Sizlere
harika bir yemek tarifi ile geliyoruz, bu akşam masaya tavuklu mantı koymaya ne
dersiniz. Hem tadı güzel hem yapması ta ağzınıza layık muhteşem bir yemek.
Özellikle kadınlarımızın zorlandığı bir nokta vardır. Her gün farklı yemek
yapma konusu verdiğimiz tariflerle menünüzü çok genişleteceksiniz.
4 Kişilik Tavuk Şiş Mantısı Hamur İçin Gereken Malzemeler:
yufka
1
adet bütün tavukgöğsü
1
yemek kaşığı zeytin yağı
Kekik
Pul
biber
Kara
biber
Öncelikle mantımızı yaparken dikkat
etmemiz gereken yerleri özenli bir şekilde yapmalıyız ve kullandığımız
malzemelere özellikle kendi elimizle seçmeliyiz. kullandığımız yufka büyük boy
ve ince olmalıdır. Daha sonra yufka yerine kendi evimizde hamur açıp yufka da
yapabilirsiniz ama hazır yufka kullanırsanız daha çabuk yapabilirsiniz. Sizler
için de daha kolay olur. Kullanacağınız tavukgöğsünün taze olması sağlığınız
açısından daha önemlidir. Son olarak baharat konusunda her hangi bir miktar
belirtmek istemedim çünkü ailenizin ve kendinizin damak zevki farklıdır. Baharatlar
sizin tercihinize bırakılmıştır.
Üzeri İçin Gereken Malzeme:
Yoğurt
Yoğurt konusunda eğer imkânınız varsa köy
yoğurdu kullanın. Bu şekil de tadı daha iyi verebilirsiniz.
Sosu İçin Gereken Malzemeler:
Yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı
toz biber
Mantımıza harika bir görünüş sağlamak
istiyorsanız öncelikle tereyağımızı katkısız ve taze olanından kullanırsak
mantımıza daha güzel bir tat verir. pul biberimizi toz olanından kullanırsak
sosumuz daha güzel bir renk ve hava katmış olursunuz.
Nasıl Pişirilir?
İlk aşama olarak bir temiz ortama
geçelim. Daha sonra işe hamurumuzu yaparak başlayalım eğer hamur yapamazsanız
yufka da kullanabilirsiniz. Bir tane derin bir kap alalım. İçine
yumurtalarımızı kıralım.
Üzerine unumuzu ve tuzumuzu ekleyip
üzerine biraz da ılık su ekleyip iyice kıvamına gelene kadar yoğuralım.
Yoğurulan hamuru bir köseye koyup dinlenmesine bırakalım iç harcımızı yapmaya
başlayalım.
İkinci aşama olarak iç harcımızı hazırlayalım.
Bir tencerenin içine sıvı yağımızı koyalım üzerine ince şekilde doğranmış
soğanları tencerenin içine atalım ve iyice kavuralım. Kavrulan soğanların içine ince şekilde doğranmış
tavukgöğsünü aktaralım.
Biraz daha kavuralım daha sonra içine
karabiber ve tuz ekleyelim işte iç harcımız hazır haydi diğer aşamalara
geçelim.
Üçüncü aşama olarak temiz bir alana yufkamızı
yâda yapıp açtığımız hamurumuzu serelim, bölmelere ayıralım daha sonra içine
hazırladığımız iç harcını yatıralım.
Ağızlarını
kapatıp biraz fırında kızartalım kızaran mantıları bir kafeye koyalım onulan
mantının üzerine çırpılmış yoğurt aktaralım daha sonra bir tavanı içine
tereyağı eritelim.
Eritilen
yağın içine salça aktarıp sos yapalım ve mantının üzerine tekrar aktaralım.
Daha sonra servis tabaklarına yaptığımız mantıları koyalım ve harika bir
serviste bulunalım herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder