Kuru Fasulyeli Kek İçin Malzemeler
Ekmeği bana bana yediğiniz Türk sofralarının vazgeçilmezi,
salatası, yemeği ayrı ayrı güzel olan kuru fasulye şimdi de kekin içine girdi.
Nasıl olur demeyin, deneyin sonra da müptelası olun. Hafif tatlılığı, kestaneye
benzer tadı ile bu kek gönülleri fethedecek. İşte kuru fasulyeli kek için
malzemeler.
1 su bardağı kuru fasulye
2,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yağ
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sade soda
Yapılışı
·
Kuru fasulyeyi iyice haşlayın, mümkünse zarını
ayıklayın.
·
Şeker ve yumurtayı, kekin yumurta kokmaması için
köpürene ve beyaz renk alana kadar çırpın. Çırparken içine vanilya eklerseniz kekiniz
yumurta kokmaz.
·
Sırasıyla süt, yağ, soda, un ve kabartma tozunu
ekleyerek bir spatula ile aynı yöne doğru karıştırın.
·
Haşlanmış fasulyeleri blendırdan geçirin.
·
Fasulyeleri kek harcına ekleyin.
·
Eğer kakaolu ya da zebra kek istiyor iseniz
kakaoyu da karışıma ekleyin.
·
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 45
dk pişirin.
·
İlk sıcağı çıktıktan sonra kalıptan çıkararak isteğe
göre üzerine pudra şekerini eleyerek dökün.
Kuru fasulyeli kek tarifi ile misafirleriniz adeta kestaneli
kek yedikleri hissine kapılacaklar. İsterseniz kekinizi fırından
çıkardıktan sonra üzerine çikolata sosu dökerek hafif pasta havası da verebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder