6 Haziran 2020 Cumartesi

Kuru Fasulyeli Kek Tarifi



 Tadına doyum olmayan, sofraların vazgeçilmezi, turşu ile de çok güzel giden bir de yanında bembeyaz pirinç pilavı varsa tadından yenmeyen kuru fasulye sadece yemekte mi kullanılıyor zannediyorsunuz? Öyle bir kek tarifimiz var ki, yiyenlerin kestane zannedeceği, tadı damaklarında kalacak, bakliyat yemeyen çocuğunuza parmaklarını yedirecek bir lezzet! İşte karşınızda kuru fasulyeli kek tarifi:




Kuru Fasulyeli Kek İçin Malzemeler


Ekmeği bana bana yediğiniz Türk sofralarının vazgeçilmezi, salatası, yemeği ayrı ayrı güzel olan kuru fasulye şimdi de kekin içine girdi. Nasıl olur demeyin, deneyin sonra da müptelası olun. Hafif tatlılığı, kestaneye benzer tadı ile bu kek gönülleri fethedecek. İşte kuru fasulyeli kek için malzemeler.
1 su bardağı kuru fasulye
         2,5 su bardağı un
      1 su bardağı süt
         1 çay bardağı yağ
          3 yumurta
         1 su bardağı şeker
         1 paket vanilya
         1 paket kabartma tozu
         Yarım su bardağı sade soda


Yapılışı

·         Kuru fasulyeyi iyice haşlayın, mümkünse zarını ayıklayın.
·         Şeker ve yumurtayı, kekin yumurta kokmaması için köpürene ve beyaz renk alana kadar çırpın.   Çırparken içine vanilya eklerseniz kekiniz yumurta kokmaz.
·         Sırasıyla süt, yağ, soda, un ve kabartma tozunu ekleyerek bir spatula ile aynı yöne doğru karıştırın.
·         Haşlanmış fasulyeleri blendırdan geçirin.
·         Fasulyeleri kek harcına ekleyin.
·         Eğer kakaolu ya da zebra kek istiyor iseniz kakaoyu da karışıma ekleyin.
·         Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 45 dk pişirin.
·         İlk sıcağı çıktıktan sonra kalıptan çıkararak isteğe göre üzerine pudra şekerini eleyerek dökün.
 Kuru fasulyeli kek tarifi ile misafirleriniz adeta kestaneli kek yedikleri hissine kapılacaklar.   İsterseniz kekinizi fırından çıkardıktan sonra üzerine çikolata sosu dökerek hafif pasta havası da   verebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder