1 Temmuz 2020 Çarşamba

Piyano Kek Tarifi


Bir kekte insanların aradığı ilk şey tabi ki lezzettir. İkinci nokta ise kesinlikle görüntüdür. Bu iki ayrıntı güzel olursa her şey çok güzel olur. Bunu mutfakla uğraşan herkes çok iyi bilir. İsmi şeklinden dolayı bu şekil de olan bu kekimizi, kek tarifimizi en ince ayrıntısına kadar yerine getiren herkes çok iyi yapabilir. Biz sizlere güveniyoruz, birlikte başaracağız. Haydi başlayalım.




Malzemeler

4 kişilik piyano kek malzemeleri:
1 tane yumurta
4 kaşık seker
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı sut
1 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
1 yemek kaşığı kakao

Bu tur tarifleri yaparken bazı püf noktalara dikkat etmemiz gerekir. Bu malzemelerin arasında hangi malzemeler daha kilit noktalardır? Yumurta ve sütümüzü orijinal olarak köy sütü kullanmak ilk kilit noktamızdır. Bu şekil de hem sağlığımız için bir artı olur hem de yapacağımız kek de bulanacak lezzet için daha iyi olur. Yağ konusunda tabi ki sıvı yağ kullanın ama dikkat edin her yağ aynı kalitede olmayabilir.

Keki Islatmak İçin Gereken Malzemeler:


1,5 bardak sut
1 yemek kaşığı kakao

Bu kekin üzerini ıslatmak için yapılması gereken kurallara uyarsak kekimiz mükemmel olacaktır.  Burada az öncede dediğimiz gibi köy sütü bulabilirseniz daha güzel bir keke sahip olabilirsiniz.


Krema İçin Gereken Malzemeler:

2 su bardağı sut
1 fincan seker
3 fincan un
100 ml sıvı krema

Kekin üzerine hazırlanacak olan bu kremanın özel bir şekilde hazırlanması lazım, bunun için bir kap alacağız kabın içine özel olarak seçerek aldığımız sütümüzü aktaralım ve üzerine toz şekeri dökelim.  daha sonra içine sıvı kremayı aktarıp çırpıcı yardımı ile karıştıralım. Üzerine un serpelim, tekrar karıştıralım ve sonunda kremamız hazır.

Üzeri İçin Gereken Malzeme:

Kakao

Nasıl Pişirilir?

İlk aşama olarak bir kap alalım ve kabın içine yumurtaları kırıp çırpıcı yardımı ile çırpalım. Daha sonra içine toz seker ekleyip karıştıralım ve üzerine sut ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım ve daha sonra bir kabartma ve vanilya aktarıp çırpalım. Daha sonra bu harcı bir kösede dinlenmeye bırakalım dinlenirken farklı malzemeleri hazırlayalım.
İkinci aşama olarak farklı küçük bir kâse alalım, içine bir miktar sut ekleyip içine kakaoyu ekleyip karıştıralım. Üzeri için hazırlanan sosumuz hazır, diğer malzemeye geçelim. Tekrar farklı bir kap alalım ve içinde kremamızı hazırlayalım ve kabın içine süt aktaralım. Aktarılan sütün içine sıvı kremayı aktaralım ikisini birlikte karıştıralım daha sonra üzerine seker ve unumuzu ekleyip karıştıralım işte kremamız hazır.
Son aşama olarak hazırladığımız harçları birleştirip bir tepsi alalım, tepsinin dibine yağlı kâğıt serelim. Bu şekil de kekin tepsiye yapışmasını önlemiş oluruz. Hazırladığımız harcı pişirelim, çıkartıp biraz soğumaya bırakalım ve son olarak dilimleyip servis tabaklarına yerleştirelim. Herkese güzel bir ikramda bulunalım. herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder