30 Haziran 2020 Salı

Perde Pilavı Tarifi


Menülere koyulduğunda ağırlık katan pilav insanları kokusu ve tadı ile etkilemiştir. Özellikle biz Türkiye olarak pilavı severek yiyen ülkeler arasındayız. Pilav bulgur ve pirinç ile yapılır. Bizler yemek konusunda usta ellere sahip bir ülkeyiz. Hangi yemeği yaparsak yapalım çok güzel yapsakta pilav konusunda çok ayrı meziyetlerimiz doğuştan verilmiş gibi bir şey. Sizler yemek yapmayı bilemeyen kişiler bile olsanız bu yemeği birlikte çok kolay bir şekil de yapacağız sizlerde buna tanık olacaksınız. Bu yemeği ilk defa yapacaklara yemek yapmak isteyişte yemek bilmeyenlere herkesin yapabileceği bir tarif şeklinde sunacağız. Sizler merak etmeyin bizim dediklerimizi yapın ki biz olayı hem geniş açıdan anlatacağız hem de sizler için püf noktaları vereceğiz. Elleri kolları sıvayın ki başlayalım. Hazır mısınız? Haydi, beyler bayanlar iş başına.



Malzemeler

Malzemesi bol bir yemekle karşı karşıyayız. Sizler baştan korkarsanız bu işi yapma şansımız yok tabi ki korkmayın yemek ne k kadar uğraştırıcı olursa olsun tadı da o kadar leziz olur. Malzemelerde bazı püf noktalar vardır siz hangi yemeği yaparsanız yapın tazelik ve doygunluk çok önemlidir. Merak etmeyin malzemeleri yazdıktan sonra püf noktaları da anlatacağız.


8 Kişilik Perdeli Pilav Malzemeleri

3 bardak pirinç
2 kaşık tereyağı( isteğe bağlı artırılabilir)
Bir tavuktan 4 but ya da göğüs
1 su bardağı fıstık
1 bardak kuş üzümü
Tuz
Kırmızıbiber
Karabiber
Yenibahar
Hamuru için gereli malzemeler
3 tane yumurta
1 bardak yoğurt
Tuz
4 bardak un
1 kaşık zeytinyağı

Malzemeleri iki ayrı eksene ayırdık. Hamuru için ve pilavı için gerekli malzemeler diye bu malzemeler içinde püf noktası olanlar vardır. Bakın bu yemekte etler sizlerin isteği üzerine göre konur herkesin koca bir tavuğu alıp koyacak durumu olmaya bilir. Sizler o malzemeleri bulabilirseniz koyun yoksa bulduğunuz kadar koyun.
Baharatlara miktar belirtmedik bu güne kadar bugünden sonra da belirtmeyeceğiz. Baharatların hepsini kullanın alerjiniz yoksa ama miktarı size kalmıştır. Sizler ne kadar isterseniz o kadar koymakta özgürsünüz.

Nasıl Pişirilir?

Bu yemeğin pişirilme aşaması biraz fazla olduğu için basit ve uzun anlatacağız ki sizde yanılmayın.
İlk aşama olarak böyle bir yemekte en uzun sürecek iş tavuktur. Onun için bu yemeğimizde ilk işimiz tavukları haşlamak ve haşlanan tavukları ufak parçalara ayırmak olacaktır. Bu işlemi elle yaparsanız seviniriz.
İkinci aşamamız tabi ki pirinçler üzerine olacaktır. Kuş üzümü ve pirinçleri yıkayarak ikinci aşamaya devam etmemiz gerekir. Pirinçleri iyice yıkadıktan sonra güzelce süzerek bu işlemi devam ettirin.
Daha sonra tereyağını eritin ve içine fıstıkları atıp iyice kavurarak bu işe devam edin.
Şimdi pilavı pişirme aşamasına geldik. Sizler elde kalan fıstıklarınızıda baharatla birlikte yağa koyun ve pirinçleri koyup kavurun sonra tavuğun suyundan suyunu ekleyin altını kısın kapağını kapatın ki yavaş yavaş pişsin.
O orada pişe dursun biz sizinle hamuru yoğuralım. Hemen hamurun malzemeleri katıp yoğurmaya başlayalım. Bilmeyenler için önce yumurta ve yoğurttu tuzunu atın yağı koyun ve karıştırmaya başladığınızda un eklemeye başlayın hamur olana kadar bu işlem sürsün ve sonda güzelce yoğurun çok çabuk bir şekil de olacaktır.
Şimdi son aşamamız olan hamurları merdane aracılığı ile açıp pişirme kabına alın ve bu işlemden sonra pişmiş aşı koyun içine hamurla örtün fırına sunun çıktığında harika bir görüntü ve bir o kadar leziz tadıyla sofranızda olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder