27 Temmuz 2020 Pazartesi

Tavuklu Şiş Mantısı Tarifi



Sizlere harika bir yemek tarifi ile geliyoruz, bu akşam masaya tavuklu mantı koymaya ne dersiniz. Hem tadı güzel hem yapması ta ağzınıza layık muhteşem bir yemek. Özellikle kadınlarımızın zorlandığı bir nokta vardır. Her gün farklı yemek yapma konusu verdiğimiz tariflerle menünüzü çok genişleteceksiniz.



     4 Kişilik Tavuk Şiş Mantısı Hamur İçin Gereken Malzemeler:


                    yufka
1 adet bütün tavukgöğsü
1 yemek kaşığı zeytin yağı
Kekik
Pul biber
Kara biber

Öncelikle mantımızı yaparken dikkat etmemiz gereken yerleri özenli bir şekilde yapmalıyız ve kullandığımız malzemelere özellikle kendi elimizle seçmeliyiz. kullandığımız yufka büyük boy ve ince olmalıdır. Daha sonra yufka yerine kendi evimizde hamur açıp yufka da yapabilirsiniz ama hazır yufka kullanırsanız daha çabuk yapabilirsiniz. Sizler için de daha kolay olur. Kullanacağınız tavukgöğsünün taze olması sağlığınız açısından daha önemlidir. Son olarak baharat konusunda her hangi bir miktar belirtmek istemedim çünkü ailenizin ve kendinizin damak zevki farklıdır. Baharatlar sizin tercihinize bırakılmıştır. 

Üzeri İçin Gereken Malzeme:


Yoğurt

Yoğurt konusunda eğer imkânınız varsa köy yoğurdu kullanın. Bu şekil de tadı daha iyi verebilirsiniz.

Sosu İçin Gereken Malzemeler:
                    Yemek kaşığı tereyağı

      Kırmızı toz biber

Mantımıza harika bir görünüş sağlamak istiyorsanız öncelikle tereyağımızı katkısız ve taze olanından kullanırsak mantımıza daha güzel bir tat verir. pul biberimizi toz olanından kullanırsak sosumuz daha güzel bir renk ve hava katmış olursunuz.

Nasıl Pişirilir?


İlk aşama olarak bir temiz ortama geçelim. Daha sonra işe hamurumuzu yaparak başlayalım eğer hamur yapamazsanız yufka da kullanabilirsiniz. Bir tane derin bir kap alalım. İçine yumurtalarımızı kıralım.
Üzerine unumuzu ve tuzumuzu ekleyip üzerine biraz da ılık su ekleyip iyice kıvamına gelene kadar yoğuralım. Yoğurulan hamuru bir köseye koyup dinlenmesine bırakalım iç harcımızı yapmaya başlayalım.
İkinci aşama olarak iç harcımızı hazırlayalım. Bir tencerenin içine sıvı yağımızı koyalım üzerine ince şekilde doğranmış soğanları tencerenin içine atalım ve iyice kavuralım. Kavrulan soğanların içine ince şekilde doğranmış tavukgöğsünü aktaralım.
Biraz daha kavuralım daha sonra içine karabiber ve tuz ekleyelim işte iç harcımız hazır haydi diğer aşamalara geçelim.
Üçüncü aşama olarak temiz bir alana yufkamızı yâda yapıp açtığımız hamurumuzu serelim, bölmelere ayıralım daha sonra içine hazırladığımız iç harcını yatıralım.
Ağızlarını kapatıp biraz fırında kızartalım kızaran mantıları bir kafeye koyalım onulan mantının üzerine çırpılmış yoğurt aktaralım daha sonra bir tavanı içine tereyağı eritelim.
Eritilen yağın içine salça aktarıp sos yapalım ve mantının üzerine tekrar aktaralım. Daha sonra servis tabaklarına yaptığımız mantıları koyalım ve harika bir serviste bulunalım herkese afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder