Nasıl Pişirilir?

Pişirme işlemini sıralı bir şekil de uygulayalım. Tarifler normal de karışık olur ama biz size en açık tarifi ve geniş bir şekilde anlatacağız. Sizde bu işi çok kolay şekil de yaparsınız.
Böyle bir yemek için ilk iş harcı yani köfteyi yapmaktır. Köftenin harcında bulunan kıyma baharatlar ve ekmek içini ekleyip yumurtayı da koyduktan sonra iyice karıştırmanız ve bu yemeği tam pişirip harç haline getirmeniz gerekecektir.
İlk aşamayı tamamladıktan sonra ikinci aşamada yapmamız gereken harcı hazır olan köfteyi yuvarlak yada uzun şekil de hazırlamaktır.
 Yoğurdu da ayrı bir kaba koyun ve yumurta sarımsak ve bir adet yumurta ile iyice karıştırın. Yaptığınız köfteleri güzel bir cam kaba alıp köfteleri dizin bunu yapmadan ilk iş köfteleri kızartıp tepsiye dizmek bunu da unutmayın. Bu aşamada fırınlayacağımız tepsinin ısıya dayanıklı olması çok önemlidir ki bor cam tepsiler bunu karşılar. Sonra kızarmış köftenizin üstüne yoğurt sosunu koyarak fırınlayın ve bu işte bu kadar da bitti. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder