Bir kekte
insanların aradığı ilk şey tabi ki lezzettir. İkinci nokta ise kesinlikle görüntüdür. Bu iki ayrıntı güzel olursa her
şey çok güzel olur. Bunu mutfakla uğraşan herkes çok iyi bilir. İsmi şeklinden
dolayı bu şekil de olan bu kekimizi, kek tarifimizi en ince ayrıntısına kadar
yerine getiren herkes çok iyi yapabilir. Biz sizlere güveniyoruz, birlikte
başaracağız. Haydi başlayalım.
Malzemeler
4 kişilik piyano kek malzemeleri:
1 tane yumurta
4 kaşık seker
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı sut
1 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
1 yemek kaşığı kakao
Bu tur
tarifleri yaparken bazı püf noktalara dikkat etmemiz gerekir. Bu malzemelerin
arasında hangi malzemeler daha kilit noktalardır? Yumurta ve sütümüzü orijinal
olarak köy sütü kullanmak ilk kilit noktamızdır. Bu şekil de hem sağlığımız
için bir artı olur hem de yapacağımız kek de bulanacak lezzet için daha iyi
olur. Yağ konusunda tabi ki sıvı yağ kullanın ama dikkat edin her yağ aynı
kalitede olmayabilir.
Keki Islatmak İçin Gereken Malzemeler:
1,5 bardak sut
1 yemek kaşığı kakao
Bu kekin
üzerini ıslatmak için yapılması gereken kurallara uyarsak kekimiz mükemmel olacaktır. Burada az öncede dediğimiz gibi köy sütü
bulabilirseniz daha güzel bir keke sahip olabilirsiniz.
Krema İçin Gereken Malzemeler:
2 su bardağı sut
1 fincan seker
3 fincan un
100 ml sıvı krema
Kekin üzerine hazırlanacak
olan bu kremanın özel bir şekilde hazırlanması lazım, bunun için bir kap
alacağız kabın içine özel olarak seçerek aldığımız sütümüzü aktaralım ve
üzerine toz şekeri dökelim. daha sonra
içine sıvı kremayı aktarıp çırpıcı yardımı ile karıştıralım. Üzerine un
serpelim, tekrar karıştıralım ve sonunda kremamız hazır.
Üzeri İçin Gereken Malzeme:
Kakao
Nasıl Pişirilir?
İlk aşama olarak
bir kap alalım ve kabın içine yumurtaları kırıp çırpıcı yardımı ile çırpalım.
Daha sonra içine toz seker ekleyip karıştıralım ve üzerine sut ve sıvı yağ
ekleyip karıştıralım ve daha sonra bir kabartma ve vanilya aktarıp çırpalım.
Daha sonra bu harcı bir kösede dinlenmeye bırakalım dinlenirken farklı
malzemeleri hazırlayalım.
İkinci aşama olarak
farklı küçük bir kâse alalım, içine bir miktar sut ekleyip içine kakaoyu
ekleyip karıştıralım. Üzeri için hazırlanan sosumuz hazır, diğer malzemeye
geçelim. Tekrar farklı bir kap alalım ve içinde kremamızı hazırlayalım ve kabın
içine süt aktaralım. Aktarılan sütün içine sıvı kremayı aktaralım ikisini
birlikte karıştıralım daha sonra üzerine seker ve unumuzu ekleyip karıştıralım
işte kremamız hazır.
Son aşama
olarak hazırladığımız harçları birleştirip bir tepsi alalım, tepsinin dibine
yağlı kâğıt serelim. Bu şekil de kekin tepsiye yapışmasını önlemiş oluruz.
Hazırladığımız harcı pişirelim, çıkartıp biraz soğumaya bırakalım ve son olarak
dilimleyip servis tabaklarına yerleştirelim. Herkese güzel bir ikramda bulunalım.
herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder